reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

reklama
Króliczku, żadne słowa nie opiszą tego, co przeżywasz i nikt nie wie, co to znaczy dopóki sam tego nie przeżył:-(ja dowiedziałam się 18 listopada, że się nie udało, wczoraj miałam zabieg, a od dzisiaj postanowiłam zacząć nowy rozdział...podobno czas leczy rany, ale nie sądzę, żeby taka rana w sercu się kiedykolwiek zagoiła:-(.
Trzymaj się dzielnie, musisz uwierzyć, że będzie dobrze, zobaczysz, spotkamy się za kilka miesięcy na kolejnym forum mamusiek 2009. Ściskam i łączę się z Tobą w tym strasznym bólu:-(

Króliczku strasznie mi przykro...a tak trzymałam kciuki....
Meva dzieki bardzo, niestety mam do Kopenhagi kawałek...pisze z Göteborga a stąd to jak wyprawa do Polski...

Wyobrazacie sobie, ze jeszcze to zaproszenie na usg nie przyszło? Miało przyjść wczoraj...wcale bym sie nie zdziwiła, gdyby zapomniała, to by naprawdę było w szwedzkim stylu. Dziekuje dziewczyny za wsparcie, ja sie naprawdę staram nie przejmować. Własnie mam przerwe w plamieniach 3 dzień , bo sie chyba nie chce cieszyc i zapeszac że sie skończyły, w każdym razie na razie spokój. Pocieszam sie tym, że mam poza tym ciagle objawy. Nie mogę się dotknąć do piersi, szczególnie po nocy, nawet jak sie przewracam z boku na bok to bolą, jestem ciągle głodna, a jak zjem, to mi dla odmiany niedobrze, a wczoraj, słuchajcie, była w ogóle rewelacja. Byłam potwornie głodna w pracy, no po prostu myslałam, że kogos ugryzę, a jak miałam w końcu przerwe to sie okazało, że nie mam kompletnie na nic ochoty...Zrobiłam sobie kolorowa kanapkę i jadłam ją na siłę bo mi w ogóle nie smakowała.

Słuchajcie, czy Wy nie macie wrazenia ze się żołądek zmniejsza?? Tzn miejsce w nim. Ja kiedys wcinałam 4 kanapki na sniadanie, teraz z ledwościa mieszczę 3 małe i tak jest ze wszystkim, jestem wiecznie głodna, ale jak juz jem, to muszę małymi porcjami, bo czuje że następnego gryza to juz po prostu nie wepchnę. A co do piłeczki przy schylanieu to tez już o tym pisałam, fajnie, nie??

Całuski Kochane!!!!!

Silvii28- Niestety taka rana nigdy sie nie goi mozemy nauczyc sie tylko z nia zyc. Ale mysle ze im szybciej zaczniemy ten nowy rozdzial tym lepiej dla nas- ja staralam sie jak najszybciej z tego otrzasnac pomimo ze mialam straszne bole i byla przez tydzien na zwolnieniu- przemeblowalam i wysprzatalam caly dom na tip top. Na poczatku bylo ciezko znajomi ktorzy nie mieli o tym pojecia opowiadali historie o porzucionych dzieciach w parku matkach alkoholiczkach itd a ja musialam wyjsc niby na papierosa zeby sobie poplakac i dac upust. Teraz mowie o tym otwarcie co sie stalo i wierze ze tym razem bedzie ok chociaz panikuje przy kazdej zmianie mojego organizmu. Jest tu juz nas troche po takich przejsciach i chociaz kazda z nas to przezywa inaczej to laczymy sie z wami w bolu i rozumiemy lepiej niz kto kolwiek inny. Mysle ze najlepsza postawa jest taka jak Twoja i tez wierze ze za kilka miesiecy znowu spotkacie sie na forum i wszystko bezie ok. Sciskam was mocno i glowa do gory.

Witam wszystkie nowo przybyłe mamuśki i mam nadzieje że zostaniecie z nami do samego końca:tak:

Dziewczyny które straciły swoje Aniołki bardzo wam współczuje i tule was wraz z Aniołkami do serducha.Wiem co przezywacie chociaż od mojej straty Aniołka minęło już tyle czasu dalej boli.:-( Trzymajcie się i nie poddawajcie.

Ja jeszcze dorzuce kilka slow o sobie. Lazani wczoraj nie dostala na lunch wiec nie mialam za bardzo jak sprawdzic czy wszystko ok. Za to w powrocie do domu odwiedzilam McDonalda i wpakowalam w siebie fryty i cheese burgera. Juz wczoraj zaczal mnie bolec zoladek a od rana mi nie dobrze. Plamienia tez tak jakby troche ustapily tylko brzusio jeszcze boli. Moja ginekolog zazwonila do mnie i powiedziala ze mdlosci moga sobie tak po prostu odejsc bo zanikaja w 10 tyg a na brzuszek trzeba nospe. :D:-)

Witajcie, mam pytanie do bardziej doswiadczonych juz mam. Jestem w 9 tygodniu, to moje druga ciaza, ale pierwsza ktora jest na takim etapie ( poprzednio nie dotarlam do 7 tyg :( ) , wiec nie mam juz porownania.... Otoz chodzi o bole brzucha. Wiem, ze normalne sa te przypominajace bole menstruacyjne, ale ostatnio zauwazylam tez jakis inny rodzaj - takie bardziej klujace i szypiace jak szpilki i troche bardziej po bokach. Na poczatku myslalam, ze to wraca zapalenie pecherza ( niestety juz przerobilam razem z antybiotykiem) ale teraz wydaje mi sie, ze to jednak nie to... Co to moze byc? Rozciaganie?
Ide wieczorem do lekarza, ale moze mnie uspokoicie ? Wsrod moich znajomych z 5 ciaz, ktore byle oglaszane jakies 2 m-ce temu, jak dotad uchowala sie tylko jedna i to jeszcze zagrozona... Tu na forum tez zle wiadomosci :(

littleblue ja jestem tez ju z prawie w 9tyg..tez mam bóle brzucha od wtorku gdzies i lekarz kazał mi barć no-spa forte i mówił, ze to normalne, macica się rozciaga i tyle...faolke widziałam w srodę i było z nia ok więc chyba te bóle brzucha to normalka....

reklama
littleblue myślę tak jak pixella77 że to bóle spowodowane rozciąganiem się i powiększaniem "mieszkanka" dla Twojej pociechy, ale jeśli masz wątpliwości zapytaj lekarza jak dziś będziesz, wtedy będziesz spokojniejsza. Trzymam kciuki za USG żeby wszystko było jak trzeba :tak:

Do góry