reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Minko to trzymam kciuki za Waszą wagę, a Wy trzymajcie za naszą. Też liczę chociaż na jakieś 300 gram więcej niż ostatnio.
To dobrze, że odparzenie odpuszcza.

Słyszę wiercenie i postękiwanie z łóżeczka.
Zmykam do obowiązków, mam nadzieję, że się wyspały.

reklama
No to się ogarłam ;)
Wiesz Paula tak pytałam czy samrujesz bo pamiętam jak Waneska miała jak była mała uczulenie na cytrusy.Wyglądało to podobnie i smarowałam to hydrocortizonem.I super że Szymusiowi już to schodzi i to nie Twoja wina skąd mogłaś wiedzieć...
Czarnulko super że juz wróciliście ;)Pewnie wymarzłaś co?

A Maks zmywa gary...aż miło popatrzeć ;D.No a ja jutro ide do tego sklepu na próbę..tylko znowu jest problem co z Robertem nie ma sie kto nim zająć tesciowa juz wraca do pracy no i ma za m-c operacje na oko więc 6 tygodni nieczynna.Ale idę jutro zobaczymy może będę pracować po 4 godziny lub jakoś na zmiany ::)

Joł, joł

Bozie ale się nasmiałam z tego mojego Smerfa ;D Położyłam go do łożka bo był śpiący a ten Wariat mały zamiast spac to takie cuda w tym łozeczku wyczyniał, że normalnie myślałam, że nie wytrzymam. Skad dzieciaki mają takie pomysły to ja nie wiem??? Na końcu pozbył sie smoczka z terenu łożkowego, posapał chwilkę i zasnął uffff.

Co do nastroju to juz dzisiaj pisałam nayi na gg, że czuję się okropnie. Jakos trasznie rozdrażniona jestem. Wszystkich ustawiam po kontach i ogólnie już sama ze sobą nie mogę wytrzymać. Nawet nadchodząca wiosna mnie nie cieszy, nic mi sie nie che i takie tam. Wspólnie z nayą znalazłyśmy jednak szybko winowajce mojego podłego nastroju. HORMONY!!!!Cholerne dziadostwo!!!Kto to wymyślił???No kto???Po odstawce spada poziom oksytocyny i czegos tam jeszcze i najprawdopodobniej dlatego wariuję. Pamietam jak mi mam a kiedyś mówiła, ze jak przestanę karmic to dopiero będę miałą niezłą huśtawkę a ja jej wtedy odpowiedziałąm, ze gorzej niz w ciaży być nie moze. A jednak MOZE! Ehhh...nawet cisateczek mi sie nie chce :mad:

Aletko pamiętaj jednak, ze ja to zawsze przechodze wszystko 100 razy gorzej  ::).
Pewnie masz rację, ze to nie tylko zmiany hormonalne ale też i pogoda i to wszystko co sie ostatnio wokól mnie działo. Za dużo na raz miałam na głowie stąd też to moje rozdrażnienie. Teraz dopiero wszystko  ze mnie wyłazi :mad:
Jutro będzie lepszy dzień...tak sobie powtarzam ;D

A no i to co mnie BARDZO cieszy (jest cos jeszcze ::)) to to, że mam w zamiarze kupić Mateuszowi nową brykę. Ta którą mamy doprowadza mnie normalnie do szału. Cos z tym wózkiem zrobiłam i teraz mi ciagle sam skręca w jedna stronę i najgorsze jest to, ze juz nic sie z tym nie da zrobić. Po drugie Mateusz się juz w nim nie mieści ::) No i teraz siedzę pół dnia na allegro porównujac ze sobą milion wózków i juz dosłownie kręćka dostaje bo co jeden to lepszy no i ich cena też ::)

Nio...ja juz sie nie mogę doczekać tej nowej bryki. Tylko, ze najpierw trza sie zapakować do auta i podjechać gdzieś do sklepu by posprawdzac co i jak wyglada a u nas z tym wolnym czasem różnie bywa tzn. pIotra ciagle chałupie nie ma. Buuu

Beatko po tym co napisałaś zaczynam się bać odstawienia od piersi. U mnie z hormonami też chyba coś nie teges, a może to po prostu problemy i brak słońca...
Nowa bryka fajna rzecz. Też mam w planie zakup nowego wózka, ale jeszcze nie w tej chwili. Na razie oglądam i szukam czegoś fajnego.

Asiu w tym sęk że wiedziałam, że cytrusy alergizują bardzo silnie dlatego podałam ostrożnia, małą ilość deserku tylko z dodatkiem soku pomarańczowego i taka reakcja natąpiła.
No, ale trudno, stało się i nic nie poradzę. Ważne, że znika i jest już całkiem blade.

A gdzie się podziewa Mondzi?

Właśnie weszliśmy do domku. Maciuś dzisiaj miał cystografię i usg brzuszka. Jestem wyczerpa fizycznie i psychicznie po cystografiii. Maciuś tak straszliwie płakał, a ja nie mogłam nic zrobić. Mam nadzieję, że to pierwsze i ostatnie takie badanie w jego życiu. Jutro będą wyniki. Mam nadzieję, że wyjdą ok. Teraz skarb śpi. Wzięliśmy go z fotelikiem do domku bo szkoda mi go budzić. Niech odpoczywa.
To narazie

Elo!

No to Aletko bedziemy sie staraly w tym samym czasie ;D Ale fajnie!

Beatko - no to rozwiazałaś moja zagadke! Od kilku dni siezastanawialam co sie ze mna dzieje! Normalnie jestem nie do zycia ::) A to chyba faktycznie te hormony. Nie wiesz ile to moze trwac??

Paula- dobrze ze alergia juz znika :)

Czyli nada, konskwentnie mówie małemu nie ruszamy wiezy :)
aletko Kornelka w kremie cudo!!! Dobrze ze to nie była gencjana ;)
Paula dobrze że wysypka schodzi, wyglądało to nieciekawie.
megan oby kłopoty zniknęły!!!
biesy witaj, (czyżby fanka Dostojewskiego? ;))
szkrabiku a mni bardziej podobasz się w długich włosach, ale skoro wypadają to tnij!
beatko25 mi też hormony szaleją, krosty mam jak nastolatka, drugiej @ nie widać a już dawno miesiąc minał od pierwszej, też wszystko mnie wkurza, ach tylko karmi pozostało  ;D
BARDZO WAM WSZYSTKIM DZIEKUJEMY ZA ŻYCZENIA!!! :-*Dzięki Wam przypomniało mi się że to dzisiaj ::) Jak Wy o tych wszystkich miesięcznicach pamiętacie...
Mąz właśnie mi donosi ze w wyborczej czyta, że wynaleziono szcepionke na rotawirusa.
Bartkowi idzie siódmy ząbek i marudzi ale na szczęście zasnął...
My jutro po raz pierwszy wyjezdzamy w spacerówce, zobaczymy jak bedzie..

reklama
można powiedzieć, ze nadrobiłam ;)
witam,
serdecznie dziekuje w imieniu Igorka za zyczonka i zycze wszystkiego najlepszego dla Bartka i Filipka oraz Ingi, Tymonka i Jasia

Megan fajnie, ze sie odedzwałaś i pisz koniecznie. Gratulacje dla postepów Piotrusiowych, fotki super alez Piotruś duzy juz i fajniutki. Trzymam kciuki za to odstawianie i przytulam mocno.

Natko mam nadzieję, ze przebrniecie przez to wszystko i że wynik bededzie w porządku, Igorkowi tez groziła cystografia i powiem szczerze, że nie mogłam przestac o tym mysleć ale po 4 miesiącach leczenia furagina bakterie poszły precz i nefrolog nie widział podstaw do dalszego leczenia czego i Wam zycze.

Martynko Igo fajniutki ale to przybieranie lekko mnie dołuje chociaż juz lepiej je i jest mi znacznie lżej a co do mama to mi dziecko dozuje w sposób niezwykle oszczędny za to tata to zupełnie co innego.

Paula widze,z e już humorek lepszy i tak trzymaj, będzie dobrze, zreszta jutro się przekonasz.

Nenyah Nati słodki chociaz biedulek taki na tych fotkach.

Agast, Aletko, mamoMisi ale super, gratuluje podjęcia decyzji, tak tak podejmowałam i 9 lat mineło.
Frotko oj poznałam juz to wiszenie na nogawce albo na krzesełku jak próbuje do kompa usiasc, fajnie te pociechy nasze

Aletko Kornelka w kremiku super

Szkrabiku super wygladasz absolutnie we wszystkich fryzurkach. Czekam na ta nową.

Czarnulko fajnie, że odpoczęłaś

Beatko przytulam, przyjdzie wiosna i bedzie lepiej.

A u nas nocki koszmarne, Igorek budzi się czasami nawet co pół godzinki - godzinkę i wstaje po 5. Chodze nieco przymulona ostatnio i w zasadzie spie jak tylko zamkne oczy. W sprawach zebowych to chyba juz mamy dolna dwójkę (a czekalismy na jedynki górne) ale póki co nie ma  jak zajrzec bo buzia zacisnieta, spróbuje wieczorem.

Do góry