reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

DZiewczyny, wszystkich wczorajszych postów nie nadrobię, ale:
Prezenty:
-napewno kupimy jakąś zabawkę, jeszcze nie wiem co, wydaje mi sie, żę na garnuszek albo słonia, albo żółwia jest jeszcze czas. Możliwe, że w końcu na gwiazdke zostanie Gąsienica Magda i Piesek Zebuloo, bo okazało sie, że ta sprzedawczyni z Allegro u której kupowaliśmy wysyła tylko na adres podany w profilu a Łukasz ma krakowski...
- coś do ubrania, choc możliwe, że, tak, jak u Szkrabika, będzie to to, w czym Piotruś wystąpi na wigilii, czyli jeszcze nie wiem co  ::)

Spanie:
-ostatnio różnie, zazwyczaj pierwsza drzemka jest koło 11, 40 minut, chyba, że w tym czasie wychodzimy na spacer, to może sie przeciagnąć do 2 godzin i wtedy jest już tylko jedna drzemka popoludniowa kolo 16 tez 30-40 minut.
- jesli drzemka kolo 11 jest polgodzinna, to w okolicach 14 Pitek pada znow na 30 minut i potem przed 17 tez 30
- kapiel w okolicach 19, cyc i spanie z przerwami czasem do 7 a czasem udaje sie do 8.30, jesli go wezme do lozka

Jedzenie
- tu, niestety, Beatusku, nie pomoge, bo my dopiero zaczynamy wprowadzac zupki i to roznie bywa...

Annka, a u mnie tekst na calej stronie  ::)

Naya, trzymam kciuki bardzo mocno! I melduj sie zaraz po wizycie!!! Niestety w sprawie siouskow nie pomoge...

reklama
O... Piotruś właśnie padł. Zauważyłam ostatnio, że jak zasypia, to musi mieć coś... na głowie... To znaczy od jakiegoś czasu zasypiając naciągał sobie kołderkę lub kocyk na twarz i dopiero wtedy odpływał. Terz robię mu wałeczek z kocyka i układam tak, że otula głowę od góry i po bokavh i jest ok. Ciekawe...

naya żółty mocz kojarzy mi się z lekarstwami, nawet z witaminami, nadia łyka coś?
megan a pokaż bębenek....znaczy link, bo ja nie mam pojęcia co kupić zmieniam i zmieniam pomysły.

A jak kąpiecie dziewczyny, bo ja mam juz cały pokój zachlapany, chyba przeniose się do łazienki, ale przydalaby się tez nowa wanna, zastanawiam sie nad ondą, ale nie wiem czy warto....

semi, doczytałam gdzieś, że z tym mp3 trzeba ci kawa na ławę ;).
chyba mam dla ciebie propozycję. mój małż dostał (chyba od jakiejś firmy) mp3 w prezencie. to będzie któryś juz z kolei w domu  ::). jesli chodzi o technikalia, to nie pamiętam co i jak, ale wiem na pewno, że  jest nowiutki, nawet nie rozpakowany. miałam go wystawiać na allegro, no ale tak biegła w tym temacie to ja jeszcze nie jestem. :p :-[ w końcu całkiem niedawno "nauczyłam się" tam kupować. no, nie wiem, może ty byś reflektowała? chyba miał pójść za jakąś stówkę. jeśli w ogóle bierzesz pod uwagę taką opcję, to daj znac na priva (dopytam się małża, co to dokładnie jest). jesli nie, nie było pytania.  :)

z wrażenia zapomniałam, co tam jeszcze chciałam...

już wiem.
też o prezentach.
ja podobnie jak zdaje się shirleyka nie zamierzam szaleć jeśli chodzi o prezenty dla kwiatka. no bo w końcu niewiele jeszcze kuma. na razie jej największym marzeniem jest karnet na niekończące sie cycanie. najchętniej w wersji open. ;) dostanie więc od nas 3 paczki piankowych puzzli, no i nie wiem, czy to nie będzie już wszystko.
ale zauważyłam, że przynajmniej u nas sprawdzają się teraz zabawki dźwiękowe, różnego typu i maści grająco-świecące pianinka czy telefony, które nie sa może szczytem wyrafinowania, ale mała świetnie sie tym bawi. a na allegro można je kupic za bezcen, jakieś 25-30 zł.

jak uspokoję jęczoła, to nadrobię. :)

a mój [pituś padł ;)
Megan mój też zasypia zawsze z czymś na twarzy teraz śpi z pieluszką a w nocy kołderke sobie na bużke zarzuca ale zawsze mu zabieram jak zaśnie bo boję się żeby się przypadkiem nie udusił tfu tfu
naya i to koniecznie daj znać a z moczem to też mysle jak Annka że to może nawet być od witamin ale lepiej spytać po co się niepotrzebnie martwić.A co do @ to nigdy nie myslałam że bede sie tak z niej cieszyć ;)mimo że brzuch mnie boli niemiłosiernie
Annka ja kapie w pokoju ale ja nie mam innego wyjscia...nie mam łazienki ;) u mnie Wanesia oststnio wylala mi wanienke to dopiero miałam roboty a pipek też nieżle już w niej imprezuje hehe

Kochane :) Wlasnie poczytalam posty i juz zapomnialam co mialam Wam poodpisywac  ;D Na pewno chcialam napisac w kwestii siadania. No wiec tak: najstarsze dziecko sadzalam bo cieszylo mnie ze taki juz duzy i silny i ze potrafi wtedy sam chwilke sie pobawic (tu powinnam porzadnie popukac sie teraz w czolo i Bogu dziekowac ze nic mu sie nie stalo, bo corka kuzyna miala przez to niesamowite problemy z kregoslupem); z moja corka juz bylam ciut starsza i madrzejsza  ;) i mala sama mi usiadla majac niespelna pol roczku (Lukasz przez to sadzanie byl leniwy i sie wcale do samodzielnego siadania nie kwapil). No a teraz to po prostu juz wiem, ze trzeba spokojnie czekac :) No i czekam, czekam, czekam i mam nadzieje, ze w koncu niedlugo Hubert usiadzie sam, a jesli nie tak niedlugo... no coz :) Kolezanki dzieci najpierw zaczely raczkowac i stawac zanim siadaly (moze jakowys ewenement ale tak faktycznie bylo).

Aaaaaaaaaaa, no i najserdeczniejsze zyczonka dla naszych malych Jubilatow   :-*

I wiecie co? Chyba powinnam wstawic suwaczek, ale zapomnialam jak to sie robi  :-[

reklama
asia ja mam łazienkę ale nieogrzewaną, dlatego jeszcze w pokoju kąpie, ale jak tam włącze słoneczko to bedzie dobrze.
mad myślę że dźwiękowe i ruchome zabawki to dobry pomysł, znalazłam takie cuś
http://allegro.pl/show_item.php?item=76135217
A wiecie co kupiłam kombinezon zimowy 74 miesiac temu na allegro i wyciagam i przymierzam i porażka, juz go wystawiłam na sprzedaż. Mały w niego nie wchodzi ale rękawy i nogawki są za długie, on nie wchodzi od ramion do kroku, ma jakiś długi tułów ::)
Teraz bede prosić o ten wymiar, póki co nosimy ten z biedronki, ale chciałam cieplejszy, mam nadzieje że sie sprzeda...

Do góry