reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Beatusek - u Maciusia jest ten problem że mimo brania furaginy bakterie i tak się co jakiś czas pojawiają. Potem leczenie antybiotykami i tak w kółko. Skąd się biorą te okropne bakterie? Pediatra twierdzi, że może został zarażony w szpitalu bądź cofa mu sie mocz do nerek. wolę pierszy wariant. Jutro się okaże

reklama
przeleciałam Was... musi Wam starczyć ta wysublimowana pieszczota z mojej strony, bo na nic więcej czasu nie mam... o pipczącym się sprzęcie nie wspomne ::)

w każdym razie życzę dzisiejszym Jubilatom wszystkiego najlepszego!!!
dziękuję za świetne przesyłki zdjęciowe na maila!!!

Jucia buziaki!!!

Widzę, że dzieciowo nam się zrobiło. Gratuluję podjęcia decyzji Agast, Mamiemisi i Aletce!
Nasze plany, to narazie lato 2007. Ale to odlegle brzmi :)

Paula, jestem, jestem, ale humor nie teges po tych lekarzach wszystkich. Cieszę się, że wysypka znika. Czekamy na wieści wagowe.

Beatko, no to jak Twoje samopoczucie wynika ze spadku oksytocyny (a pewnie też), to niezła jazda nas czeka. Mam nadzieję, że jak przyjdzie wiosna i skończą się Wasze problemy, to będzie łatwiej. A co do wyboru wózka, to ja już tak od jesieni szukam i znaleźć nie mogę. Narazie na 90 % będzie to Graco, ale jaki model, to się jeszcze okaże.

Czarnulko, fajnie że odpoczęliście.

Natka, Ty też odpocznij na ile to możliwe, najlpiej by było gdybyś przespała się razem z Synkiem. Ja po tych rehabilitacyjnych wrzaskach mam wrażenie, ze Tymek bardzo się zmienił :( Ale może mi się tylko wydaje. Mam nadzieję, ze wyniki będą ok.

Beatusku, chociaż tyle dobrze, że potrafisz zasnąć tak ot, byle gdzie. U mnie z tym ciężko, więc ja po takich nocach miałam fatalne dzionki. Mam nadzieję, że Igorek będzie lepiej spał.

A co do naszej wczorajszej wizyty, to nawet mi się pisać nie chce. Każdy mówi co innego - wkurza mnie to. TYmek ma nadal czerwone gardlo i powiększone węzły chłonne. Te rozstąpy mięsniowe na brzuchu, to nie od złej diety, więc nie ma sensu jej zmieniac. Za to mamy ćwiczyć brzuszki, co proste nie jest, bo położenie Tymcia na plecach, to obraza taka, że hej! Nie potrzebnie też zawiesiłam karmienie, bo nie ma to żadnego wpływu na dziecko. No i tak człowiek pyta, i cięgle coraz głupszy.

Za to dzisiaj moje Dziecię przekroczyło własne granice i zawędrowało do sypialni. DO tej pory bawił się tylko na swoim terytorium w salonie, co trochę mnie niepokoiło. Zresztą jego zabawa, to głównie dochodzenie do "celu", wkładanie "celu" do buzi, droga w stronę mamy, podnoszenie się do pozyji stojącej i tak w kółko. No i po raz pierwszy Tymek dostał trochę naszego jedzenia, czyli gołąbka. Najpierw wypluł, a potem było juz pyszne.

Dokumentacja zdjęciowa z dzisiejszych osiągnięć :)

Uwaga! Idę!
uwagaid2815ld.jpg

Tu doszedłem :)
tudoszed322em0dq.jpg

Nagroda od mamy - Mam cię!
pysznygo322261bek0wh.jpg

No pycha!
nopycha3ly.jpg

Najlepiej jest u siebie!
tudoszed322em0dq.jpg

Śpię sobie po spacerku po pokojach :)
347pi281sobiewyprzytulanynamak.jpg

A takie miałem problemy ze spaniem jeszcze parę dni temu :(
takmi378le5oo.jpg

Idę się zająć mężem! Bo się domaga! Jeden śpi, to drugi woła.

Easy fajnie, ze wpadłaś chociaz na chwilkę:)

Natko Igo na furaginie był od wrzesnia, robilismy posiewy co jakis czas i powoli sie zmniejszało, pediatra naciskał na cystografię, antybiotyków nie było bo jak trafilismy do nefrologa po blisko 3 m-cach oczekiwania z kompletem badań to nie widzaił potrzeby leczenia dalszego, mamy kontrolnie przyjśc za 3 m-ce kazał dawać furagine i cebion ale przyznam, ze odstawiłam jak Igorek zachorował i z trudem podawałam mu lekarstwa na przeziebienie. Potem wyzdrowiał, zaczał ładnie jesć i pediatra powiedziała, ze moge nie podawać, zrobie kontrolnie tylko posiew oczywiście zapłącę bo pediatra nie wyraziła chęci skierowania na posiew. U nas tez nie było wiadomo dlaczego te bakterie są. Trzymam kciuki za jutrzejszy wynik, zeby nie wykazał cofania sie moczu.

Mondzi tak to już jest z tymi lekarzami, każdy mówi co innego a decyzje my musimy podejmowac. Życzę aby choróbsko poszło precz i żeby Tymus zechciał pocwiczyć. I gratuluję Tymusiowego poznawania dalszych rejonów. Fotki super. A jeżeli chodzi o spanie to po takich nockach tez mam dzionki takie sobie ale niestety w dzień nie mam jak spać, musze potulnie czekać na porę nocna ale zdarza mi się kimnąc jak rozmawiamy czy oglądamy film a ja się przytule do kanapy i to niekoniecznie w pozycji horyzontalnej. A jak  wstaje w nocy i kłade sie znowu to od razu zasypiam, zero problemu z zasypianiem.

Aletko 300 g, to byłoby coś, bo ostatnio w 7 tygodni WIki przybrała tylko 150 ::)
Mondzi no to faktycznie ci lekarze powariowali, że tez zawsze muszą być sprzeczne diagnozy :mad: Tymek śliczny i pięknie stoi! :D
Beatko Ja tez szukam nowego wózka, na razie mój typ, to Graco Ultima Plus, w miarę lekki, 9 kg, dość duże kółka, oparcie do pozycji leżącej spuszczane, cena przystepna, jest jeszcze z kolekcji 2006 Graco Spree, chyba następca Ultimy Plus, ale cięższy, bo 10,5 kg i droższy o prawie 200 zł. Musze je porównać w realu i może się w końcu zdecyduję, chociaż Wiki jeszcze się w głębokim mieści i na pewno do połowy kwietnia myślę w nim jeździć.

Beatusku, no to chociaż tyle, że zasypiasz bez problemu, bo ja ostatnio mimo zmęczenia, często się kładę, leżę i myślę, zamiast spać.

Nenyah, no to całe szczęście, że Nati z tego łóżeczka nie wyleciał. Ja zarządziłam obniżenie, jak tylko Tymcio zaczął przy mnie się podnosić. No i jestem pod wrażeniem, że zrobiłaś to sama 8) A co do ząbków, których nie mamy, to myjemy tylko przed nocnym spaniem, przegotowaną wodą, i nie na gazie, tylko wacikach kosmetycznych. Czy tak można?

Minko, to i tak dość ciężkie te Graco, które obstawiasz. Ja to bym tak do 7 kilo chciała. Z tym, że ja nadal będę używać na dalsze jazdy naszego Deltima, dlatego spacerówkę chcę przede wszystkim lekką.

Heja :D

Aletko, a u mnie inaczej: jeśli rozmawiam z kimś przez telefon to traktuje mnie poważnie. Ale kiedy tylko ten ktoś mnie zobaczy... ;) Z tekst "bo tak" mnie rozwalił. No po prostu kobiecy jest i już!

Juciu, dzięki bardzo :D Tym bardziej, że ja akurat jestem odważna i dzisiaj znowu zrobiłam sobie na głowie takie krótkie  ;D

Asiu24, właściwie masz już moje aktualne, bo znowu wyglądam jak na tych krótkich :D

Beatko, hahaha takie dzieci jak nasze to mali fetyszyści  ;D Tymek też uwielbia buty. Aha uważaj na swoje papucie, bo mogą zostać pożarte ;D

Czarnulko, cieszę się, że odpoczęłaś :)

Annka1974, wypadają jak jasny piorun :( Już po cięciu, zobaczymy jak się będą sprawowały. Póki co zaopatrzyłam się w żel i piankę  >:D

Beatusku, dzięki  :-[ Nowa już jest, tylko muszę się opstrykać  ;D

Mondzi, cudne zdjęcia!!! Tymoteusz to już prawie dorosły mężczyzna  8)

Nenyah, ja nie czyszczę wcale. Tymek ma tylko 2 zębole, w dodatku zasypia przy butli, więc na razie sensu nie ma. Ale za jakiś miesiąc będę Mu ząbki myła rano i wieczorem ;)

Nie no po prostu czuję się bosko  8) Jak już wspomniałam uzbroiłam się po zęby w żel i piankę, zobaczymy rano co będę miała na głowie...  ;D Idę jeść  :p

Jejku nadążyć za Wami nie można!!! :)

Najlepszejsze życzenia dla wszystkich małych jubilatów!!!

Mam nowy monitor więc już wszystko dokładnie widzę ;D a co widzę??? że wszystkie dzieciaczki cudne! i jakie postępy robią!!! Gratulujemy stania, ząbków, raczkowania.

Aletko z tym sudokremem boskie normalnie!!! ;D

witaj Czarnulko :)

Mondzi Tymek wydoroślał bardzo!!! przystojniacha!

Szkrabiku pokaż sie w nowej fryzurce :)

Nenyah ja daję Magdusi szczoteczke do rączki i myje sama ;) ale czasem nie chce w raczke tylko otwiera buźkę i każe sobie myć ząbki-wszystkie 5 :laugh:
Poza tym podobnie jak Tymek Szkrabika mała zasypia przy butli więc na noc nie myjemy :-[

Minko u mnie w pracy wszyscy młodzi rodzice maja te Graco Ultima Plus i są zadowoleni.

Frotko super wieści z wizyty :)

Aletko Agast Mamomisi gratuluje podjęcia decyzji o drugim szczęściu!!!

Natko współczuję przeżyć na badaniach!!! trzymam kciuki za wyniki!

Pochwale sie, że Magdalenka od wczoraj mówi M A M A :) :) :)

Nenyah gratuluję postępów Natiego! Brawo! Ząbków nie myjemy wcale- nie mamy co myć.

Natko współczuję przeżyć i życzę dużo zdrówka dla Maciusia.

Mondzi super zdjęcia i Tymek rzecz jasna. No tak, wizyty u lekarzy nie nastrajają optymistycznie.

Aletko u nas było 300 gram w 6 tygodni.

Easy no nie powiem rozpieszczasz nas ;)

Magdulku gratuluję "mama"!

Szkrabiku no to super, że zdecydowałaś się na nowy image.

Nie będę pisać, że Szymek kiepsko je bo to już wiecie ;) nie wiecie jeszcze, że dzisiaj kiepsko zasypia, najczęściej z płaczem.
Tomek za niedługo wróci to chociaż uda nam się pogadać o ile nie siądzie od razu do kompa.
Myślę zrobić jakąś dobrą kolacyjkę, może wypiję lampkę wina.
No nic zmykam.
Dobranoc

reklama
Witam wieczorowa porą,

Paula - strasznie sie ciesze, ze atak alergii u Szymonka odpuszcza ! Głowa do góry i prosze mi sie tu nie martwic, kazde z nas ma lepsze i gorsze dni wiec moze teraz Szymek ma te slabsze. Jeszcze bedzie ladnie jadl a co do zasypiania to przeciez jest to u niego raczej wyjatkowa sytuacja wiec wybacz mu ten chwilowy spadek formy ;)

Szkrabiku - no to zapodawaj fotki w nowej fryzurce !

Mondzi - Tymek jest boski, kawaler jak sie patrzy i jak sie spontanicznie usmiecha :D A takiego gołabka to ja bym tez zjadla wiec wcale mu sie nie dziwie ;)

Magdulku - takie mama to super sprawa ech ....

Natko - trzymaj sie dzielnie, musi byc dobrze i tyle !

Easy - przelatuj a co tam ;)

Nenyah - ja narazie zabali szt 2 nie myje mlodej, pewnie za jakis niedlugi czas sie zmobilizuje.

Czarnulko - Masz błedne informacje ;) Dzis u nas w nocy nad morzem spadł śnieg.....chyba mnie trafi poprostu brrrrrrr

Przesłałam Wam Martynkę na pocztę bo dawno jej nie widziałyście ;D

A teraz spadam coś wszamać bo ta wieczna zima wzmaga we mnie wilczy apetyt ;)

Do góry