reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Świerzynko produkcja pokarmu dostosowuje sie do potzreb. Jesli wprowadzamy stałe posiłki to mniej jest podawania piersi. Ale mleko jest nadal. Musiałabys zupełnie odstawić żeby zanikało. Zreszta dziewczyny sie pewnie zaraz wypowiedza jak karmia ja teraz tylko na butli ale starszy synek karmiony był 11 miesięcy tylko młodszy zastrajkował i piersi podziekował ale to zupełnie inna sprawa.

Aletko może i na Igorka przyjdzie jedzeniowa pora:)

reklama
Świerzynko- no niestety mleczka coraz mniej. Ja karmie tylko rano i w nocy ale na wieczorne karmienie podaje butle, bo jak mi mała wyssysała z cyców całe mleczko na wieczór to w nocy się nie najadała i potrafiła sie budzic co godzine ::)

Emilka urodziła się 27 maja o godz.17.30. Właśnie się obudziła i buszuje na kocyku.Za chwilę idziemy grzać zupkę, domowej roboty. O dziwo moje eksperymenty kulinarne dziecku smakują. Jak tylko będę mieć chwilę czasu to napiszę coś więcej, choć to tak strasznie trudno podsumować ostatnie 6,5 miesiąca! A poza tym, co tu ukrywać, strasznie boję się, że się od forum jeszcze bardziejuzależnię  ;)

Dziękuję za życzenia zdrówka i fluidki zdrowotne dla Marysi!!!

Po akcji czyszczenia nosa :( padła na drugą drzemkę.
Ja już mam obiadek zrobiony to teraz przy herbatce poforumuję ;)

Witamy.
Wszystkiego naj dla półrocznej Magdusi :)
Coletta, Easy, Megan, Szkrabik dzięki :)
Beatusku Tobie również dziękuję i gratuluję postępów turlacza-pełzacza ;)
Easy, niech katar szybko idzie precz!!!
Świeżynko, bardzo dziękuję za namiary na panią dr. Już się zarejestrowałam na jutro. Pani w rejestracji jak się dowiedziała ile dziecko ma "lat" to krzyknęła: "O choleee...!!!" i zapisała nas jako pierwszych :) Zdamy relację po wizycie.
Minko, dobrze masz z tym...królikiem. Moja Mama też przez rodzinę próbuje załatwić mi mięso królicze. Na stanie w domu mam królika miniaturkę, ale za nic w świecie nie przerobię go na zupkę dla Nadii ;) ;D
Asiu, życzymy duuużo zdrówka Robercikowi, żeby choroba szybko sobie poszła.
A u nas dziś bez zmian, już od rana jedzonko biegało po pościeli :( Jutro w końcu mam nadzieję dowiedzieć się o co chodzi. Zdam relację.

Świeżynko karmię podobnie jak Aletka (3 razy w dzień i 2 w nocy). Mleka pewnie mniej faktycznie, ale co ciekawe od jakiegoś dobrego tygodnia Mary zjada mniej modyfikowanego wieczorem po cycu... I zastanawiam się czy tak się ten mój pokarm dostosował i zmienił czy to jakieś fochy jedzeniowe...

MADZIU WSZYSTKIEGO NAJLPESZEGO Z OKAZJI TWOJEJ MIESIECZNICY!!!

Witam nowoą mamuśkę :)

Lila - brzoskwinię mam HIPPA. Można ją podawać po 4 miesiącu. Wczoraj i dzisiaj dostał kilka łyżeczek żeby sprawdzić czy sie coś niepokojącego nie będzie dziać i jak na razie jest wszystko w jak najlepszym porządku.

My już po basenie. Troszkę się wymoczyliśmy, popluskaliśmy, ja śmigam w necie a Mati jak zwykle śpi :) Miałam dzisiaj na basen nie jechać ze względu na bolącą szczęnkę i opuchnięty policzek no ale czego nie robi się dla dziecka...Jutro mam zamiar w końcu wyjśc na spacer bo przez to pozbycie się zębola Mateusza na razie wystawiałam na balkon. Nigdzie po dworze nie latam żeby nie namarznąć i jeszcze bardziej nie cierpieć. Cały czas mnie to dziąsło boli, przeszkadzają szwy, źle mi się rozmawia ehhh. Co za kara, nie pozwalać gadule gadać buuu ;D

A i mialam też jeszcze raz podziękować za miłe słowa skierowane pod adresem Matusia. Dzisiaj wszystko mu dokładnie przekażę bo już w miarę normalnie rozmawiać mogę ;D

Witajcie!

Dziękuję Wszystkim za odpowiedzi w sprawie ochraniacza i poziomu łóżeczka.

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA MAGDUSI Z OKZAJI UKOŃCZENIA PÓŁ ROCZKU!!!!

Szkrabiku gratuluję wszędobylskiego pełzacza.

Mondzi najważniejsze, że nic się nie stało, a Ty sobie nie zatruwaj myśli tylko po prostu zdejmij obrus.

Beatusku gratuluję ustalenia daty chrztu. Swoją drogą bardzo mi się ta data podoba- bo w tym dniu obchodzę urodziny ;)
Oczywiście gratuluję doskonalenia przez Igorka pełzania i obrotów.

Easy zdrówka dla Mary. Niech katar idzie precz.

Asiu zdrówka dla Robercika!

Naya w takim razie czekam na wieści od lekarza i trzymam kciuki by znalazł się jakiś sposób na te wymioty.

Świeżynko, Joakar przepisy to moja własna kulinarna wyobraźnia, oczywiście inspirowana przez gust Szymka oraz inne przepisy czy skład słoiczków i dostosowana do wymagań wiekowych zdrowych niemowlaków. Są nieskomplikowane, szybko się je przyżądza bo żadna z nas nie ma czasu na długie stanie przy garach. A ja osobiście lubię gotować i eksperymentować w kuchni i interesuję się dietetyką...

Świeżynko myślę, że 4 dni odstępu między nowymi produktami to w sam raz. Ja teraz często codziennie daję coś nowego, czasem odczekam te 2-3 dni, ale tfu, tfu Szymek jest zdrowy i jeszcze na nic nie zareagował źle.
Co do ilości mleczka to ja też karmię mniej czyli ok. 4-5 razy na dobę, ale Szymek się najada i mleczka nie brakuje choć nie ma go już tak dużo jak kiedyś.

Mamomisi witaj! Karmisz piersią czy z butli? Rodziłaś naturalnie czy przez cc?
Jeśli tylko chcesz wkleić zdjątka swojej córy to z pewnością Ci pomożemy, podobnie z suwaczkami. Masz rację, że jesteśmy nieufne, ale jak sama stwierdziłaś nie się co dziwić i musisz nas zrozumieć. No i napisz coś więcej o Was- jak tylko znajdziesz czas.

U nas nocka przespana. To lubię! Szymek grzecznie zjadł deserek bananowy, a potem obiadek. :)
Obecnie uskutecznia drugą drzemkę co mnie bardzo cieszy bo strasznie mi się życie pokomplikowało, ale nic z tym nie mogę zrobić, więc muszę nauczyć się z tym żyć... :(

reklama
Na poczatek, by nie zapomniec przy mojej sklerozie, najlepsze zyczonka dla Magdusi :)))

Dziekuje za rady odnosnie wozka :) No i oczywiscie tego nie kupie :) Minko, juz weszlam na stronke Graco i szukam  ;D A w odwecie mam ten, ktory wskazala Szkrabik, bo bardzo mi sie spodobal zwlaszcza model Outdoor sports  ;D

Asiu, Robercikowi szybkiego powortu do zdrowka! Easy, Twojej Marysi rowniez!!! Niech brzdace szybciutko zdrowieja  :-*

My dzis bylismy na szczepieniu, ktore musialam przelozyc w ubieglym tygodniu wlasnie ze wzgledu na przeziebienie Huberta. I wiecie co? Przerazila mnie waga Hubcia  ::) I zastanawiam sie gdzie to w nim jest bo na grubasa to on nie wyglada  :D W sumie biorac pod uwage, ze ciuszki nosi juz w rozmiarze 80, to moze te 9000 g nie powinno az tak przerazac? Je normalnie: butla, cycus, zupka i deserek. Wyglada zdrowo a nie tak sztucznie napompowany wiec moze nie ma czym sie martwic? Aha, no i pomimo tego ze maly dostaje butle to lekarz i tak kazal dawac witamine D3.

Czarnulko, udalo mi sie w koncu wszystko skompletowac i dzisiaj przesylka w koncu zostanie nadana. Mysle ze w piatek powinna do Ciebie dotrzec. Mam nadzieje, ze Twoja siostra cos z tego wykorzysta :)

Witaj Mamamisi :)

Paula... Niestety zycie ma to do siebie ze lubi sie cholernie komplikowac. Wiem cos o tym... Glowa do gory i zobaczysz: DAMY RADE  ;D A moze w koncu faktycznie przyszly rok bedzie lepszy? Buziaki

Do góry