reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aaaa, i ja prosze o pomoc we wstawieniu suwaczka, bo zapomnialam jak to sie robi... Tzn. potrafie wejsc na stronke i suwaczek zrobic ale gorzej ze wstawieniem w podpisie :(

reklama
Beatusku i Lileczko oraz Semi Bardzo wam dziękuje za wysyłanie ciuszków :) jak tylko dojdą to odrazu do was napisze :)

Asiu24 wizytam darmowa z przychodni jest za darmo :) Ja ostatnio do Wikusi wołałam panią doktor :)

A co do ochraniaczy to ja nadal przywiązuje :) i łóżeczka też jeszcze nie obniżyłam :) ale zamierzam na dniach :)

A ja mam inny problem z Wiki :(
Pamiętacie jak Wiki miesiąc temu była przeziębiona :( i wtedy przestała mi jeść mleko :( lekarz powiedział że to normalne i że ona sobie to sama unormuje jak wyzdrowieje. Ale tak się nie stało :( do dnia dzisiejszego nie je mleka :(
Obiadki,deserki kaszki tak soczki tak ale mleko beeeee.Słyszałam że są takie dzieciaczki co odrzucają mleko i im się daje jakieś odrzywki :) Czy wiecie cos może na ten temat????????? Bardzo się tym martwie :(

Dziekujemy wszystkim za życzenia w sprawie zdrówka :-*

A ja byłam w opiece dopiero co wróciłam no i niestety opieka juz nie ma pieniedzy na święta brakło im pieniedzy ::)
no trudno jakoś damy rade.Robert własnie zasnął kupiłam mu do smarowania pulmex baby i tak jakby widze poprawe :) kurcze może i obejdzie sie bez antybiotyku
Mamomisi witaj!

WSZYSTKEIGO NAJLEPSZEGO DLA MAGDUSI :)

Dzieki, dziewczyny, za odpowiedzi na moje 'klopoty'. Sorry za brak polskich znakow, ale jedna reke okupuje mi Wojtus. :laugh:

Moj smyk dzisiaj odkryl, ze plucie marchewka daje duuuzo fajniejsze efekty niz sama slina. ::)

Semi jak już masz wygenerowany kod suwaczka (w tym forum jest to BBcode -z reguły jest to druga ramka od góry), to musisz go skopiować i wkleić w profilu w podpisie pomiędzy [ img] a [ /img] bez odstępów.

Easy, Semi obawiam się że sprawy skomplikowały się na tyle, że nie da się w żaden sposób z tego wybrnąć i muszę nauczyć się z tym  żyć.
Dziękuję za pocieszenie  :) Ważne, że mam kochającego męża, wspaniałego synka i Was.  :-*
Jakoś będzie...

Czarnulko najlepiej jak porozmawiasz o tym z pediatrą. Często na sztuczne mleczko mówi się że to odżywka. Nie orientuję się w jakichś specjalistycznych preparatach.

Beatusku, ja wiem, ze produkcja mleczka dostosowuje sie do potrzeb. Wiedzy teoretycznej mam całkiem sporo, ale baaardzo cenię sobie doświadczenie innych mam, bo co praktyka, to praktyka. :laugh: I właśnie obawiam się, że ponieważ potrzeby będą mniejsze, to i ilość mleczka się zmniejszy, a ja raczej nie będę mogła dokarmić małego mlekiem modyfikowanym ze względu na alergię. No jest oczywiście Nutramigen, ale mam poważne obawy, że Wojtek mocno by na mnie nakrzyczał za takie pomysły. ;)

paula, w takim razie (chodzi o obiadki) potwierdza się tylko moje zdanie na Twój temat, ze jesteś rodzajem geniusza! ;D I w dodatku jesteś tak dobrze zorganizowana. Mnie mama mówi, że ja też jestem zorganizowana, ale ja czasami mam wrażenie, że nie nad wszystkim panuję. ;) Mam nadzieję, że te Twoje kłopoty okażą się nie aż tak poważne, zwłaszcza, że jak sama napisałaś, masz to, co w życiu najważniejsze. :)

naya, widzę, że szybko zadziałałaś. Fajnie, że udało się już na jutro. :)

Witaj, Mamomisi! :D

A teraz pora przygotować "popas" dla strudzonego po pracy małżonka. ;)

Świeżynko wrodzona skromność nakazuje mi zapaść się pod ziemię ze wstydu :-[
Dziękuję za uznanie. Staram się jak mogę... ;)

Dziękuję za miłe przyjęcie, wiem jakie to musi być dla Was trudne po ostatnich przejściach. Tym bardziej doceniam.Dobra, to postaram się jakoś streścić ostatnie kilka miesięcy (jak to możliwe? ;).Emilka urodziła się naturalnie.Było to dzień po Dniu Matki ;)a dwa dni przed naszą rocznicą ślubu.Dzień wcześniej byliśmy jeszcze na wycieczce w Ustroniu i jeździliśm go-cartami.Poród wspominam wspaniale, trochę gorzej późniejszy pobyt w szpitalu, ale staram się do tego nie wracać, choć to trudne.
Ogólnie rzecz biorąc Emilka jest baaaardzo ruchliwym dzieckiem, właśnie spełzła z koca i próbuje mi wyłączyć komputer ;)Wiercipięta z Niej niesamowity!Przewracać się z pleców na brzuszek nauczyła się jak miała 3,5 miesiąca i od tej pory przewraca się prawie non stop. Nie powiem, czasami jest to bardzo uciążliwe: przewijanie, przebieranie Jej to wyczyn, bo ciągle robi śmig i ij uż jest na brzuchu.Więc w sumie razem z mężem mamy opanowane ubieranie Jej w pozycji na brzuszku.Tak w ogóle to jej ukochana pozycja, bardzo dużo czasu tak spędza. Jakieś miesiąc temu nauczyła się pełzać do przodu i obracać dookoła własnej osi. Dało Jej to dużą niezależność i bardzo Jej to pasuje, bo to ciekawska dusza. Gorzej mają się rodzice bo oczy trzeba mieć dookoła głowy.Ściąganie obrusa ze stołu czy "skoki" z kanapy to dla nas nie nowość. Całe szczęście na razie nieskuteczne. Przepraszam, na razie muszę kończyć, bo wybieramy się z mężem na zakupy. Postaram się odezwać wieczorkiem. Jak macie jakieś pytania to pytajcie. I dajcie mi trochę czau na oswojenie, bo w zawiłościach forum naprawdę jestem zielona...
Pozdrawiam ciepło

cześć mamamisi :)

PaulaC Ty się nie rumień za bardzo, tylko pobieraj opłatę za prawa autorskie ;)
Powiem Ci, że i mnie - zatwardziałą zwolenniczkę podawania słoików - zachęciłas do gotowania! W sobotę jadę na rynek po warzywka i jazda do roboty ;-)

reklama
Paula przytulam i mam nadzieję, że te pokomplikowane sprawy dadzą o sobie szybko zapomnieć i masz arcje najwazniejsza jest rodzina i wsparcie, wtedy wszystko da sie przejść.

Semi super waga, widac, ze Hubcio pieknie je ale długośc tez imponująca. A co do vit D3 to tez podaje a Igorek jest tylko na modyfikowanym.

CZarnulko
paczuszka pójdzie jutro dopiero :-[bo nie miałam w co zapakowac a na poczcie pustki w tym temacie. Jutro Ci potwierdze jeszcze. Za to przypomniałam sobie, ze mam zbedny laktator Canpola więc nie ma tego złego. A co do niechęci Wiki do mleczka to może kaszka na mleczku albo kleik chociaż warto zapytac lakarza. Mój sposób na to żeby Igorek jadł to śpiewanie, głaskanie po gówce, trzymanie za rączkę, często pomaga.

Świeżynko nie ma jak praktyka ;) i zgadza się, ze mniejsze potrzeby to mniej mleczka ale moze mogłabyś ewentualnie ściągać? Mi się udało tak 6 tygodni potem miałam serdecznie dosyć ale to głównie dlatego, ze przegrana sie czułam..Ale ja nie jestem dobrym przykładem, jednak z forumowiczek chyba Amek karmiła swoim mleczkiem kilka miesięcy. Trzymam kciuki żeby było dobrze u Was.

Do góry