reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam Was kochane :-*
widze że tu dośc szeroki temat zaczęty przez Lile o przesiadywaniu na forum.A więc u mnie to jest tak że zawsze jak rano wstanę włączam kompa i jedząc śniadanie czytam,nioe zawsze mam czas żeby odpisać więc "tylko" czytam.Zresztą często są tematy o których nie mam pojęcia więc nie piszę bo nie chce pisać tylko o sobie,nie jestem "samolubna" ;).Także Lila nawet przyznam Ci rację ze jak się siedzi na forum to czas leci i czasem nie ma się czasu na inne ważne rzeczy.Ale za to siedząc tutaj lepiej poznajesz ludzi są jakieś przyjażnie (przybnajmniej w moim przypadku) no i nie musisz z każdą drobnostką lecieć do lekarza,zawsze można się poradzić tutaj i wogóle super tak jak wspólnym i najważniejszym tematem jest dziecko.Jak byłam na rozmowie w sprawie pracy i po wszystkim byłam strasznie szczęsliwa,to pierwsze co pomyslałam to to że muszę się z Wami tutaj podzielić moją radoscią.Jak weszłam do domku top nawet się nie rozebrałam tylko szybko do kompa i do Was.Także dla mnie to super sprawa to forum,moze nie forum jak Wy...I znacznie inaczej lila jest to że Ty się spotkałas z kilkoma dziewczynami tymbardziej nie możesz nas opuścić,no i kto zastąpi Cię w pytaniach o wszystko he? ;)

Paula biedny Szymuś tak jak Agast pomyślałam ze się biduś oparzył a smarujesz to czymś?

Jucia śliczne ręczniczki no i mam taką samą szczotke ;D jejku pewnie już doczekać się nie możesz....Ja jak byłam w 7 miesiącu chciałam już pościel do łózeczka ubierać hehe

Aletko fotki Kornelci poprostu super,widać że będzie mamusi w porządkach pomagać... :D

Szkrabiku dzięki za fotki ładna fryzurka tylko nie wiem jaką masz teraz :)

Lila ,Agast co do dzieci to Robert był "nieplanowany".Na początku byłam załamana jak się dowiedziałam :-[ cały miesiąc płakałam ale to dlatego że tak się bałam porodu ale teraz JESTEM STRASZNIE SZCZęSLIWA ze tak wyszło wszystko bo sama pewnie nigdy bym się niezdecydowała na kolejne dziecko i dla Roberta mogłabym rodzic jeszcze nawet z 5 razy ;)

Aniu zaglądaj częściej do nas ;) Bardzo mi tu Ciebie brakuje

No nic ide spać bo mąz na nocce a mnie spanko bierze chociaż nie powiem bo Robert się w spaniu polepszył.Budzi się o 4 na mleko i śpi do 9 ;D

reklama
Witam wieczrem na krótko, bo już pora spać ;)

Aletko, no zdjęcia rewelacja!!! Odpisałam Ci na maila, ale cos mi kompletnie poczta szwankuje i wiadomosć się nie chce wysłać, więc wklejam tu:
Swietne!
U mojej siostry to się nazywa syndrom „kjemiku”. Jak jej dzieci miały około 2,5 roku i roczek, to zasnęła koło nich na podłodze. Dzieci się ślicznie bawiły, były cichutko. I nagle, gdzieś do jej podświadomości dotarł rozanielony szept synka „kjemik, kjemik…” Co zobaczyła jak się ocknęła…? To samo, co Ty, tylko podwójnie  Tamtym razem w ruch poszedł Penaten, całe duże pudełko… ;)

No i dziękuję za zdjęcia warszawskie, niedużo, ale śliczne 

Lila, no przemyślenia pewnie słuszne i ja popieram, ale masz się odzywać i już. Pewnie, że umiarkowanie być musi i pisałaś o powodach, z których i ja odzywam się teraz rzadziej, ale...

Zawadko, cieszę sie, że Robert zaakceptował nianię. Dobra niania to podstawa ;D

Annka, ja też się zastanawiam, kiesy Piotrus zrozumie, że "nie wolno" to "nie wolno" bo na razie, jak mnie np szarpie za włosy a ja mówie "nie wolno", to zaczyna się śmiać i bije sobie brawo ::) No, ale ja mu to powtarzam i liczę, że kiedys załapie ;)

Paula, dopiero teraz wyświetliło mi sie zdjęcie... Faktycznie nieciekawa wysypka. Masz racje, przejdź sie do lekarza, przy okazji zważysz Szymka i może sie okaże, że nie musisz sie jużjego apetytem zamartwiać? :) JUTRO NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ!!!

Mondzi, cieszę sie, że Tymcio lepszy i problemy ze spaniem minęły. No i rozumiem ból ;) Napisz jak po kontroli!

Juciu, zakupy śliczne :)

Beatko i jak z piciem Matiego ???

Szkrabikowski, no to Tymcio ma wzbogacony jadłospis... No i racja - do takiego gotowania nowe garnuszki są absolutnie niezbędne :)

Nenyah, no zdjecia Natiego są po prostu rozbrajające...

Agast, niestety nie patrzyłąm na kurtki ostatnio, wiec nie pomogę... Ale życzę owocnych zakupów :) No i gratuluję planów!!!!!

A ja mam sie średnio, mamy kłopoty o których na razie nie chcę pisać, ale źle mi. Mam nadzieję ze to szybko minie. Poza tym w najbliższych dniach spodziewam sie @, no, chyba , że jej nie dostanę ;)

Dobranoc, foremki, jutro moze mnie nie być, bo dzień intensywny, papa

Hej Laseczki !

Megan - nie wiem jakie masz klopoty ale trzymaj sie dzielnie. W kazdym razie przytulam bardzo mocno !

Aletko - No wlasnie w tym sek, ze moja mloda dopiero od niedawna zaczela wicej sie ruszac i czasami mam wrazenie, ze jej dupka roche aby przyciezka hehehehe.... no ale z czasem mam nadzieje, ze wszystko sie wyrowna ;)

Agast, Aletka - ja juz limit chyba wyczerpalam na dzieci ale bardzo Wam zazdroszcze i ciesze sie, ze sie zdecydowalyscie :laugh: Z perspektywy czasu wiem, ze warto i nie trzeba czekac az tak dlugo jak ja ;)

Mondzi - fajnie, ze z mlodym juz lepiej.

Nenyah - Biedny Nati przez te ząbale.

Lileczko - Ja tez czasami odpuszcam forum ale zawsze tu wracam. Masz racje w pewnych kwestiach ale napewno nie musisz sie z nami rozstawac. Zawsze bedziemy czekac az cos naskrobiesz ;)

Szkrabiku - no to teraz popichcisz w tych nowych garnuszkach co ?

Aletko - PROSZE PRZESYLAJ MI TEZ FOTKI !!! Adres masz, skrzynka tez nie jest przepelniona. Dzieki

Paula - Jak Szymon dzisiaj ? Jest poprawa ? Meldowac mi tu prosze !

A teraz uciekam, młoda sie obudziła i zaczynamy dzionek dzis o 7:45 więc nie jest żle ;)

Witajcie kochane czerwcówy :)
Wreszcie trafiłam ... ;)dzięki Aletce - mnie BB kojarzy sie tylko ze skrotem nazwy firmy w ktorej pracuje :mad:, no ale cóż ...
Niestety jeszcze nie zdążyłam poczytać , moje maleństwo choruje- od niedzielnego wieczorku mamy "trzydniówke" i już poprostu nie wyrabiam...Jutro idziemy na kontrol do pediatry i czekam z niecierpliwością na tą wysypkę zwiastującą koniec choróbska.
Jak trochę doprowadzę siebie i Szymcia do porządku to obiecuję pisać :)
Na razie milego dnia wszystkim malcom i mamusią zyczy Ewa i Szymcio :)

Heloł z rana :)

Lila, widzisz, ja sobie piszę, a jest rano. Ale co z tego, skoro obiadek wstawiony, deserek też, Tymkiem zajmuje się tato, a ja z rana już się z Nim bawiłam :D

Biesy/Shortt, witaj. Mam nadzieję, że z nami zostaniesz. A Szymkowi dużo zdrówka życzę!

Assiu, już w nich pichcę ;D

Megan, święta racja, niezbędne tym bardziej, że jeśli jeden garnek z tych, które już miałam, użyję do ziemniaczków, a drugi do przystawki to nie mam w czym zrobić obiadku dla Tymcia :| No ale teraz już mam ;D

Asia24, teraz mam do ramion prawie. Ale już niedługo... >:D

Rito, ja mam dokładnie tak samo!!! Zapuszczone w kitkę, wyglądam jak małolat i do tego głupkowaty (ble), a samo zapuszczanie to koszmar. Dlatego teraz zastosuję inną metodę: jeśli mi urosną i nie będą chciały się układać to je znowu ciachnę :p

Nenyah, dzięki ;D Nati śliczny, tylko biedny taki na tych fotkach... że też dzieciaczki muszą się tak męczyć. Niech wszystkie zębole już wyjdą i będzie spokój! 8)

Niniejszym życzę miłym Paniom miłego dnia, w dodatku pierwszego dnia wiosny, i się odmeldowuję ;)

hej nie mam kompletnie czasu, bo do pracy dzisiaj, ale po prostu muszę to napisać
Agast Aletko - my też mamy "upatrzony" wrzesień na zaproszenie następnego dzidziusia, mamy też nawet miejsce "akcji" wybrane :D to samo, co przy Emiśku ;)
czyli będzie się działo we wrześniu, oj będzie :D
Ciekawe, co nam z tego wyjdzie...ale też już to mieliśmy dawno zaplanowane, tylko nie wiadomo było jak się sytuacja z pracą ułoży i w ogóle....

lecę na razie papa

Jak to mówił Powolniak w pewnym angielskim serialu...How nice... chyba będziemy się tak wymieniać, bo ja myślę o drugim dziecku też w odstępie dwóch lat. ;D Na razie z utęsknieniem czekam na szczęśliwe rozwiązanie pierwszej ciąży, a Wy tu rozprawiacie już o drugiej (Aletka, Agast)... niektóre nawet już są w trakcie "kolejnego przedsięwzięcia" (Shirleyka, Szkrabikowski, Czarnulka).

Ja na razie marzę o Julku i o odpoczynku. Specjalnych dolegliwości nie mam, bo i brzuch ogromny nie jest, nie mam skurczów łydek i nie puchnę, ale... dałabym wszystko za jedną noc bez bolących pachwin (Mały naciska mi główką na miednicę już od co najmniej 2 tygodni) i bez minimum 4 wizyt w toalecie. Przy każdej takiej wizycie zachowuję się jak Adaś Miauczyński w "Dniu Świra" odliczając krople i "dowysikując się", żeby choć przez jakiś czas pospać ;)

Szkrabikowski - zapomniałam wcześniej napisać, że świetnie Ci było w tej prostej fryzurze. Ja nie mam odwagi na tak radykalną zmianę, bo od zawsze mam długie włosy, ale fryzura bardzo mi sie podoba! :)

Witam ;)
Aletko najważniejsze na ile lat TY się czujesz :) a dla mnie i tak młodo wyglądasz...
Szkrabiku a może mogabym poprosić o Twoje terażniejsze zdjątko? ;)ciekawa jestem jak wyglądasz w dłuższych włoskach bo nie mogę sobie wyobrazić.I nie martw się włosami ja noszę kitke bo tak mi najwygodniej i też wyglądam jak małolat.Jak byłam u lekarza pytała czy jestem z mamą bo wyglądam na 15 lat! :laugh:
biesy witaj no to mamy dwóch Szymków ;)
Megan przytulam bardzo mocno i oby Twoje problemy szybko minęły.Czyżby Piuotrusiowi szykowało się rodzeństwo? ;)
Frotko zostawiłam Ci wiadomośc na gg :)

Jejku a u mnie nocka okropna.Jestem normalnie nieprzytomna Robert wstał o 4 i nie śpi do teraz.Próbuje go upic i coś nie bardzo chce spać.Mleka w nocy też nie chciał kaszke także zjadł na odczepnego eh..

Asia Ty wyrodna matko ! Ja Ci tu dam zaraz Robercika upić  :laugh:  :laugh: ;)

No no no... ładnie ładnie dzieci sie nam szykuje, chyba juz sobie ide bo jeszcze na mnie padnie  ;)

Biesy - pewnie, że Cie pamiętamy to w końcu Twój Szymuś jako pierwszy na forum miał zabala !

Ide kawke sobie zrobic młoda śpi na tarasie to ja mam 1/2 godzinki dla siebie. No i dzis mam opieke nad mała to posiedzimy sobie razem cały dzionek  :laugh:

Pa   

reklama
Martynka hehe :laugh: Ja to zawsze jakąś literkę muszę zjesc...Także oficjalnie oświadczam NIE UPIJAM rOBERTA ;)
aLETKO obejrzałam właśnie zdjątka Kornelci prześliczna kremowa dama nic dodać nic ując ;)

A teraz mykam sprzątać,śniadanko zjedzone tylko Robert nadal nie śpi wytrzymały chłop 8) .Ja po takim bujaniu juz dawno bym spała....

Do góry