reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Czesc:-)
jestem w 14 tygodniu !!! To moja pierwsza ciaza :)
Razem z mezem juz nie mozemy sie doczekac dzidziusia na tym swiecie ... alez to musi byc cudowne uczucie trzymac w rekach czlowieka, ktory zrodzil sie z ciebie.... hhhmmm.....

Na razie czuje sie swietnie, chodze do pracy i tylko poranne mdlosci mnie mecza od czasu do czasu...

Bardzo sie ciesze bo brzuszek juz jest delikatnie powiekszony, ale ruchow dziecka jeszcze nie czulam - nie moge sie doczekac kiedy to sie stanie !!!

Termin mam na 21 czerwca:)

Gratuluje wszytskim przyszlym mamom i trzymam za nas wszytskie kciuki :-)

reklama
latose, moje suwaczki są ze strony lilypie.com, a znalazłam ją wpisując w google "suwaczki ciążowe" - pojawia się wtedy wiele stron z darmowymi suwaczkami, do wyboru do koloru i w różnych językach

dziewczynki!
zaraz spadam na usg, po moim brzuchu frywa mnóstwo motyli!

Dzien doberek ;-)

Dzis zaczyna mi sie 16tc ale ten czas zapierdziela :tak:
Juz nie moge sie doczekac takich pozadnych ruchow maluszka :-)

Dziewczyny macie zamiar chodzic do szkoly rodzenia :confused::confused:
Ja z Sandrusia nie chodzilam, a teraz chcialabym isc. Ponoc prowadza fajne zajecia i mowia co i w jakim czasie porodu robia. Musze popytac polozna ;-)

Irka super, ze dzidzia juz taka duza :-)
Zdrowiej szybciutko.

sweety30 witaj :biggrin2:

Dominika-Essex pisze:
Nie jestem pewna o co Ci chodzi. Mysle, ze o maternity alowance.
Dominika a czy to nie jest macierzynski od pracodawcy :confused::confused:

Kolezanka mi mowila ze mozna sie starac na 11 tygodni przed rozwiazaniem o Sure Start Maternity Grant to jest becikowe i rodzina dostaje 500f. Akurat na wyprawke ;-)

latose witam serdecznie :-)

Martusia - Statutory Maternity Pay to macierzynskie od pracodawcy.
Natomiast Maternity Alowance to zasilek macierzynski jesli nie nalezy nam sie od pracodawcy a zarobki nasze byly wieksze niz 30F tygodniowo np dla samozatrudnionych. ;-)

ja bardzo bym chciała zapisać się do szkoły rodzenia ale niewiem czy mój stan na to pozwoli mam nadzieje że do tego czasu wszystko się ułoży a jak narazie leże w łużeczku i szlag mnie trafia zawsze wszędzie było mnie pełno a teraz 23h na dobe leże no ale dla fasolki zrobie wszystko.w poniedziałek mam wizyte i zobacze znów moją dzidzie-niemoge się doczekać a propos USG to kiedy można rozpoznać płeć maleństwa?

Witam wszystkie Panie :)

Pixellko - spokojnie jakos wytrzymasz :)

Martusia- ja hce sie zapisac o szkoly rodzenia ale pierwsza wizyte w szpitalu mam 20 stycznia i nie wiecz czy wtey nie bezie za pozno :(

Andzia111- lez i wypoczywaj. Jak bobas przyjdzie na swiat to nie bezie juz spania i wylegiwania sie.

latose- wita

Calej reszcie powodzenia na USG :)

reklama
Powiem Wam, że mam koleżankę która jest teraz w 11 tygodniu ciąży. I wiecie co - ona się w ogóle nie cieszy. Chciała mieć dziecko i to jest ciąża planowana. Ale jak sie dowiedziała że to już - to normalnie w jakąś depresję wpadła.
Staram się z nią trochę rozmawiać i jakoś ją podtrzymywać na duchu - ale nie rozumiem jej zupełnie i trochę mi ciężko jej pomóc przez to. Ja to bym piała non stop ze szczęścia, a ona wręcz przeciwnie. Ech. Mam nadzieję, że jej przejdzie...

To chyba normalny objaw, bo ja też planowałam ciążę, też bardzo chcę mieć dziecko, a jakieś 2 tygodnie temu złapałam takiego doła, że sama nie wiedziałam o co chodzi... :baffled: Martwiłam się, że już nic nie będzie takie, jak dotąd, że dziecko absorbuje do tego stopnia, że trzeba ze wszystkiego rezygnować... nie potrafiłam sobie tego wyobrazić... Zresztą pisałam o tym posta tutaj i dziewczyny bardzo mi wtedy pomogły. No bo wiele z Was ma już dzieci i może się na ten temat wypowiedzieć bazując na doświadczeniu. I jakoś nie dajecie do zrozumienia, że jest źle :happy:
Powolutku to do mnie dotarło i teraz już się nie dołuję, wręcz przeciwnie - cieszę się, że poświęcając kawałek swojego życia będę mogła nauczyć moje Maleństwo życia :happy: I jestem już spokojna i szczęśliwa!
Także koleżance na pewno przejdzie i nadejdzie czas radosnego oczekiwania :tak:

Ściskam Was mocno!

Do góry