reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

witam
w koncu sie zebralam zeby cos napisac.mam okropnego lenia i dalej samopoczucie zle.dlonie mi napuchly,stopy to samo juz jak wstaje rano to jestem tak nabrzmiala ze szok nawet kostek u stop mi nie widac.wiem ze pod koniec mozna puchnac ale az tak?

reklama
witam
w koncu sie zebralam zeby cos napisac.mam okropnego lenia i dalej samopoczucie zle.dlonie mi napuchly,stopy to samo juz jak wstaje rano to jestem tak nabrzmiala ze szok nawet kostek u stop mi nie widac.wiem ze pod koniec mozna puchnac ale az tak?
ja też strasznie puchne..ale mi połozna powiedziała ze to moze byc spowodowane moim wysokim ciśnieniem

No Sunniva moze bedziemy mialy dzieciaczki z tego samego dnia?

Lenka masz racje, idz sie zrelaksuj jak mozesz. Ja sie smieje, ze jak maly sie juz wreszcie kiedys urodzi to pewnie wpierw obetniemy mu wlosy, paznokcie i ogolimy z zarostu.:-D

Anavel no fajnie by było, ale u mnie to chyba jednak jeszcze nie to, więc Tobie nie życzę czekania na mnie:-)

A z tym zarostem to się uśmiałam:-D:-D:-D

minutka...niestety tak jest po oksytocynie, boli a rozwarcie może słabo postepować więc lepiej poczekać aż samo ruszy...dziwie się, ze ci nie zbadali rozwarcia, bo skoro go nie ma i szyjka nie skrócona to same skurcze nic nie dadzą...(ps. co to znaczy 50% 1-2 cm?)

moze powinni ci masaż szyjki zrobić delikatny....

No ta kroplowka mnie bardzo zmeczyla a postepu nie bylo nawet najmniejszego.
Na poczatku ciazy szyjke mialam na 34mm czyli teraz jakies 17mm na to wyglada ale taka mam juz od 25 maja wiec ta krolowka nie dala absolutnie nic poza tym ze sie nameczylam od 13 do 19 w skurczach. Boje sie ze jak to mnie nie ruszylo to juz mi sie rozwarcie nie zrobi i skonczy sie jak u mojej mamy cc :-( oczywiscie w istatnim momencie. Normalnie mam metlik w glowie.

dziewczyny pytanie mam , bo nie wiem co to , ....

od kilku dni czuje jak mi cos troche cieknie, i mam taka mokra plamę na bieliznie, nie wiem czy to mocz ( a nie czuje ze mi cos leci) czy to moze wody sie tak saczą , takie niewielkie ilosci ale leci, nie pachnie to wcale, i jest nie jest to zadnej konsystencji, tylko jak woda takie, czy to moga byc wody? :nerd:nie wiem czy isc do szpitala, czy co, bo nie chce panikowac ale nie chce tez ryzykowac, wiecie cos na ten temat? miala tak ktoras?

no bo nie wiem czy ten moj czop to byl czop , same niepewnosci:baffled:

Tacjana z tego co ja wiem, to wody są bezbarwne i bezwonne, ale podobno gęstsze niż zwykła woda. Najlepiej jednak chyba "spanikować" i dać ten płyn do skontrolowania specjalistom, niż siedzieć i się zamartwiać. Ja ostatnio też miałam taki "incydent" i szczerze mówiąc poczekałam, ale tylko dlatego, że nie miałam jak dostać się do szpitala (nie chciałam niepotrzebnie denerwować męża, ani wzywać karetki do siuśków:baffled:). Wtedy poczekałam zmieniając wkładkę i kontrolując wydobywający się płyn. Poza tym nie pojawiły się u mnie żadne skurcze, które powinny się podobno pojawić w momencie odpłynięcia wód. I okazało się, że to było po prostu nietrzymanie moczu. Także możesz jeszcze poczekać i poobserwować, a jak masz się zamartwiać, to jedź do szpitala i to skontroluj:tak:

HEJ dziewczyny u mnie też nic ale już 22czerwca mam zarezerwowane łóżko i będą wywoływać:tak:A co do wód to można kupić wkładki które się zabarwiają jak się wydobywają wody :tak:

reklama
A co do wód to można kupić wkładki które się zabarwiają jak się wydobywają wody :tak:

Emili a mogłabyś tak troszku szerzej o tych wkładkach? Chodzi mi o nazwę lub chociaż firmę, która je produkuje. Rozumiem, że są one do nabycia w Irlandii, więc pewnie i tu w UK je znajdę - tylko nie mam pojęcia, jak zabrać się za poszukiwania, więc gdybyś podzieliła się powyższymi informacjami i tym, gdzie ewentualnie można je nabyć, to będę bardzo wdzięczna:tak:

Do góry