reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam
Easy - no, no, no kaskaderka niezła :)Dobrze, ze się jej nic nie stało.

A u nas sięęęę rozpadało buuu :( a chciałam iść na spacer :(

Zapomniałam się Wam wczoraj pochwalić wagą mojego szkraba. Tak się ostatnio zastanawiałam czy dobrze go karmię i czy dobrze przybiera na wadze. W związku z tym z samego rana poleciałam do przychodni sprawdzić ile ten mój zbój waży i wynik jest następujący 8640 kg. Pobił swoją mamę bo ja majac 7 miesięcy ważyłam 8,5 kg a startowałam z wagą urodzeniową 5,5 kg czyli o 2 kg więcej niż on. Jednka cyc jest dobry hi hi

No i druga pochwała. Mateusz coraz lepiej śpi w nocy. Ostatnio budzi sie tylko raz (koło 2) i śpi do 7-8.Ale sie cieszę. Mam nadzieję, że już tak zostanie...plis!

reklama
Easy- moja toaleta 40 minut+cycanie Hanki 10minut+ 5 minut ubieranie Hanki+ 5 minut na zabawę i papa. Łącznie wychodzi godzina.

easy u nas wyglada to tak ,ze około 19stej daję Oliwi kaszkę z bananem lub jabłkiem na gęsto.Potem Ona idzie spać.Ja przed pójściem spać około 22:00-22:30 daję jej jeszcze butlę mleka praktycznie przez sen ją wypija.Kładę ją spać.Jak się budzi w nocy(własciwie nie budzi tylko pojękuje przez sen jeszcze) koło 3:00 bo tak jadła,to ja wstaję daję jej od razu herbatki dosłownie 3-5 łyków daję jej smoczek i ona śpi dalej. A później jak zdarza jej się jeszcze pojękiwać to tylko smoka podaję i koniec.Na trazie działa.Ale wiesz jakby darła sie z głodu to bym jej dała.Ale mam nadzieję ,że tak zostanie.Wtedy rano przed 7 ona jest niespokojna i ja jej daję jesc czasami przez sen czasami się obudzi.Ale kłade ją potem jeszcze spać.

agast dzięki... czyli pewnie z 1,5 godz musze liczyć... od wstania do wyjścia...
Beatko no pogoda fatalna u nas. Maria newt oprotestowała balkon ;) 15 minut na nim była i musiałam ją zgarnąć do chałupy, bo by sąsiedzi na mnie donieśli ze względu na jej pełne żalu utyskiwania na swoją dolę-niedolę...
junonko dzięki!!!

Witam Was Laseczki !

No może zacznę od tego, że bardzo za Wami tęsknie ale niestety ostatnio jakos tak mi się wszystko układa, że nie starcza mi czasu. Teraz jeszcze te Swieta idą...a ja w proszku, w domu bajzel, prezenty jeszcze nie wszystkie no ale jakos brne do przodu.
Troszeczke przeleciałam ostatnie strony i widze u naszych dzieci szalone postępy,Mary uprawia wspinaczke a jeszcze inne pełzaja i kulają się jak szalone. Martynka robi jakies tam postepy ale nie sa one tak powalają-
ce porównując, zresztą staram sie nie przyrównywac dziecka do norm ;)

Powiecie, że pisze jak cos potrzebuje ale mam prosbę hmm moze Paula pomożesz mi co moge podawac małej poza zupka i deserkiem owocowym. Ja zupełnie zgłupiałam bo jak miałam Bartka to on juz prawie wszystko zjadał w tym wieku no a teraz tak strasza ta alergia, że sie cykam wychylić ...juz sama nie wiem ?

To buziaki dla WSZYSTKICH dzieciaczków ode mnie i od Martynki !

Pozdrawiam
Assia

p.s. I wiecie co ja juz 2 stycznia wracam do pracy. Strasznie to juz przezywam, cholera nie wiedziałam, ze to bedzie takie ciezkie, rozstac sie z mała....ech

reklama
Paula -ale masz fajnie z Szymkiem,buziaki dla Niego!!
Martynko - witaj i pozdrawiam!!

Mam do Was pytanka:

1.Jesli na kaszce jest napisane,ze zuzyc do dwoch tygodni po otwarciu to co jesli bede uzywala dalej po tym terminie??Dlaczego nie wolno??Ja juz uzywam dluzje,bo szkoda wyrzucic pol paczki i nowa kupic ::)
2.Czy jak podam mu np. banana z mlekiem modyfikowanym zageszconego kaszka,albo inna kaszke podobna na mleku modyfikowanym,ale lyzka to czy Miki nie odrzuci mi cycka??
3.Co innego mozna podawac poza zupa i deserem - tu dolaczam sie do pytania Martynki.
4. W jakiej kolejnosci najlepiej podawac deserki,zupki,cyca??Ja podaje tak: rano cyc ok 9,potem sok ok 11, potem ok 13 obiad, potem 16 cyc, 18 deser, 20 cyc,w nocy cyc. Jak moge rozszerzyc diete,zeby po powrocie do szkoly z cyckami zapelnionymi mlekiem nie bylo problemu. Kiedy co mam podawac i co jeszcze?? Mozna na wieczor podawac wyzej wymieniona kasze na modyfikowanym??

Pomozcie!!Plliizzzzz...

Do góry