reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

e m i l l i a n a,   p r z e k a z    P i o t r u s i o w i    n a j s e r d e c z n i e j s z e    z y c z e n i a    p o l r o c z k o w e   :D
Aletko, fajny pomysl zaproponowala Paula - mnie sie podoba takie zgadywanie :D
Odnosnie maila, ktory rozeslala nam rano Aletka powiem tylko: Szkoda, ale i tak warto bylo sprobowac.
Lileczko, prawdopodobnie bede rozsylac mailem zipa i nie trzeba miec linuxa, zeby ogladac skopiowane strony. Mam 1068 stron :)

reklama
sorry że się wtrącę,ale właśnie przeglądałam Wasze posty i mam pytanko do Pauli C-do jakichtTy słoiczków to jedzonko wkładasz i czy to zamrażasz czy trzymasz w lodówce,a jak tak to ile?

jeszcze raz sorki

Madzikk no co Ty, za co przepraszasz? Przecież jesteś Czerwcówką tak jak i my. Zresztą znamy się już kawał czasu bo ja to Nienna- mam teraz dwa nicki Nienna i PaulaC żeby się tutaj Dziewczynom nie mieszały( bo jak wiesz zapewne) częściej pisałam ostatnimi czasy na noworodku niż na babyboomie :)

Co do słiczków to przekładam gotowe jedzonko do wyparzonych słoiczków po kupnym jedzonku bo np. zupek z królikiem czy jagnięciną nie mogę sama zrobić(nie mam dostępu do pewnego mięsa) i po prostu myję je i zostawiam.
W lodówce gotowe można trzymać i podać do 3 dni, w zamrażarce do tygodnia. Staram się nie zamrażać tylko robić akurat tyle żeby było na 3 dni.
Radzę nie zamrażać zupek i dań z kleikiem ryżowym bo potem robią się kluski i trudno je wymieszać. Lepiej zamrozić bez kleiku, a potem zagęścić podgrzane danie już po rozmrożeniu.

Szkrabiku cieszę się że mogłam się na coś przydać ;)

Nenyah też uważam, że warto było spróbować... szkoda, że się nie udało :(
Co do naszych 1068 stron to ja jestem baaardzo chętna na ten plik więc nie zapomnij o mnie proszę. :)

Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia Emiliany.

Lileczko gratuluje ząbków Mikiego:)

Igusek pewnie, ze pamietamy i ucałuj synusia.

Easy śliczna Mary, widac kobietka z charakterem:)fajnie, ze udało się z tym zwolnieniem, czekam na więcej fotek

Assia -Martynka przytulam.

Agast my od kliku lat nie robimy prezentów dorosłym bo było duzo zamieaszania i duzo wydatków i niekoniecznie prezenty były trafione.

Paula ja tez chyba nie pogratulowałam - gratuluję zwalczenia asymetrii i postepów Szymusia.

Megan uściskaj rozśpiewanego Piotrusia i super, ze ma apetyt, bo u nas odwrotnie. Półroczniak sliczny.

Mongea tekst Olaross bomba.

Jucia super wieści:) czyli zapowiada sie prawdopodobnie kolejny chłopczyk.

Minko przytulam, może obedzie sie bez tego prztykania jedak?

Semi zdrówka dla Hubiego.

Nenyah mam nadzieje , e wysypka szybko Natiemu zejdzie. Buziaki dla niego.

A my bylismy dzisiaj na szczepieniu, tym razem nie było tak źle, Igorek zapłakał przy wkuwaniu i potem dopiero przy ubieraniu za to przy badaniu marudził okropnie. Potwierdziła, ze ida ząbki i dlatego zniespokojny i gorzej je i śpi.Przybrała jak to pani powiedziała bardzo ładnie bo 500 przez 4 tygodnie i wazy 6800 więc jest ok. Oby tak dalej, lekarstwa na tą infekcję ma ciągle brac i potem posiew a do nefrologa na ten rok miejsca nie ma, no i koniecznie chce lekarka żeby robic mu ten CUM a ja nie chce bo się boję. I co ja mam zrobić?

Zaraz wkleje zdjęcie fotelika o ile Igorek się nie zbudzi, znowu, po raz nie wiem juz który :( mam juz serdecznie dosyc tego ząbkowania.

Aha to dzięki bardzo Paulo!!! już teraz wszystko wiem i od jutra i ja spróbuję coś sama ugotować bo jak to tej pory to wszystko kupowałam.

Qrde... połozyłam Mary. Przyszedł mój tata i nam rzowalił drzemkę. Akurat trafił jak się Mary przebudziła i było po ptokach :-( Nie-Na-Wi-Dzę...

Beatusku a co to ten CUM???

Easy to cewnikowanie i poprzez cewnik wprowadzanie kontrastu, ma to na celu sprawdzenie czy mocz sie nie cofa i nie zakaża nerek. NIby badanie zasadne ale z drugiej strony Igorek teraz ładnie juz przybiera, nie gorączkuje i nie ma zadnych innych niepokojących objawów poza baklteriami w moczu ale byc może juz ich nie ma bo robiliśmy badanie miesiąc temu i co prawda były ale juz znacznie mniej teraz czekamy az skończy sie lekarstwo. Ja boje sie żeby nie uszkodzili mu czegos, juz o bólu nie wspominając bo z pewnością jest ogromy i jakos mnie nie przekonują słowa "że to najbardziej rodziców boli a dziecko zapomina" zapomiana ale to nie powód żeby je dręczyć. Jesli wynik byłby taki, ze mocz się cofa to dostałby antybiotyk bo i tak nic innego nie zrobią. Ta sama sytuacje miałam ze starszym synkiem i nie zrobiłam tego badania, na szczęscie wszystko jest ok ale mogło byc inaczej, ja chyba zwariuje po prostu od tych myśli.

Nie moge wstawić zdjęć, tzn mam problem z żabą.

Serdeczne życzenia dla PIOTRUSIA !!!!!!!!!
Co zrobiło sie tak cichutko??????
Minko, Easy zadjecia śliczne :)

Ja tez wlasnie myslalam o tych sloiczkach zeby je wyparzyc i wkldac do nich zupke wlasnej roboty. Wiec na tydzien mozna je wlozyc do zamrazalnika super.

reklama
Beastusku no to faktycznie badanie nie za ciekawe. Decyzja ciężka. Współczuję bicia się z myślami.
AnkaW dzięki!
A cicho było, bo nie wiem jak inni, ale ja miałam jakieś problemy ze stroną.

Do góry