reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

e m i l l i a n a,   p r z e k a z    P i o t r u s i o w i    n a j s e r d e c z n i e j s z e    z y c z e n i a    p o l r o c z k o w e   :D
Aletko, fajny pomysl zaproponowala Paula - mnie sie podoba takie zgadywanie :D
Odnosnie maila, ktory rozeslala nam rano Aletka powiem tylko: Szkoda, ale i tak warto bylo sprobowac.
Lileczko, prawdopodobnie bede rozsylac mailem zipa i nie trzeba miec linuxa, zeby ogladac skopiowane strony. Mam 1068 stron :)

reklama
sorry że się wtrącę,ale właśnie przeglądałam Wasze posty i mam pytanko do Pauli C-do jakichtTy słoiczków to jedzonko wkładasz i czy to zamrażasz czy trzymasz w lodówce,a jak tak to ile?

jeszcze raz sorki

Madzikk no co Ty, za co przepraszasz? Przecież jesteś Czerwcówką tak jak i my. Zresztą znamy się już kawał czasu bo ja to Nienna- mam teraz dwa nicki Nienna i PaulaC żeby się tutaj Dziewczynom nie mieszały( bo jak wiesz zapewne) częściej pisałam ostatnimi czasy na noworodku niż na babyboomie :)

Co do słiczków to przekładam gotowe jedzonko do wyparzonych słoiczków po kupnym jedzonku bo np. zupek z królikiem czy jagnięciną nie mogę sama zrobić(nie mam dostępu do pewnego mięsa) i po prostu myję je i zostawiam.
W lodówce gotowe można trzymać i podać do 3 dni, w zamrażarce do tygodnia. Staram się nie zamrażać tylko robić akurat tyle żeby było na 3 dni.
Radzę nie zamrażać zupek i dań z kleikiem ryżowym bo potem robią się kluski i trudno je wymieszać. Lepiej zamrozić bez kleiku, a potem zagęścić podgrzane danie już po rozmrożeniu.

Szkrabiku cieszę się że mogłam się na coś przydać ;)

Nenyah też uważam, że warto było spróbować... szkoda, że się nie udało :(
Co do naszych 1068 stron to ja jestem baaardzo chętna na ten plik więc nie zapomnij o mnie proszę. :)

Wszystkiego najlepszego dla Piotrusia Emiliany.

Lileczko gratuluje ząbków Mikiego:)

Igusek pewnie, ze pamietamy i ucałuj synusia.

Easy śliczna Mary, widac kobietka z charakterem:)fajnie, ze udało się z tym zwolnieniem, czekam na więcej fotek

Assia -Martynka przytulam.

Agast my od kliku lat nie robimy prezentów dorosłym bo było duzo zamieaszania i duzo wydatków i niekoniecznie prezenty były trafione.

Paula ja tez chyba nie pogratulowałam - gratuluję zwalczenia asymetrii i postepów Szymusia.

Megan uściskaj rozśpiewanego Piotrusia i super, ze ma apetyt, bo u nas odwrotnie. Półroczniak sliczny.

Mongea tekst Olaross bomba.

Jucia super wieści:) czyli zapowiada sie prawdopodobnie kolejny chłopczyk.

Minko przytulam, może obedzie sie bez tego prztykania jedak?

Semi zdrówka dla Hubiego.

Nenyah mam nadzieje , e wysypka szybko Natiemu zejdzie. Buziaki dla niego.

A my bylismy dzisiaj na szczepieniu, tym razem nie było tak źle, Igorek zapłakał przy wkuwaniu i potem dopiero przy ubieraniu za to przy badaniu marudził okropnie. Potwierdziła, ze ida ząbki i dlatego zniespokojny i gorzej je i śpi.Przybrała jak to pani powiedziała bardzo ładnie bo 500 przez 4 tygodnie i wazy 6800 więc jest ok. Oby tak dalej, lekarstwa na tą infekcję ma ciągle brac i potem posiew a do nefrologa na ten rok miejsca nie ma, no i koniecznie chce lekarka żeby robic mu ten CUM a ja nie chce bo się boję. I co ja mam zrobić?

Zaraz wkleje zdjęcie fotelika o ile Igorek się nie zbudzi, znowu, po raz nie wiem juz który :( mam juz serdecznie dosyc tego ząbkowania.

Aha to dzięki bardzo Paulo!!! już teraz wszystko wiem i od jutra i ja spróbuję coś sama ugotować bo jak to tej pory to wszystko kupowałam.

Qrde... połozyłam Mary. Przyszedł mój tata i nam rzowalił drzemkę. Akurat trafił jak się Mary przebudziła i było po ptokach :-( Nie-Na-Wi-Dzę...

Beatusku a co to ten CUM???

Easy to cewnikowanie i poprzez cewnik wprowadzanie kontrastu, ma to na celu sprawdzenie czy mocz sie nie cofa i nie zakaża nerek. NIby badanie zasadne ale z drugiej strony Igorek teraz ładnie juz przybiera, nie gorączkuje i nie ma zadnych innych niepokojących objawów poza baklteriami w moczu ale byc może juz ich nie ma bo robiliśmy badanie miesiąc temu i co prawda były ale juz znacznie mniej teraz czekamy az skończy sie lekarstwo. Ja boje sie żeby nie uszkodzili mu czegos, juz o bólu nie wspominając bo z pewnością jest ogromy i jakos mnie nie przekonują słowa "że to najbardziej rodziców boli a dziecko zapomina" zapomiana ale to nie powód żeby je dręczyć. Jesli wynik byłby taki, ze mocz się cofa to dostałby antybiotyk bo i tak nic innego nie zrobią. Ta sama sytuacje miałam ze starszym synkiem i nie zrobiłam tego badania, na szczęscie wszystko jest ok ale mogło byc inaczej, ja chyba zwariuje po prostu od tych myśli.

Nie moge wstawić zdjęć, tzn mam problem z żabą.

Serdeczne życzenia dla PIOTRUSIA !!!!!!!!!
Co zrobiło sie tak cichutko??????
Minko, Easy zadjecia śliczne :)

Ja tez wlasnie myslalam o tych sloiczkach zeby je wyparzyc i wkldac do nich zupke wlasnej roboty. Wiec na tydzien mozna je wlozyc do zamrazalnika super.

reklama
Beastusku no to faktycznie badanie nie za ciekawe. Decyzja ciężka. Współczuję bicia się z myślami.
AnkaW dzięki!
A cicho było, bo nie wiem jak inni, ale ja miałam jakieś problemy ze stroną.

Do góry