reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

suuniva cieszę się, ze wszystko w porządku, normalnie ale mi dałaś czekać na odpowiedź...nawet dzisiaj tu zaglądnęlam aby zobaczyć, czy się nie odezwałaś, bo zmartwiła mnie ta cisza...sprawozdanie z usg proszę dać już o czasie:-)

reklama
Hej kobietki. Dzisiaj mialam moje dlugo oczekiwane USG. Podchodzilam do tego z ogromnym biciem serca, na dodatek moja wizyta opoznila sie o 2 godziny.
Wszystko ok i te tento- bilo jak szalone hehe- az sie poplakalam z radosci muzyka dla uszu. Dostalam jednak progesteron profilaktycznie i aspirynke i poszlo 300 euro ale czego sie nie robi dla malenstwa. Nastepne badanie 1 grudnia i wtedy robimy badania Downa. W tygodniu trzeba sie zarejestrowc w szpitalu i oni robia badania podstawowe krew etc. tyle tylko ze trzeba czekac na zaproszenie.

Kalina_Malina mi moja ginekolog powiedziala dzisiaj ze spokojnie mozna wypic filizanke kawy dziennie.

Czy ten duphaston-progesteron na podtrzymanie ciąży można kupić w Polsce bez recepty? Może by mi mama go kupiła i przesłała.

Bez recepty się nie da:no:. Jak będziesz u lekarza jutro? to go poproś o receptę. Lekarz może sprawdzić czy te kłopoty są spowodowane niskim poziomem progesteronu, czy to coś poważniejszego. Trzymam kciuki żeby było dobrze.

KluseczkaS - super wiadomość.

Cześć Dziewczyny:] Jestem nowa na forum i nie poznałam waszysz wszystkich zasad ale chciałam sie pochwalić ze też będe czerwcowa mamusia,dokładnego terminu jeszcze lekarz nie ustalił ale w tym tygodniu sie dowiem bo ide na wizyte.Pierwszy raz posłucham serduszka maluszka bo jestem dopiero w 6 tygodniu ciąży.Pozdrawiam:-D

Hej :-)

Co do progesteronu w pierwszym trymestrze ciazy, to Wam powiem, że wszystkie moje kolezanki ( ja zresztą też ) go brały i to pod róznymi postaciami. Lekarze często go przepisują, żeby wyeliminowac zagrożenie wczesnego poronienia. Jutro ide pierwszy raz do gina i pewnie tez mi cos przepisze profilaktycznie.

Farbowanie włosów to faktycznie "sliski" temat. Lepiej nie farbować jak ma sie jakiekolwiek watpliwości. Ja akurat kladlam sobie cos w rodzaju szamponu koloryzujacego na bazie 0,9% wody utlenionej. Moja fryzjerka jest 8 m-cy po porodzi i dowiadywała się czy można stosować takie rzeczy u kobiet w ciązy - podobno sa bezpieczne.

Wiecie co ... zaczynają mnie dopadać mdlości i zachcianki róznego rodzaju :baffled: Dzisiaj rano jak mnie dopadło to siedziałam nad kubełkiem z woda po ogórkach kiszonych i ... ja wachalam :-D Najchetniej to bym sie tego napila, ale mama mi stanowczo zabroniła :wściekła/y: Kurcze, w pierwszej ciązy tak nie mialam.

Mam nadzieje, że nie zapeszę, ale kupilam sobie cos na allegro :-) Zobaczcie same:
CIĄŻA: POSŁUCHAJ BICIA SERCA TWOJEGO DZIECKA! (464593396) - Aukcje - Onet.pl. Aukcje internetowe dla każdego.

Miłego dnia :-)

Ostatnia edycja:
Matko, jak dawno mnie nie bylo!:szok: I nie nadrobie juz z czytaniem. Nie mam sily ostation siedziec przed kompem, bo mdlosci nie odpuszczaja:wściekła/y:. Na szczescie gin przepisal mi dwa rodzaje tabletek i troche pomagaja. W zeszlym tygodniu bylam na pierwszym usg i widzialam dzidziem z bijacym serduchem:tak::-) Lekarz stwierdzil, ze to koniec 10 tygodnia i pomiary dzidzi ksiazkowe, wiec sie ciesze:-):tak: Zeby tylko te cholerne mdlosci juz odpuscily:angry::wściekła/y:

reklama
Do góry