A ja się zastanawiam czemu żadna czerwcóweczka mi nie odpowiada a okazuje się, ze wcięło mi posta. Zapytam jeszcze raz.
Co ile karmicie i jakie porcje zjadają maluszki i czy macie jakies sposoby jesli dziecko nie chce jeśc?
Mongea
1. prezent jeszcze nie obmyslony ale chyba raczej będzie spontaniczny biorąc pod uwagę to, że nie chodze po sklepach. Dobrze żeby było to cos grającego i ruchomego, czyli cos co zwróci uwage i zaciekawi.
2. Ja karmie butelka Aventu i dokupiłam te dziubeczki niekapki i faktycznie nie kapią tyle, że Igorek nie umie jeszcze pi. Więc na razie problem niekapka mam z głowy. A kiedy dziecko będzie juz sie samo obsługiwało to chyba dobrze, żeby były uchwyty a pojemnoś nie wiem, butla ma 220 chyba a picia i tak się chyba nie wlewa na maxa bo kubeczek wtedy cięzki.
3. U nas na razie wygrał leżaczek z blatem.
Chyba nie pomogłam za bardzo.
Brawa dla Ingi za smoczkowa rezygnację.
A jeśli chodzi o spanie w dzień to dotychczas było tak.
Pobudka o 4.30.
Potem spanko:
ok.6.00 - ok 20-30 min
ok. 8.00 podobnie
ok. 12 ok 2-3 godzin (z budzeniem się)
18- ok 1h
a teraz wszystko się rozregulowało i jest kilka drzemek w ciagu dnia, najdłuższa ok 1,5 h.
Magdulku widocznie Twoja metoda jest najlepsza
Asiu to super.
Beatko rozumiem Cię. A ja zrobie sobie chyba tak bardzo krytykowana dietę głodówkową bo nigdy nie schudnę.
Aletko pytanko do Ciebie, bo nie wiem co jest grane. Czy to cos z moim kompem czy z forum? A więc: wcięło mi posta, nie moge napisa np litery c z kreseczką i co jest najgorsze wygląd okna forum się zmienił, litery są chyba pisane 16, wszystko jest takie wielkie. Weszłam z ciekawości na noworodka i tak jest wszystko ok.
Yariva ogromne gratulacje dla Kubusia za osiagnięcia i pierwszego ząbka. Super. Ze słodyczami mam podobnie niestety dlatego chce zrobic jak pisałam powyżej chociaż pewnie nagane od Was dostanę.