Ja nie mam problemu z usypianiem- sam w łozeczku z pieluszka przy buzi zasypia. Czasem mu się zachce z nami w sypialnianym łozu - bo jeszcze nie jest zmeczony- i wtedy sam pada. Nie ma zadnego bujania czy noszenia i nigdy nie było. Na początku maz go odbijał po karmieniu i lulał na ramieniu- ale zabronilam gdy Tymo mial ok 3 miesiace zeby własnie sie nie przyzwyczaił - wtedy zeby czuł nas obok siebie zasypial miedzy nami w łozku i był odkladany do kolyski i jakos po miesiacu juz sam w swoim duzym lozeczku.Także poszło gładko. Myśle,ze to zasypianie tez jest zwiazane z nocnym karmieniem- Tymo przesypia cale nocki prawie od urodzenia- jak byl w nocy cyc to tez na raczkach zasypial ale mial wtedy max.2 miesiace. Juz przy 3 miesiacach spal cala noc do 6 rano bez mleka w nocy.
reklama
hej!!
Mój synek też jeszcze niema ząbków,ale wydaje mi się że już niedługo się pojawią,bo strasznie się ślini,wszystko bierze do buzi,ma czerwone policzki i budzi się w nocy a tego dotychczas nie robił,bo prawie od początku przesypiał całe noce..z zasypianiem też niema problemu bo o 19 już pada i sam zasypia w łóżeczku..
Mój synek też jeszcze niema ząbków,ale wydaje mi się że już niedługo się pojawią,bo strasznie się ślini,wszystko bierze do buzi,ma czerwone policzki i budzi się w nocy a tego dotychczas nie robił,bo prawie od początku przesypiał całe noce..z zasypianiem też niema problemu bo o 19 już pada i sam zasypia w łóżeczku..
Kasia Irlandka
10/2006 06/2009 :)
Adapterku - sliczna masz coreczke ... ale wiesz... ja np nie chcialabym zeby wszyscy na ogolnodostepnym forum ogladali moje dziecko nago w kapieli...Nigdy nie wiesz kto patrzy ...
kaska76
Czerwcowa Mama 2009
Witam,
U nas również jest problem z zasypianiem, zasypia przy cycu, albo na rękach albo bujana w łóżeczku. Sama nie... Wiem, że to nasza wina, i teraz będzie ciężko ją oduczyć. Najpierw sami musimy nauczyć się konsekwencji a później dziecko powoli przyzwyczajać... Czyli jak znam życie prawie nie realne ;-)
U nas również jest problem z zasypianiem, zasypia przy cycu, albo na rękach albo bujana w łóżeczku. Sama nie... Wiem, że to nasza wina, i teraz będzie ciężko ją oduczyć. Najpierw sami musimy nauczyć się konsekwencji a później dziecko powoli przyzwyczajać... Czyli jak znam życie prawie nie realne ;-)
bardzo madre słowa!!!!!!!!!adapterku - sliczna masz coreczke ... Ale wiesz... Ja np nie chcialabym zeby wszyscy na ogolnodostepnym forum ogladali moje dziecko nago w kapieli...nigdy nie wiesz kto patrzy ...
mój synek zasypia w wózku śpiewam mu i lulam, a pózniej przenosze go do łóżka a w ciagu dnia śpi w gondoli. Ja chciałam, że by spał w łóżeczku i sam zasypiał ale uległam mojej mamie, a teraz jest juz za pózno.
Ale tak czy tak nie jest źle bo Miłosz to grzeczne dziecko i to lulanie jestem w stanie przeżyc.
A tak wogóle to Miłoszek 25 stycznia miał imieniki a zaraz po nim Tymoteusza imieniki widziałam w kalendarzu wiec duzo zdrowi dla naszych dzieciaczków
Ale tak czy tak nie jest źle bo Miłosz to grzeczne dziecko i to lulanie jestem w stanie przeżyc.
A tak wogóle to Miłoszek 25 stycznia miał imieniki a zaraz po nim Tymoteusza imieniki widziałam w kalendarzu wiec duzo zdrowi dla naszych dzieciaczków
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Gabi zawsze zasypiala bez problemu...poprostu kladlam ja do lozeczka a ona potrafila przelezec godzine,dwie i bawic sie,w koncu przytulala sie do kocyka i zasypiala,klade ja w naszej sypialni do lozeczka i zamykam drzwi zeby Viktoria jej nieprzeszkadzala,dlatego nauczyla sie sama zasypiac,,,teraz zabki sa na topie wiec z zasypianiem gorzej..ale jak gabi marudzi to przychodze do niej przytulam uispakajam,czasami biore na rece,pobawimy sie jeszcze i z powrotem do lozia,czasami tak pare razy wyjmujemy sie i wkladami poki malenka zasnie szkoda by mi bylo teraz nauczyc ja zasypiana na rekach a wiem ze ten trodny czas z zabkami kiedys minie;-) Viki bujalam,ale pozniej jakos sama przestawila sie na samozasypianie ale do dzisiaj wieczorem musze z nia posiedziec zanim krolewna zasnie
szarcia
06.2009/01.2011
Mój Pituś zasypia przy moim cycuciu w naszym łóżku i gdy zaśnie to przenoszę go do jego łóżeczka i śpi ładnie dalej. Co prawda w nocy budzi się ze trzy razy na herbatkę i dopiero biore go do naszego łóżka na karmienie i tak śpi już w naszym łóżku do 8-9.:-)
Dziewczyny czy mogłybyście napisać ile wasze dzieciaczki mają wzrostu i wagę??bo mój synek ma ok.67 cm i 8 kg i zastanawiam się czy to niejest troszkę zamało..
reklama
beata1980
Sierp 2007 czerw 2009
Widze ze teraz watek glowny zebral do siebie wszystkie watki...ale Kasia sie nie zlosci wiec chyba jest okay
Gabi na 7 m. miala 68 ci 8,5 kg,za chuda to ona mi sie nie wydaje na moje oko
Gabi na 7 m. miala 68 ci 8,5 kg,za chuda to ona mi sie nie wydaje na moje oko