reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam
Easy - no, no, no kaskaderka niezła :)Dobrze, ze się jej nic nie stało.

A u nas sięęęę rozpadało buuu :( a chciałam iść na spacer :(

Zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić wagą mojego szkraba. Tak się ostatnio zastanawiałam czy dobrze go karmię i czy dobrze przybiera na wadze. W związku z tym z samego rana poleciałam do przychodni sprawdzić ile ten mój zbój waży i wynik jest następujący 8640 kg. Pobił swoją mamę bo ja majac 7 miesięcy ważyłam 8,5 kg a startowałam z wagą urodzeniową 5,5 kg czyli o 2 kg więcej niż on. Jednka cyc jest dobry hi hi

No i druga pochwała. Mateusz coraz lepiej śpi w nocy. Ostatnio budzi sie tylko raz (koło 2) i śpi do 7-8.Ale sie cieszę. Mam nadzieję, że już tak zostanie...plis!

reklama
Easy- moja toaleta 40 minut+cycanie Hanki 10minut+ 5 minut ubieranie Hanki+ 5 minut na zabawę i papa. Łącznie wychodzi godzina.

easy u nas wyglada to tak ,ze około 19stej daję Oliwi kaszkę z bananem lub jabłkiem na gęsto.Potem Ona idzie spać.Ja przed pójściem spać około 22:00-22:30 daję jej jeszcze butlę mleka praktycznie przez sen ją wypija.Kładę ją spać.Jak się budzi w nocy(własciwie nie budzi tylko pojękuje przez sen jeszcze) koło 3:00 bo tak jadła,to ja wstaję daję jej od razu herbatki dosłownie 3-5 łyków daję jej smoczek i ona śpi dalej. A później jak zdarza jej się jeszcze pojękiwać to tylko smoka podaję i koniec.Na trazie działa.Ale wiesz jakby darła sie z głodu to bym jej dała.Ale mam nadzieję ,że tak zostanie.Wtedy rano przed 7 ona jest niespokojna i ja jej daję jesc czasami przez sen czasami się obudzi.Ale kłade ją potem jeszcze spać.

agast dzięki... czyli pewnie z 1,5 godz musze liczyć... od wstania do wyjścia...
Beatko no pogoda fatalna u nas. Maria newt oprotestowała balkon ;) 15 minut na nim była i musiałam ją zgarnąć do chałupy, bo by sąsiedzi na mnie donieśli ze względu na jej pełne żalu utyskiwania na swoją dolę-niedolę...
junonko dzięki!!!

Witam Was Laseczki !

No może zacznę od tego, że bardzo za Wami tęsknie ale niestety ostatnio jakos tak mi się wszystko układa, że nie starcza mi czasu. Teraz jeszcze te Swieta idą...a ja w proszku, w domu bajzel, prezenty jeszcze nie wszystkie no ale jakos brne do przodu.
Troszeczke przeleciałam ostatnie strony i widze u naszych dzieci szalone postępy,Mary uprawia wspinaczke a jeszcze inne pełzaja i kulają się jak szalone. Martynka robi jakies tam postepy ale nie sa one tak powalają-
ce porównując, zresztą staram sie nie przyrównywac dziecka do norm ;)

Powiecie, że pisze jak cos potrzebuje ale mam prosbę hmm moze Paula pomożesz mi co moge podawac małej poza zupka i deserkiem owocowym. Ja zupełnie zgłupiałam bo jak miałam Bartka to on juz prawie wszystko zjadał w tym wieku no a teraz tak strasza ta alergia, że sie cykam wychylić ...juz sama nie wiem ?

To buziaki dla WSZYSTKICH dzieciaczków ode mnie i od Martynki !

Pozdrawiam
Assia

p.s. I wiecie co ja juz 2 stycznia wracam do pracy. Strasznie to juz przezywam, cholera nie wiedziałam, ze to bedzie takie ciezkie, rozstac sie z mała....ech

reklama
Paula -ale masz fajnie z Szymkiem,buziaki dla Niego!!
Martynko - witaj i pozdrawiam!!

Mam do Was pytanka:

1.Jesli na kaszce jest napisane,ze zuzyc do dwoch tygodni po otwarciu to co jesli bede uzywala dalej po tym terminie??Dlaczego nie wolno??Ja juz uzywam dluzje,bo szkoda wyrzucic pol paczki i nowa kupic ::)
2.Czy jak podam mu np. banana z mlekiem modyfikowanym zageszconego kaszka,albo inna kaszke podobna na mleku modyfikowanym,ale lyzka to czy Miki nie odrzuci mi cycka??
3.Co innego mozna podawac poza zupa i deserem - tu dolaczam sie do pytania Martynki.
4. W jakiej kolejnosci najlepiej podawac deserki,zupki,cyca??Ja podaje tak: rano cyc ok 9,potem sok ok 11, potem ok 13 obiad, potem 16 cyc, 18 deser, 20 cyc,w nocy cyc. Jak moge rozszerzyc diete,zeby po powrocie do szkoly z cyckami zapelnionymi mlekiem nie bylo problemu. Kiedy co mam podawac i co jeszcze?? Mozna na wieczor podawac wyzej wymieniona kasze na modyfikowanym??

Pomozcie!!Plliizzzzz...

Do góry