reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Paula, gratuluję Szymkowych sukcesów. Cieszę się bardzo, że coraz lepiej idzie Wam chodzenie i że nocnik znajduje właściwe zastosowanie.

Beatusku, mam nadzieję, ze szpital nie będzie konieczny i jestem z Wami przez cały czas Waszej walki. Przy każdym Tymkowym grymaszeniu myślę o Tobie, jak o prawdziwej bohaterce :) A póki co wszystko wskazuje na to, że Tymek będzie jednak z moją mamą - będę w tej sytuacji dużo dużo zdrowsza, chyba. A, no i teściowa chyba urażona po ostatniej akcji, bo na obiad nas jutro nie zaprosiła. Oczywiście mam to w wielkim poważaniu.

Easy, wycałuj ten mały biedny nosek :)

Natka, tak używamy szelek, szczególnie na wypadach poza miasto, gdzie nikt mnie nie zna. Tylko mam wrażenie, ze te nasze szelki nie są dobrze wyregulowane, a poprawić się tego nie da. W każdym razie ja bym nie chciała spacerować z reką w górze, pomijając już zdrowotne konsekwencje całej tej sprawy, więc i Tymkowi staram się tego oszczędzić. A no i wczoraj odkryłam, że dobrze w tej kwestii sprawdzają się szelki od ogrodniczek :)

Szkrabik, bicie podłogi pierwszy raz widziałam w przedszkolu u czteroletniej dziewczynki. Zwyczajnia mama przyszła i tak nam kazała robić, jak Kasia się uderzy. Ale że mama leczyła się psychicznie, to trzeba byłojej ten numer wybaczyć, nawet jeżeli Kasia się domagała takich reakcji. Zszokowało mnie jednak kiedy moja najbliższa koleżanka w ten sam sposób uczyła swoją córkę, mówiąc, że wyczytała to w jakiejś gazecie dzieciowej. No normalnie szok, bo mi się to z wariatkowem kojarzyło. Fajnie, że już jesteś.

Narazie tyle, bo mi chłop przeszkadza :(

reklama
MagW, na częściej koleżanka mnie odda pod koniec przyszłego tygodnia ;D To już niedługo ;)

Ciekawe co robicie w taki deszczowy dzień, że Was na forum niet? :| Ja np. robię sernik :p I idę właśnie zjeść obiadek. Do napisania :)

Szkrabiku - ja np. siedzę w pracy :) narobiłaś mi smaka tym sernikiem - kocham ciasto  :p no i kupiłam sobie słuszny plasterek tzw. metrowca - pycha był ale do domowego wypieku mu jednak daleko...
Mondzi - no to jestem psychiczna bo mi ten dziwny pomysł też przyszedł do głowy  ::) co prawda nie w odniesieniu do podłogi a do drzwi...
Maja nam robiła kuku zza drzwi i taka była dumna ze swoich gwałtownych wychynięć z okrzykiem "HYC" i naszych radosnych reakcji, że wtarabaniła się wprost w kant drzwi na tzw. baranka :(
i mi przyszło do durnej łepetyny drzwiom podziękować strzałem  ::) to faktycznie głupie 
a080.gif
ale taka byłam na nie  ::) ;D :p zła!

no dobra to ja się też za coś wezmę ... za książkę wreszcie co czeka już miesiąc... a jak mi mąż powiedział, że w pracy sobie odpocznę, to się mało na niego nie obraziłam za taką bezczelność...że niby ja nie pracuję....??? ::) ;D

Aletko Dziekuję za fotki, świetne :)
Agast Ale masz wysoka córę! Skoro Kornelka ma ponad 80 cm wzrostu, a na fotkach widac, że Hania jeszcze wyższa, to ile mierzy twoja córa? :)

Dziękujemy za gratki nocnikowe, nie ukrywam, że ciesza mnie niezmiernie postepy mojego dziecka, jak zresztą wszystkie mamy :) Dzis była wizyta u ortopedy, wszystko ok, poza leciutka szpotawościa nóżek, ale witaminy powinny pomóc. :)

Aaa, i WIki ma chodzić w butkach także po domu, mamy specjalne z obcasem Thomasa, chyba tak sie to nazywa i profilowaną podeszwą, nie wyglądaja za fajnie, ale ponoć najlepsze dla takich maluchów, a na pewno dla WIki. :) To powiedziała zarówno ortopeda jak i nasza reh.

Hej!

Minko super że córa tak dobrze Wam sie rozwija :) Butki z obcasem Thomasa (wspomaga łuk przyśrodkowy sklepienia podłużnego stopy) to takie jakie nosi Hania. Obecnie mamy takie, a poprzednio miałyśmy granaowe. U nas po szpotawości juz prawie nie ma śladu :)
120356925

Co do wzrostu to Hania faktycznie jest wysoka, przy ostatnim pomiarze miała 81cm, teraz pewnie już z  85 :)

Lila- no szczera jestem to fakt, czasem chyba nawe az do bólu, ale wolę to niż zakłamanie i fałsz.

MagW- imię o którym pisała Lila to Mikołaj, wszak z tego co się orientuję to tak właśnie ma na imię Lili syn  ;D

Dzisiejszy dzień spędziłyśmy bardzo miło :) W związku z tym ze wczoraj jak dotarłysmy na spotkanie z warszawskimi mamami o się rozpadało i trzeba było zwiewać do domu to dzisiaj postanowiłam ze pojedziemy na ten superancki plac zabaw jeszcze raz. Hania bawiła się świenie. Zdjęcia zaraz wkleje.

Co do snu to miaja córa spała dzisiaj prawie 13 godzin  :o :o Co prawda z przerwą o 5 na mleko ale to i tak nieprzyzwiocie długo jak na nią. :D

Uderz w stół a nożyce się odezwą ;D

Warszawianki właśnie miałam pisać to samo co Lila - plac zabaw zajebisty!!! I widać, że dzieciakom się strasznie podoba!!!
szkrabikowski u nas dziś pięęęęękna pogoda!!! Stąd moja absencja ;)
agast czekam na te foty!!!

Nos wycałowany zgodnie z dyspozycjami forumowych ciotek ;)
Mary pokazuje gdzie ma ała, wkładając do dziurki od nosa pół palca wskazującego ;D
Ponadto dziś była tak upierdliwa (po nie dospaniu) że myśłałam czy aby zaraz bardziej jej nie uszkodzę ::) Na szczęście znaleźliśmy wyjście - wyjazd za miasto na pyszne lody!!! My pojedliśmy, dziecko się zgnoiło totalnie (w sensie brudu oraz wysiłku fizycznego ;D ) i po powrocie pięknie zasnęło.
Oby pospała do 8:00 ;)

reklama
Do góry