reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Szkrabiku roznia sie wydawanymi dzwiekami :) Ciezarowka wydaje swietne dzwieki jak kreci sie chyba tylne kolo :) Aha, fajny jest tez zolwik :) Tam dodatkowo masz "efekty swietlne" ;) Fishera troszke oblukalam jak kupowalismy i dla Hucia, i do hurtowni. Maly ma wlasnie zyrafe (uwazam ze to totalna porazka) i na chrzciny dostal dzungle niespodzianek (ale to na allegro chyba juz ok. 140 zl). Na siewta mamy garnuszek i pociag ale ten pociag... sama jeszcze nie wiem czy wart tej kasy :) Zas garnuszek juz polecalam

reklama
Szkrabiku - ze mna Semi o zyrafie pisala!! Lipa,sto razy wolalabym co innego ( garnuch, ale ciii,nic juz o nim nie pisze ;D)
Aletko - ;D

W ogole laze po allegro,zobaczcie jakie cuda,no super normalnie,juz patrze jak najtaniej:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75594578  

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76050636

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=76046338

A Arek i tak chodzil dzis i powiedzial,ze kupimy jak bedzie starszy!! No uparty jak osiol!!Ja musze cos wykombinowac :p
Ide myslec i spac, papatki

Lileczko Miki w podpisie CUDO!!!!!ZAKOFANA JESTEM ;)

Agastwesoła spirala NA PORĘCZ łóżeczka bardzo fajna ,tylko mam obawy że szybko się znudzi i będzie służyła głównie jako dekoracja łóżeczka... ;) lecz może się mylę!! no mnie się podoba.

Mongea my jeszcze nie mamy na pewnik wybranego prezentu gwiazdkowego,z tym że założe nie jest takie że ma być to coś edukacyjnego i najlepiej do łózeczka,i jeszcze dobrze by było gdyby było piękne kolorowe i miała duzó przycisków i jakieś fajne dźwięki.Co do niekapka to słyszałam że najlepszy jest gerbera-na 100% nie cieknie,ja kupiłam aventu ( mam z tej firmy laktator,butelki-wszystko pasuje do siebie)no i założywszyzielony ustnik Karola świetnie pije ale połowa jej wylatuje-nie umie tyle łykać,no i zonk bo muszę czym prędzej wybrać się do sklepu po biały ustnik,tylko że nie mam kiedy :(. Co do smoczka to niby smoczek jest ale tylko do zabawy lub na zasadzie uspokajacza.Śpi bez smoczka.
A co do krzesełka to kupiliśmy używane chicco mamma ale podoba mi się jedno takie ,którego fotkę Szkarabik wklejała.

A co do cyklu->sen 22 z przerwami do nawet 8:30(przerwy na parę łyków cyca,ale kilka w ciągu nocy ich jest...)
10/11-drzemka 30-60min
11/12 lub 12/13 lub 13/14 spacer- w trakcie drzemka
16-drzemka 60min
20-drzemka po kąpieli i cycaniu

chyba już dziś nic nie napiszę bo oczy same mi się zamykaja :)
dobranoc
jutro poczytam cd

ZAGADKA
zagadka6rx.jpg

kurcze jest już tak pózno ze ledwo piszę więc powiem tylko dobranoc
Agast dużo zdróweczka dla Hani
Czarnulko super że z Wiki juz lepiej

To ja dziś będę pierwsza i złożę życzenia:

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA NASZYCH PÓŁOCZNIAKÓW - MARTYNKI I MACIUSIA!!!

Tyle wczoraj naprodukowałyście, że już chyba nie odpiszę...
przynajmniej na razie, bo pora jeszcze za wczesna no i mężyka będę budzić :)
Tak więc na razie małym solenizantom jeszcze raz wszystkiego najlepszego a Foremkom miłego dnia życzę :)

Wszystkiego najlepszego dla Martynki Assi i Maciusia Natki.

Yariva, Lila, Easy, Agast, Shirleyka, Szkrabik serdecznie dziekuje za odpowiedzi w sprawie ilości i częstotliwości jedzenia.

Szkrabiku u nas porcje zdecydowanie mniejsze, max to 150 mleczka.

Shirleyko Łukasz przesliczny:)

reklama
Najlepsze zyczenia z okazji skonczenia pol roczku dla Martynki i Maciusia!!!!

Colletta - Miki jest wniebowziety ;D
Aletko - no wlasnie!!Wczoraj Miki zjadl sloik deseru,ale dalej jakis taki marudny, za chwile juz kwiczy,do cyca sie dossal,ze hej :o jak to co dajesz kornelce przelicza sie na sloiczki( np. bobovity z jakiegos obiadku). Ile tego ilosciowo???

A tak w ogole to witam i zycze milego dzionka ;D

Do góry