reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam Was kochane :-*
widze że tu dośc szeroki temat zaczęty przez Lile o przesiadywaniu na forum.A więc u mnie to jest tak że zawsze jak rano wstanę włączam kompa i jedząc śniadanie czytam,nioe zawsze mam czas żeby odpisać więc "tylko" czytam.Zresztą często są tematy o których nie mam pojęcia więc nie piszę bo nie chce pisać tylko o sobie,nie jestem "samolubna" ;).Także Lila nawet przyznam Ci rację ze jak się siedzi na forum to czas leci i czasem nie ma się czasu na inne ważne rzeczy.Ale za to siedząc tutaj lepiej poznajesz ludzi są jakieś przyjażnie (przybnajmniej w moim przypadku) no i nie musisz z każdą drobnostką lecieć do lekarza,zawsze można się poradzić tutaj i wogóle super tak jak wspólnym i najważniejszym tematem jest dziecko.Jak byłam na rozmowie w sprawie pracy i po wszystkim byłam strasznie szczęsliwa,to pierwsze co pomyslałam to to że muszę się z Wami tutaj podzielić moją radoscią.Jak weszłam do domku top nawet się nie rozebrałam tylko szybko do kompa i do Was.Także dla mnie to super sprawa to forum,moze nie forum jak Wy...I znacznie inaczej lila jest to że Ty się spotkałas z kilkoma dziewczynami tymbardziej nie możesz nas opuścić,no i kto zastąpi Cię w pytaniach o wszystko he? ;)

Paula biedny Szymuś tak jak Agast pomyślałam ze się biduś oparzył a smarujesz to czymś?

Jucia śliczne ręczniczki no i mam taką samą szczotke ;D jejku pewnie już doczekać się nie możesz....Ja jak byłam w 7 miesiącu chciałam już pościel do łózeczka ubierać hehe

Aletko fotki Kornelci poprostu super,widać że będzie mamusi w porządkach pomagać... :D

Szkrabiku dzięki za fotki ładna fryzurka tylko nie wiem jaką masz teraz :)

Lila ,Agast co do dzieci to Robert był "nieplanowany".Na początku byłam załamana jak się dowiedziałam :-[ cały miesiąc płakałam ale to dlatego że tak się bałam porodu ale teraz JESTEM STRASZNIE SZCZęSLIWA ze tak wyszło wszystko bo sama pewnie nigdy bym się niezdecydowała na kolejne dziecko i dla Roberta mogłabym rodzic jeszcze nawet z 5 razy ;)

Aniu zaglądaj częściej do nas ;) Bardzo mi tu Ciebie brakuje

No nic ide spać bo mąz na nocce a mnie spanko bierze chociaż nie powiem bo Robert się w spaniu polepszył.Budzi się o 4 na mleko i śpi do 9 ;D

reklama
Witam wieczrem na krótko, bo już pora spać ;)

Aletko, no zdjęcia rewelacja!!! Odpisałam Ci na maila, ale cos mi kompletnie poczta szwankuje i wiadomosć się nie chce wysłać, więc wklejam tu:
Swietne!
U mojej siostry to się nazywa syndrom „kjemiku”. Jak jej dzieci miały około 2,5 roku i roczek, to zasnęła koło nich na podłodze. Dzieci się ślicznie bawiły, były cichutko. I nagle, gdzieś do jej podświadomości dotarł rozanielony szept synka „kjemik, kjemik…” Co zobaczyła jak się ocknęła…? To samo, co Ty, tylko podwójnie  Tamtym razem w ruch poszedł Penaten, całe duże pudełko… ;)

No i dziękuję za zdjęcia warszawskie, niedużo, ale śliczne 

Lila, no przemyślenia pewnie słuszne i ja popieram, ale masz się odzywać i już. Pewnie, że umiarkowanie być musi i pisałaś o powodach, z których i ja odzywam się teraz rzadziej, ale...

Zawadko, cieszę sie, że Robert zaakceptował nianię. Dobra niania to podstawa ;D

Annka, ja też się zastanawiam, kiesy Piotrus zrozumie, że "nie wolno" to "nie wolno" bo na razie, jak mnie np szarpie za włosy a ja mówie "nie wolno", to zaczyna się śmiać i bije sobie brawo ::) No, ale ja mu to powtarzam i liczę, że kiedys załapie ;)

Paula, dopiero teraz wyświetliło mi sie zdjęcie... Faktycznie nieciekawa wysypka. Masz racje, przejdź sie do lekarza, przy okazji zważysz Szymka i może sie okaże, że nie musisz sie jużjego apetytem zamartwiać? :) JUTRO NA PEWNO BĘDZIE LEPIEJ!!!

Mondzi, cieszę sie, że Tymcio lepszy i problemy ze spaniem minęły. No i rozumiem ból ;) Napisz jak po kontroli!

Juciu, zakupy śliczne :)

Beatko i jak z piciem Matiego ???

Szkrabikowski, no to Tymcio ma wzbogacony jadłospis... No i racja - do takiego gotowania nowe garnuszki są absolutnie niezbędne :)

Nenyah, no zdjecia Natiego są po prostu rozbrajające...

Agast, niestety nie patrzyłąm na kurtki ostatnio, wiec nie pomogę... Ale życzę owocnych zakupów :) No i gratuluję planów!!!!!

A ja mam sie średnio, mamy kłopoty o których na razie nie chcę pisać, ale źle mi. Mam nadzieję ze to szybko minie. Poza tym w najbliższych dniach spodziewam sie @, no, chyba , że jej nie dostanę ;)

Dobranoc, foremki, jutro moze mnie nie być, bo dzień intensywny, papa

Hej Laseczki !

Megan - nie wiem jakie masz klopoty ale trzymaj sie dzielnie. W kazdym razie przytulam bardzo mocno !

Aletko - No wlasnie w tym sek, ze moja mloda dopiero od niedawna zaczela wicej sie ruszac i czasami mam wrazenie, ze jej dupka roche aby przyciezka hehehehe.... no ale z czasem mam nadzieje, ze wszystko sie wyrowna ;)

Agast, Aletka - ja juz limit chyba wyczerpalam na dzieci ale bardzo Wam zazdroszcze i ciesze sie, ze sie zdecydowalyscie :laugh: Z perspektywy czasu wiem, ze warto i nie trzeba czekac az tak dlugo jak ja ;)

Mondzi - fajnie, ze z mlodym juz lepiej.

Nenyah - Biedny Nati przez te ząbale.

Lileczko - Ja tez czasami odpuszcam forum ale zawsze tu wracam. Masz racje w pewnych kwestiach ale napewno nie musisz sie z nami rozstawac. Zawsze bedziemy czekac az cos naskrobiesz ;)

Szkrabiku - no to teraz popichcisz w tych nowych garnuszkach co ?

Aletko - PROSZE PRZESYLAJ MI TEZ FOTKI !!! Adres masz, skrzynka tez nie jest przepelniona. Dzieki

Paula - Jak Szymon dzisiaj ? Jest poprawa ? Meldowac mi tu prosze !

A teraz uciekam, młoda sie obudziła i zaczynamy dzionek dzis o 7:45 więc nie jest żle ;)

Witajcie kochane czerwcówy :)
Wreszcie trafiłam ... ;)dzięki Aletce - mnie BB kojarzy sie tylko ze skrotem nazwy firmy w ktorej pracuje :mad:, no ale cóż ...
Niestety jeszcze nie zdążyłam poczytać , moje maleństwo choruje- od niedzielnego wieczorku mamy "trzydniówke" i już poprostu nie wyrabiam...Jutro idziemy na kontrol do pediatry i czekam z niecierpliwością na tą wysypkę zwiastującą koniec choróbska.
Jak trochę doprowadzę siebie i Szymcia do porządku to obiecuję pisać :)
Na razie milego dnia wszystkim malcom i mamusią zyczy Ewa i Szymcio :)

Heloł z rana :)

Lila, widzisz, ja sobie piszę, a jest rano. Ale co z tego, skoro obiadek wstawiony, deserek też, Tymkiem zajmuje się tato, a ja z rana już się z Nim bawiłam :D

Biesy/Shortt, witaj. Mam nadzieję, że z nami zostaniesz. A Szymkowi dużo zdrówka życzę!

Assiu, już w nich pichcę ;D

Megan, święta racja, niezbędne tym bardziej, że jeśli jeden garnek z tych, które już miałam, użyję do ziemniaczków, a drugi do przystawki to nie mam w czym zrobić obiadku dla Tymcia :| No ale teraz już mam ;D

Asia24, teraz mam do ramion prawie. Ale już niedługo... >:D

Rito, ja mam dokładnie tak samo!!! Zapuszczone w kitkę, wyglądam jak małolat i do tego głupkowaty (ble), a samo zapuszczanie to koszmar. Dlatego teraz zastosuję inną metodę: jeśli mi urosną i nie będą chciały się układać to je znowu ciachnę :p

Nenyah, dzięki ;D Nati śliczny, tylko biedny taki na tych fotkach... że też dzieciaczki muszą się tak męczyć. Niech wszystkie zębole już wyjdą i będzie spokój! 8)

Niniejszym życzę miłym Paniom miłego dnia, w dodatku pierwszego dnia wiosny, i się odmeldowuję ;)

hej nie mam kompletnie czasu, bo do pracy dzisiaj, ale po prostu muszę to napisać
Agast Aletko - my też mamy "upatrzony" wrzesień na zaproszenie następnego dzidziusia, mamy też nawet miejsce "akcji" wybrane :D to samo, co przy Emiśku ;)
czyli będzie się działo we wrześniu, oj będzie :D
Ciekawe, co nam z tego wyjdzie...ale też już to mieliśmy dawno zaplanowane, tylko nie wiadomo było jak się sytuacja z pracą ułoży i w ogóle....

lecę na razie papa

Jak to mówił Powolniak w pewnym angielskim serialu...How nice... chyba będziemy się tak wymieniać, bo ja myślę o drugim dziecku też w odstępie dwóch lat. ;D Na razie z utęsknieniem czekam na szczęśliwe rozwiązanie pierwszej ciąży, a Wy tu rozprawiacie już o drugiej (Aletka, Agast)... niektóre nawet już są w trakcie "kolejnego przedsięwzięcia" (Shirleyka, Szkrabikowski, Czarnulka).

Ja na razie marzę o Julku i o odpoczynku. Specjalnych dolegliwości nie mam, bo i brzuch ogromny nie jest, nie mam skurczów łydek i nie puchnę, ale... dałabym wszystko za jedną noc bez bolących pachwin (Mały naciska mi główką na miednicę już od co najmniej 2 tygodni) i bez minimum 4 wizyt w toalecie. Przy każdej takiej wizycie zachowuję się jak Adaś Miauczyński w "Dniu Świra" odliczając krople i "dowysikując się", żeby choć przez jakiś czas pospać ;)

Szkrabikowski - zapomniałam wcześniej napisać, że świetnie Ci było w tej prostej fryzurze. Ja nie mam odwagi na tak radykalną zmianę, bo od zawsze mam długie włosy, ale fryzura bardzo mi sie podoba! :)

Witam ;)
Aletko najważniejsze na ile lat TY się czujesz :) a dla mnie i tak młodo wyglądasz...
Szkrabiku a może mogabym poprosić o Twoje terażniejsze zdjątko? ;)ciekawa jestem jak wyglądasz w dłuższych włoskach bo nie mogę sobie wyobrazić.I nie martw się włosami ja noszę kitke bo tak mi najwygodniej i też wyglądam jak małolat.Jak byłam u lekarza pytała czy jestem z mamą bo wyglądam na 15 lat! :laugh:
biesy witaj no to mamy dwóch Szymków ;)
Megan przytulam bardzo mocno i oby Twoje problemy szybko minęły.Czyżby Piuotrusiowi szykowało się rodzeństwo? ;)
Frotko zostawiłam Ci wiadomośc na gg :)

Jejku a u mnie nocka okropna.Jestem normalnie nieprzytomna Robert wstał o 4 i nie śpi do teraz.Próbuje go upic i coś nie bardzo chce spać.Mleka w nocy też nie chciał kaszke także zjadł na odczepnego eh..

Asia Ty wyrodna matko ! Ja Ci tu dam zaraz Robercika upić  :laugh:  :laugh: ;)

No no no... ładnie ładnie dzieci sie nam szykuje, chyba juz sobie ide bo jeszcze na mnie padnie  ;)

Biesy - pewnie, że Cie pamiętamy to w końcu Twój Szymuś jako pierwszy na forum miał zabala !

Ide kawke sobie zrobic młoda śpi na tarasie to ja mam 1/2 godzinki dla siebie. No i dzis mam opieke nad mała to posiedzimy sobie razem cały dzionek  :laugh:

Pa   

reklama
Martynka hehe :laugh: Ja to zawsze jakąś literkę muszę zjesc...Także oficjalnie oświadczam NIE UPIJAM rOBERTA ;)
aLETKO obejrzałam właśnie zdjątka Kornelci prześliczna kremowa dama nic dodać nic ując ;)

A teraz mykam sprzątać,śniadanko zjedzone tylko Robert nadal nie śpi wytrzymały chłop 8) .Ja po takim bujaniu juz dawno bym spała....

Do góry