reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Cześć dziewczynki - tak was troche podczytuje, jestem z czerwcówek ;D i mam pytanie, mojej córce wyrosły dwie dolnej jedynki a na górze hmmmmm 2 sie przebijają, 3 sie przebijaja a nie ma jedynek !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Spotkalyście sie z czyms takim ???

reklama
Minka ja jestem takim dzieckiem z kręczem, niestety nie rehabilitowanym we wczesnym dziecinstwie. Potem ani ćwiczenia,ani masaże, ani naświetlania lampą nie pomogły i skończyło się na dwóch operacjach - pierwsza w wieku 11 lat, a druga 14.

Ja każdego dnia wychodzę z Hanią na spacer. Mała śpi wtedy ok 2 godz. Jeżeli zostaniemy w domku najwyżej 30 min. Więc marznę, moknę, aby tylko dłużej pospała :)

Ja tylko na chwilę, bo pracuję. Ale nie mogę wytrzymać i muszę napisać: pojawiła się opiekunka godna uwagi!!! Już traciłam nadzieję... Ostatecznej decyzji jeszcze nie podjęliśmy, bo jeszcze nas rozmowy z innymi czekają, ale tej bym dziecko zostawiła ;D

I Martynce i Maciusiowi życzę wszystkiego smacznego ;)

No i cieszę się, że Naya z Małą nie musiały po szpitalach wędrować :D

To pa ;)

Mrówka ja na zębach narazie sie jeszcze nie znam, bo my póki co bezzębni, ale myślę, że to nic niepokojącego.
Evik Tymek też śpi dłużej na spacerach, ale ja się aż tak nie poświęcam, żeby marznąć i moknąć. Powiem nawet, że odpowiadają mi częste, a krótkie drzemki w ciągu dnia, bo do takiego rytmu już się przyzwyczaiłam.
Szkrabik, no to dobrze, że masz na oku kogoś godnego uwagi. Stres związany z zostawieniem Tymcia z kimś obcym za pewne będzie mniejszy. Jak znajdziesz chwilkę, to napisz, czym pani Cię ujęła :)

Agast fajne ciuszki... fajne...
Aletko twarda babka z Ciebie, więc już sobie wyobrażam to spojrzenie, które rzuciłaś tej kobicie ;D
Asiu ciesz się prezentem od dziewczyn jak najdłużej!!! Nie żałuj sobie!!! :laugh:
Naya no to kamień z serca... Faktycznie Święta będziecie miały "chude", ale masz rację, że Nadia najważniejsza i nie ma to tamto ;)
szkrabikowski czyli zapaliło się światełko w tunelu - cieszę się i mam nadzieję, że ewentualna współpraca się ułoży!!!
mad ja mam herbatke dla niemowląt "jabłko z melisą" bez dodatku cukru i glukozy... problemu z podaniem nie mam... Mary po prostu nie chce jej pić ::)

A ja uporałam się w większości z prezentami dla dzieci z rodziny... Mam już na stanie: mgiełkę zapachową (dla 14 letniej siostrzenicy), 10 EURO (dla 16 letniego siostrzeńca, który jedzie niedługo na wymianę do Francji), zamówiłam "Nowe przygody Mikołajka" (dla siostrzeńca 8 letniego). Został jeszcze 10 letni siostrzeniec męza, ale tu będzie albo kaska, albo jeszcze będę wysilać umysł...

Mondzi krótkie ale częste drzemki to fajna sprawa. Tylko że Hanka robi sobie max 2 drzemki półgodzinne no i ewentualnie na spacerze. Więc cóż mam zrobić. Wolę spacer niż siedzenie z jęczącą i marudzącą Hanką w domku :).

dziewczyny prosze mi powiedziec która z was mi przysłała paczuszkę dla mojej siostry ze smoczkami i próbkami nurofenu... itd bo koperta nie była podpisana a ja nie wiem komu mam podziękować :(

Evik, nam te drzemki zostały po "łatwym planie" TH i szczerze mówiąc myślałam, że Tymek książkowo przestawi się na dłuższe spanka, ale narazie jest tak jak jest. A ja nie narzekam, bo dla mnie to też regularny odpoczynek. Chociaż on na spacerze też śpi dłużej, na ogół zbyt długo, i potem trzeba go budzić. Z tego względu czasami wybieram balkon.

Mrówko, corka Aletki ma podobnie: dolne jedynki, górne dwójki. Co dalej, nie wiem.

Asiu, strasznie się cieszę, że wózek już dotarł i że jest taki fajny :) Mam nadzieję, że długo Ci posłuży. I super że łóżeczko też będziesz miała, bo po cichu Ci powiem, że zastanawiałyśmy się czy sprawić Ci wózek czy łóżeczko :D

To na razie. Nie zaglądałam 2 dni, 20 stron do nadrobienia... Rety... Może do niedzieli przeczytam :D I pewnie znów wysmaruję posta-giganta ;D

reklama
Do góry