reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

PAULA - dzieki, chyba nikt nie stwierdzi, ze sie wymadrzasz ;) Mniej wiecej takie zestawienie mam dla młodej. Zastanawiałam sie nad jakimis biszkoptami, chrupkami...takimi przekaskami zmuszajacymi do nauki gryzienia. Co prawda nie mamy jeszcze czym hehehehe ale....
Swoja droga podziwiam Cie za zaciecie kulinarne, ja kuchnie traktuje jako element dekoracyjny domu raczej ;D

Tymczasem uciekam.

Lileczko - młodej tez kaszki nie podchodza niestety, moze im nie smakuja poprostu.

reklama
lileczko sprawdzałam na kaszkach i okazuje się ze ten napis jest tylko na tych z mlekiem, zwykłą kukurydzianą i ryżową nie trzeba tak szybko zużyć. Na mleku piszą o tych dwóch tygodniach więc na kaszkach z mlekiem też, ja bym używała je maxymalnie 18-20 dni, dłużej bym się bała ::)

Paula - a ta kaszke Nestle z woda robisz??
Annka - no widzisz,a u mnie na kaszce kukurydzianej napisane,ze 2 tygodnie ::)

Martynko na biszkopty według mnie jeszcze za wcześnie, chrupki można spokojnie podać, ale ja tego nie robię bo oblepiają zęby, a ja mam małego fioła na tym punkcie. Za to polecam kawałek banana, albo ugotowanej marchewki i dużo cierpliwości  ;)

Anniu a ja mam taki napis na zwykłym kleiku kukurydzianym bez mleka  ::) tak jak Lila.

Lila tą z mlekiem robię na wodzie. Owocowych Szymek nie chce czy to na wodzie czy na moim mleku, więc nie podaję wcale.

Ja mam kaszke kukurydzianą bobovita i tam nie znalazłam tego :-[
A słuchajcie tę wodę źródlaną do kaszek albo do picia to gotujecie?

Anniu ja mam jeszcze kleik ryżowy Bobovity i na nim na dole po prawej stronie jest napisane "Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3 tygodni od otwarcia".
To już nie wiem o co w tym chodzi.
A wody do kaszki nie przegotowuję. Samej Szymek nie chce pić, więc nie podaję.

agast z tą teorią, że budzą się bo im gorąco to jest myśl. Wczoraj nie założyłam młodemu śpiworka bo go wyprałam i spał dużo lepiej, nie budził sie co chwilę jak zawsze. Dzisiaj też ubrałam go tylko w śpiochy i zobaczę....

reklama
Annka - ja podaje kranowe,tylko dluzej gotuje po prostu, nie bawie sie juz w te zrodlanki ;D
Paula - wielkie dzieki :) A od kiedy podajesz zoltko??Tzn. ze ja tez juz moge?? I jak robisz ten kisiel mleczny??Czy to budyn mleczny??Nie znalazlam go w przepisach. Znalazlam tylko kisiel na soczku :D

Do góry