reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Beatusku u mnie jedzenie wygląda tak:
ok. 5.30 cyc
7/8.00 - kaszka ryżowa z owocami na moim mleku ok. 50 ml (czasem w porywach do 80)
ok. 11.30 słoiczek - od 60 do 120 g
ok.14.00 kaszka ok. 100 ml
ok. 15 albo pół słoiczka owoców, albo ok. 40 ml samego mleczka
później cyc do woli

Ale przyznam szczerze, że są lepsze i gorsze dni. Kiedy nie chce jeść, to go nie zmuszam. Sam nadrabia następnego dnia  ;D

Agast duuuużo zdrówka dla Ciebie i Hani

Ktoś pytał o drzemki. U nas są unormowane i wygląda to tak:
7 - pobudka
9.30 - 10,30 drzemka
12.30 - 13.30 - drzemka na spacerze
ok. 17 - 30 min
ok 19.30 - palulu

a w nocy jak się trafi. czasami i co godzinę mam pobudkę ::)

reklama
Beatusek - sposobow takich nie mam, bo dosyc ladnie mi je, karmie tak:
rano cyc( ok 8 - 10 ) w zaleznosci od tego jak dlugo spi,
ok. 12 sloik zupki,
ok 15 cyc,
ok 17 sloki deseru,
ok 18 : 30 cyc,
po kapeli ok 20 cyc

Agast - zdrowka dla Hani, Miki dziekuje,a historia straszna!!
Szkrabiku - hmm, coz powiedziec..Fajnie Ci!! :D
Yariva - gratuluje!!!A ze slodyczami tez tak mam niesety ::)
Beatusek - niezly tekst synka do brata ;D Ale jaki prawdziwy hehe!!
Annka, Joakar - witajcie!!
Evik - gratuluje dorodnej coreczki!!
Beatko - gratuluje postepow!!
Asiu - to sie ciesze!!
Swiezynko - gratuluje nocki!!
Minko - rybka  i domek jest od chrzestnej,nie ode mnie ::)
Easy - hehe to sie ciesze,ze Mary taka panna!! A makaron zabojczy ;D
Renia - mam identyczny kombinezon tyle,ze niebieski!! Swietne zdjecie w podpisie i nowy avatarek!!A przenioslysmy sie,bo tam robactwo sie rozlazlo!!
Semi - jesli chodzi o mp3 to Arek jest na jednym forum,tam jest gadka o tym,tyle,ze trzeba sie zalogowac. Jesli nie chcesz sie logowac napisz, a podam Ci jego haslo na privie :D

http://dvb-board-pl.com/thread.php?threadid=65681&hilight=jaki+mp3*

Mongea - spimy roznie w zaleznosci od dnia i tego co robimy. Zawsze spi jakies 2 godziny po nocnym snie w domku. Ile?? Roznie raz pol godziny, raz dwie. Kiedy z nim nie wyjde spi na dworze. Teraz zazwyczaj raz wychodze to raz spi, jak wychodizlam 3 razy to tez tyle spal. Na dworze tez spi ile mu sie chce, roznie. Takze jak widac moje dziecko nie ma uregulowanego snu dziennego. Do innych pytan nie znam odpowiedzi.

Uciekam cycac!!

Jejku,normalnie mija ,Wiki jest kochana :D
Gdy ją smaruje tym białym to normalnie jest nieruchoma :D i podnosi nóżki żeby jej posmarować :D
Chyba Wie że mama chce dla niej dobrze :D

Mongea po pierwsze widziałam te allegrowe niemieckie Pampki w sklepie, ale duuuużo droższe (coś ok. 30 zł)!!! Jeśli chodzi o spanie Marysi to śpi mniej więcej tak: 2 godziny po porannej pobudce śpi ok. 45 min, potem ok. 13-14 śpi ok. 2 godzin i czasem pada jeszcze ok. 17 na godzinkę a spać idzie o ok.19:30. Co do prezentu to jeśli w markecie będzie w promocji ślimak Fisher Price to tego ślimaka, a jeśli nie to inną zabawkę edukacyjną na "później" ;). A niekapek mamy AVENTu i nie kapie.
Beatusku teraz sprawozdanie dla Ciebie: rano - cyc + 100 ml mleka, przed połudnniem - deser + sok, w południe (ok. 13) cyc, ok. 15 obiadek + sok, po kąpieli - cyc + 135 ml mleka lub 100 ml z kaszką.

My jemy tak:
6.30- cyc
około11.00- 150g kaszy na mleku modyfikowanym + pół słoiczka owoców
około 13.30- zupka lub danie
około 16.30 - kasza+ owoce lub cyc
19.00- 100ml mleka modyfikowanego
20.00- cyc na dobranoc, ale to raczej memłanie niż jedzenie

w nocy mamy dwie 5 minutowe pobudki na przytulenie sie do cyca :)

Niekapek mamy Avntu i jest ok, ale juz przeszliśmy na zielone ustiki, co prawda twardsze, ale szybciej leci :)

Co do prezentu gwiazdkowego to Lila mnie zainspirowała do garnuszka na klocki ( Liluś mam nadzieje ze nie bedzie ci przykro) więc chyba go kupimy i dzisiaj znalazłam coś takiego co równiez mi sie bardzo spodobało :) http://www.allegro.pl/show_item.php?item=75401435

Ojoj,a co mi sie porobilo z postem?? ::)

Agast - spoko kochana, kupuj!! Moze i mi sie kiedys uda ;D Mysle,ze napewno!!!Mam nadzieje ::) :D

Udalo mi sie przeczytac wszystkie dzisiejsze posty ;D

Lileczko, wiesz co? Z tymi mp3 to mnie by trzeba kawe na lawe ;D Przypuszczam ze podgladanie dyskucji nie na wiele by sie zdalo, zreszta sama na pewno wiesz jak to jest z czasem... Zwlaszcza ze naprawde jestem pelna podziwu jak tak czytam ile to Wasze szkraby spia w ciagu dnia :o Jejku, zeby tak Hubert mi pospal...
A z tym garnuchem to narobilam zamieszania az mi wstyd :-[ Przepraszam Lilus... A w ramach rekompensaty jak juz bedziesz mogla go kupic to daj najpierw znac mnie za jaka cene znalazlas. Moze uda znalezc sie cos taniej - jesli oczywiscie myslisz o nowym. Ale tak naprawde przeciez moglby byc uzywany, prawda? A wtedy cena na pewno na allegro bylaby zdecydowanie nizsza... Z drugiej strony nasze maluchy rzeczywiscie maja jeszcze na te zabaweczke troszke czasu. No i jeszcze raz przepraszam. Glupio mi jak cholera (dzieci chyba nie czytaja jakich ciotka slow uzywa ;) ?

Semi - kochana niech Ci glupio nie bedzie,mi juz glupio jak nie wiem,ze z tym garnuchem tak wyszlo. A i pewnie,ze uzywany moglby byc,byle by gral i swiecil,bo to Mikiego najbardziej rajcuje ;D Oki jak bedziemy kupowac podam Ci cene. A jesli chodzi o te m3 to tam jest kilka postow tylko na tej stronce,bo to nie forum od tego typu zagadnien. Tam polecaja jakie kupic. Jesli i tak nie chcesz,to Arek powiedzial,ze moze znalezc Ci linki na Allegro poszukac.

reklama
Ech, jedni narzekają, że pusto, a inni że gonimy ::) Wszystkim jak widać nie da się dogodzić, ale ja dziś postawiłam na tych drugich i zamiast pisać wybrałyśmy się z Megan na oględziny krzesełek, i tu bardzo chciałam Wam podziękować kochane za towarzystwo :) Sama bym się pewnie nie wybrała w tę pogodę, a już na pewno nie byłoby tak miło :) No i zdjęcia mam wreszcie boskie mikołajowe, o których marzyłam :D

A teraz sprawozdania:

Mongea
1. prezentu jeszcze nie wymyśliłam, i nie wiem, czy to będzie coś super fantastycznego, bo chyba lepiej odłożyć fundusze na przyszłą gwiazdkę, kiedy Łukaszowi naprawdę będzie na tym zależeć ;)
2. my mamy magiczny Avent - jest fajowy i nie przecieka, tylko Smok nie umie z niego pić ;D
3. co do krzesełek nie wiadomo, na razie z relacji Mad wynika, że Grapi Maxus Plus wygrywa, ale nikt go chyba jeszcze nie widział na oczy. Aletka zamówiła, więc może wkrótce się dowiemy ;)
Co do spania, Smoczy plan dziennych drzemek wygląda następująco:
8.40-9
ok. 11- godzinka
ok. 14- pół godzinki
ok. 16- pół godzinki
Nocny sen 19-6.30 bez przerw.
Śpi zawsze przed jedzeniem, to jedyna reguła (tzn. je bezpośrednio po przebudzeniu, a następna drzemka jest ok. 1,5-2 godziny potem). Na spacerach już tak łatwo nie zasypia, chociaż zdarza mu się ;) No i u nas jest cały czas w użyciu smoczek, bo mama jest wygodnicka ;D

Beatusku niestety w kwestii sposobów na niejadka Ci nie pomogę, bo Smok jest straszliwym wszystkożernym jadkiem. O 6.30 cycamy, o 9 pożera 200ml bebilona, o 12 200g warzywek (ostatnio z mięsem), a potem jeszcze cyc o 14.30, 16 i 19 - także wtedy nie wiem ile.

A tu specjalnie dla Was jedno z fantastycznych zdjęć, które zrobiła nam dziś Aletka, czyli Życie Smocze Na Gorąco :) :

nowymikoaj6zk.jpg

ZAGADKA
zagadka2zo.jpg

Do góry