reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Witam

U nas dzis nie za fajnie na dworku i chyba w domku bedziemy siedzialy.
Corcia spala dzis prawie cala noc z nami i sie normalnie nie wyspalam ;-)
Zaraz trzeba wziasc sie do sprzatania ale cosik mi sie nie chce.

Dostalam dzis list ze szpitala na spotkanie na 3 grudnia.:-)

Co do ruchow to odczuwam ale nie czesto. Czekam i wslu****e sie czy dzidzia caly czas sie rusza ale niekiedy czuje dwa dni z rzedu a potem kolejne dwa spokoj i tak caly czas.

Nanya mamy termin na ten sam dzien :tak::-)

Pixella77 rgratuluje zakupow :tak:
Moze sie pochwalisz :confused:

Anetka_789 ja mam smaki na wszytko co dobre, bez mieszania :tak:
Jednak codziennie jem duzo nabialu. Sery, mleko, bawarka, ostatnio tez herbatka z zurawiny, pomidory, dzem, jajka.

Co do suwaczkow to
Oto kilka stronek:
www.suwaczek.pl www.maluchy.pl www.baby-gaga.com www.babysfirstsite.com

Milej zabawy :-)

Asia_26 witamy serdecznie :tak:
Napisz cos wiecej o sobie :-)

Milego dnia :tak:

reklama
martusia_78, na 5 czerwca masz? Jeśli tak, to coś suwaczki nam się nie zgadzają o 1 dzień ;-), ale cieszę się bardzo, że będę miała z kim odliczać dni do...
Ja nie czuję żadnych ruchów. Próbowałam wczoraj zastosować wasze porady: leżałam na płasko, z pełnym pęcherzem i się uciskałam - NIC! W pierwszej ciąży zaczęłam czuć ruchy od 17 tc. W poniedziałek idę do lekarza na kolejną kontrolną wizytę i znowu zobaczę mojego szkraba :-D Mdłości mi już prawie całkiem przeszły - dziś nawet "wdychałam" zapachy z lodówki i nic mi nie było. Muszę się wybrać na zakupy po spodnie ciążowe, bo już się nie dopinam w większość starych spodni. Została mi tylko jedna para, w której jako tako się mieszczę.

Buziaki!

Śnieg pada za oknem!

Wczoraj narzekałam na brak objawów, więc dziś dziecię obudziło mnie porządnym pawikiem:)

Nanya - ja też jeszcze nic nie czuję. Nie mogę się doczekać tych pierwszych ruchow.

MałaM - też mam takie odczucie że mi się żołądek zmniejsza, szczególnie w czasie obiadu. Cieszę się że ci te plamienia przeszły, to dobry znak

KluseczkaS - też super, że plamienia się zmniejszają

martusia78 ciuszkami sie pochwale jak juz cosik sie pokarze na moim brzuszku...tzn mała górka, na razie slodko zwisaja :-)

ja wczoraj te z mialam ochote na frytki, tak przesoliłam, że m po mnie ni mógł dojeść...ale to dobrze bo wszamałam je w nocy hehehe jak wszyscy spali....

Ja dzisiaj byłam zrobić badania, nie dość, że za cytomegalię zapłaciłam 110zł:szok: to jeszcze muszę czekać na wynik aż tydzień:baffled: Dobrze, że chociaż pozostałe będą już dzisiaj po południu:dry:

Zakupy już zrobiłam, jeszcze czeka mnie sprzątanie a tak mi się nie chce tyłka ruszyć, że szok;-) No i jeszcze jakiś obiadek machnąć, zrobię chyba zapiekankę, szybko i wszyscy u nas lubią..no tylko ze mną ostatnio trochę gorzej, bo tak jak i Wy mam wrażenie, że żołądek mi się skurczył i jedzenie rośnie mi w ustach:baffled:

kluseczko, MałaM cieszę się, że jest lepiej:tak:

Meva widzisz jakiego masz kochanego szkraba, pocieszył mamusię z rana pawikiem:-)

martusia_78 no to super, że już masz termin wizyty:tak:

littleblue zobaczysz maleństwo dzisiaj i mam nadzieję wszystkie obawy znikną:tak:

Nanya będziemy miały dzieciaczki w tym samym wieku, moja Majka też jest z grudnia 2006:tak:

pixella ja też wczoraj robiłam frytki:tak:

Za wszystkie trzymam mocno kciuki, oby już złe wieści nie pojawiały się na tym wątku...

witam. nie chce nikogo straszyc ale ja też mam bole brzucha- jestem w 10 tygodniu no i nie jest to niestety normalne-okazuje sie ze moj organizm nie chce przyjac do wiadomosci ze jest ciaza a raczej nie organizm a macica i prubóje odrzucic dzidzie no ale ta sie nie daje. biore narazie tabletki i zobaczymy..... lekarz mowil ze moze to byc dlatego ze jest dosc dluga przerwa miedzy ciazami( coreczke urodzilam prawie 8 lat temu) no ale nie wiem czy to ma sens znam dziewczyny gdzie bylo 11 i 10 lat roznicy a druga ciaze przechodzily bardzo dobrze.....:confused:

witam. nie chce nikogo straszyc ale ja też mam bole brzucha- jestem w 10 tygodniu no i nie jest to niestety normalne-okazuje sie ze moj organizm nie chce przyjac do wiadomosci ze jest ciaza a raczej nie organizm a macica i prubóje odrzucic dzidzie no ale ta sie nie daje. biore narazie tabletki i zobaczymy..... lekarz mowil ze moze to byc dlatego ze jest dosc dluga przerwa miedzy ciazami( coreczke urodzilam prawie 8 lat temu) no ale nie wiem czy to ma sens znam dziewczyny gdzie bylo 11 i 10 lat roznicy a druga ciaze przechodzily bardzo dobrze.....:confused:

Wszystko zależy od tego gdzie boli i w jaki sposób. Trzymam kciuki żeby było dobrze:tak:.

Dziękuję Meva :))) jestesmy dobrej mysli:)) z córeczka też mialam problemy- przeleżalam 7 miesiecy i maialam założony krążek a urodzila sie tydzien po terminie zdrowa i duza- do dzisiaj mi nie choruje:))

Hej dziewczyny ja też mam termin na 5 czerwca. I od tygodnia mam takie bóle brzucha byłam u lekarza i też powiedział że to macica mam 3*dzienie nospe forte a dzidziusia widziałam więc myśle że jest oki. Choć panikuje i tak bo od samego początku mam ciąże zagrożoną i biorę teraz luteine przedtem duphaston.Ale jestem dobrej myśli :) pozdrawiam

reklama
A mi dzisiaj nic sie nie chce mam lenia. Głowa mnie boli i mam katar:-(. Mam nadzieje ze jutro bede bardziej do zycia bo idziemy na zabawe. A i jeszcze dzisiaj dowiedziałam sie ze syn mojego brata ma szkarlatyne:angry: :szok::wściekła/y:. Teraz sie martwie czy moje dzieciaki nie załapały od niego i czy ja sie nie zaraziłam (bo bylismy u nich w poniedziałek).:no: Czy szkarlatyna(płonic) jest niebezpieczna w czasie ciąży??:-(

Do góry