reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2009

Carmi Co do jazy autem w ciazy to nie slyszalam przeciwskazan. Mi lekarz zabronil rowerem do pracy jezdzic, no ale mam 10km w jedna strone wiec jezdze samochodem. Normalnie to do konca ciazy bede jezdzic samochodem. Autobusem to chyba jeszcze bardziej wytrzepie, no i dluzej hehe. Tez planuje w styczniu na pare dni do Polski przyjechac.

Dilajla Polecam herbatke z miodem i cytryna i pod koldre sie szybko wygrzac.

MalaM gratuluje wyczucia ruchow:-) tez bym chiala... narazie to mi wzdecia jezdza w te i we wte:baffled:

Co do USG to w Belgii tez standardowo chyba 3 razy jest normalnie, ale to zalezy od lekarza. Moj doktorek ma wlasny sprzet w gabinecie, wiec za kazdym razem przy wizycie mam okazje popatrzec. Wyczytalam gdzies na lokalnym forum, ze ponoc mozna isc do niego z "paluszkiem" i poprosic o nagranie :))) i chyba tak zrobie przed swietami.

Serdeczne pozdrowionka mamuski

reklama
Och dziewczynki. Preprasza ale nie nadrobie lektury z weekendu i nie przeczytam wszystkiego. U mnmie hyba jakies fatum panuje.

W niedziele w nocy obudzilo nas pukanie do drzwi sasiadow potem do nastepnych a potem do nas. Maz wyszedl na klatke i tylko krzyknal ubieraj sie szybciutko- pali sie!:szok:- Wtedy dopiero wlaczyl sie larm. Zapalily sie liczniki pradu przy samym wejsciu na klatke- dobrze ze sasiad wracal pozno do domu i zauwazyl. Pol godziny w pizamach na dworze i zanim przyjehala straz to juz bylo po wsz\ystkim bo na szczescie byla gasnica. Nie mamy pradu w calym budynku a poniewaz wszystko w domu jest na prad to nie ma- ogrzewania, cieplej wody (prysznic)- a J powiezial zze jak umyje glowe zina woda to mnie powiesi:(, lodu w lodowce, cieplej herbaty ani obiadu :( nie mowiac o swietle. :wściekła/y: Pol nocy nie przespanej wiec wczoraj postanowilismy sobie zrobic wolne od pracy i wyspac sie. Donosilismy tylko ciepla herbate ze sklepu.

Rano poszlismy do lekarza i pani doktoer powiedziala ze poniewaz mialam USG 2 tyg temu w szpitalu wiec nie powinnismy bombardowac bobasa promieniai i teraz musze czekac na 20 stycznia. Zrobila i tylko zwykle badanie ginekologicznie i powieziala ze na pewno wszystko ok potem tylko jeszcze mocz i krew na toxoplazmoze. troche sie uspokoilam ale zapewne nie na lugo- jeste tez troche rozczarowana :-(

Acha no i jeszzcze dzisiaj okazalo sie ze dostalam wezwanie do urzeu skarbowego w Pol. Ktorego nikt nie moze odebrac oprocz mnie :( No i lepiej zeby nie odbierac jak mnie nie ma w Pol. :no:

Ach co za dzien. Glowa mi peka

venice24, witaj w naszym gronie!
Co do kosmetyków zapachowych, to mnie odrzucało tylko od zapachu kokosowego. Jednak moja kuzynka miała dokładnie tak, jak Ty i przeszła na kosmetyki AA. Tam mają antyperspiranty, balsamy, kremy, żele pod prysznic, itp. bezzapachowe. Taką serię mają, bodajże AA HELP się to nazywa.
Ja mam USG robione co miesiąc i nie uważam, żeby to było za często :-)
Idę sobie obiadek zjeść.. mniam, mniam :tak:

Venice24 to masz zupełnie odwrotnie, niż ja. Bo ja latam, jak ta głupia po całym mieszkaniu z antyperspirantem mojego ukochanego M. i jak tylko poczuję jakiś nieprzyjemny zapach, wywołujący mdłości, to zaczynam go neutralizować wdychając zapach dezodorantu. Normalnie w ciąży mi się zaczęły ciągoty narkomańskie ujawniać:baffled:

agata077, Ty w Anglii kupowalas, tak? Ile u Was takie urzadzenie kosztuje? Bo tu w Niemczech to jak patrzylam, ciezko znalezc, a na wynajem 50€ miesiecznie!!!! Powariowali

no wlasnie o to mi chodzilo, ze jednak tak do konca nie jest pewne, czy to takie nieszkodliwe, usg co pare dni, tydzien...
a co do pozaru, cale szczescie, ze wszystko dobrze sie skonczylo. Dzidzia nad Wami czuwala ;) Usciski!

ja uzywam antyperspiranta Vichy, jako jedyny daje mi jako taka ochrone :crazy:
Jest on tez w wersji bezzapachowej, z biala nakretka, choc ten zielony pachnie bardzo ladnie.

Carmi kupowalam u siebie na ebayu zaplacilam z przesylka 51 funtow a wynajem to 10 miesiecznie koszmarne ceny u was ;(

ja dzis bede umierac sprzatnelam tylko salon i czuje sie fatalnire a gdzie obiad musze isc do sklepu a tak mi sie niechce kurcze gdzie moja energia przedswiateczna normalnie czuje sie fatalnie chyba starosc nie radosc ide sprzatnac kuchnie i do sklepu ;(

Co do tego USG: na pewno jest nieszkodliwe, nie ma tu żadnego promieniowania tylko ultradźwięki, które maluch słyszy ale nie wpływa to na niego w żaden sposób.
Carmi - nie martw się niczym i przełóż sobie to na Święta - miły prezent:).

Dzięki Nanya za radę. Właśnie kojarzyłam też, że chyba la roche albo iwostin ma takie bezzapachowe serie, tyle że to inna półka cenowa. A chodziło mi właśnie o zwyczajne kosmetyki (szampon, odżywka itd)...
Fajnie, że jest forum i że można pogadać na różne tematy, zwłaszcza, ze nie zawsze tak się fajnie składa, że kilka koleżanek też jest akurat w ciąży. W moim otoczeniu jestem właściwie sama. Pozdrawiam wszystkie czerwcówki:-)

reklama
Do góry