reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Hymmm…czytam sobie, że było cos o figurce, nadmiarze kilogramów…w takim razie muszę Wam napisać. że jak się zobaczyłam ostatnio na kamerze jak to pluskamy się z Matusiem na basenie to mi normalnie szczena opadła. Piotrowi się oczywiście dostało za to, że nie raczył uświadomić mnie w tym, że wyglądam dosłownie jak taki utytkany smok!!! Moja mama za to w ten sam dzień dobiła mnie mówiąc, że aż tak źle nie jest…. Czyli jednak jest! No tak ale sama jestem sobie winna bo zachowuję się jak taki troll, który nigdy w życiu nie jadł lodów, ciasteczek, babeczek i czekoladki. Postanowiłam więc, że KOŃCZĘ z tymi wszystkimi słodkościami bo niedługo będę wyglądała gorzej niż w ciaży. Niby mieszczę się w rozm.40 ale niestety wychodzi mi troszkę bokami co oczywiście mi się bardzo nie podoba. Pochwalę się więc, że dzisiaj nie jadłam ciasteczek :laugh:
No i znowu muszę lecieć wrrr
ja to sobie chyba tu wszystkiego nigdy nie przeczytam

tak dziewczyny pedzicie ze starcza mi czasu na podczytywanie, a i to niecalosci ... :(

no i jak zwykle uderzam z mnostwem pytan:
1. macie juz cos wybranego na prezent dla swojej pociechy pod choinke ? (ja planuje cos skromnego, wiem ze jeszcze nie rozumie, ale sami bedziemy sie cieszyc ;) ?
2. ktory kubek niekapek nie przecieka i jaka wielkosci kupic ?
3. ostatecznie w krzeselkowej sprawie: wygrywa baby dreams, probaby, grapi czy cos jeszcze ?

my nadal funkcjonujemy bez smoczka - nocki sa ok (raz lepiej raz gorzej ale to gorzej to i tak znacznie lepiej niz to co bylo przed) ;)
nadal mamy problem z dniem - Inga wcale nie chce spac (ot 10, 15 min z zegarkiem w reku), no i potem jest marudna
jesli ktoras z was ma uregulowane spanie w dzien to prosze napiszcie jak to wyglada (o ktorej i ile spi), bardzo prosze - obawiam sie ze nam z tego "jak popadnie" nic nie wyjdzie

Wszystkiego najlepszego dla Kubusia :)

U nas smoczek jest w zasadzie głównie do spania. Dzisiaj udało mi sie uśpić Magdalenkę dosyć szybko a to dzieki kołysance. Pośpiewałam Jej aaa kotki dwa... i zasnęła. Doszłam do wniosku, że nie bede Jej męczyć sposobem TH. Widocznie na moje dziecko to nie jest skuteczna metoda.

Aha od wczoraj Magdalenka wydaje super dźwięki ;D tak głośno i zalotnie ech mogłabym słuchac tego w nieskończoność :)

Witam ponownie  ;D tym razem już sama. Kubula śpi, więc przed obowiązkami nalezy mi sie chwilka relaksu z czerwcóweczkami  ;)
Dziękujemy jeszcze raz za pamięć :laugh:

U nas dzieje się coraz więcej. Mój lniwy dotąd syn zaczął nadrabiać wszystko w zastraszajacym tempie  ;D Dzisiaj z okazji swojej "półrocznicy" grzecznie posiedział samodzielnie na macie i patrzył zdziwiony na głupiejacą z radości matkę  ::)  Podobnie jak Hania Evik wędruje mi po całej podłodze nie zważając na to, ze ,mata zostaje w tyle. Najchętniej jednak turla się w okolice łóżka. A jak juz tam sie dostanie, to stara sie czegoś uchwycić i dźwignąć. A najbardziej jestem dumna z odkrytego dziś pierwszego ząbka! Jakby nie było, uważam, ze to było najpiękniejsze pół roku w moim życiu  ;D

Coś mi się rzuciło na temat słodyczy ..... mi jest po prostu juz wstyd za siebie. Pożeram je w takich ilościach, że żadna firma cukiernicza nie ma prawa zbankrutować. Jem wszystko, co ma przynajmniej odrobinę cukru. Ale w przeciwieństwie do Beatki nie potrafię sobie odmówić  :-[ dotąd łażę i szukam, aż coś znajdę. Mam nadzieję, ze to mija ....

Natko witaj! Brakowało mi Ciebie na "18 -stkach". Niestety wątek nam chyba umiera śmiercią naturalną  :( Czemu nie zaglądałaś?

Mongea Magdalenka śpi mniej więcej w takich godzinach:
9-10
12-14
16-17
i od okolo 19.30 do 6.30 (z około 3 przerwami na jedzonko)

Agast biedna Hania z tym katarem! przytulamy Ja mocno!!! :)
A ten artykuł szok normalnie!!! ::)

reklama
A ja się zastanawiam czemu żadna czerwcóweczka mi nie odpowiada a okazuje się, ze wcięło mi posta. Zapytam jeszcze raz.

Co ile karmicie i jakie porcje zjadają maluszki i czy macie jakies sposoby jesli dziecko nie chce jeśc?

Mongea
1. prezent jeszcze nie obmyslony ale chyba raczej będzie spontaniczny biorąc pod uwagę to, że nie chodze po sklepach. Dobrze żeby było to cos grającego i ruchomego, czyli cos co zwróci uwage i zaciekawi.
2. Ja karmie butelka Aventu i dokupiłam te dziubeczki niekapki i faktycznie nie kapią tyle, że Igorek nie umie jeszcze pi. Więc na razie problem niekapka mam z głowy. A kiedy dziecko będzie juz sie samo obsługiwało to chyba dobrze, żeby były uchwyty a pojemnoś nie wiem, butla ma 220 chyba a picia i tak się chyba nie wlewa na maxa bo kubeczek wtedy cięzki.
3. U nas na razie wygrał leżaczek z blatem.
Chyba nie pomogłam za bardzo.
Brawa dla Ingi za smoczkowa rezygnację.
A jeśli chodzi o spanie w dzień to dotychczas było tak.
Pobudka o 4.30.
Potem spanko:
ok.6.00 - ok 20-30 min
ok. 8.00 podobnie
ok. 12 ok 2-3 godzin (z budzeniem się)
18- ok 1h
a teraz wszystko się rozregulowało i jest kilka drzemek w ciagu dnia,  najdłuższa ok 1,5 h.

Magdulku widocznie Twoja metoda jest najlepsza:)

Asiu to super.

Beatko rozumiem Cię. A ja zrobie sobie chyba tak bardzo krytykowana dietę głodówkową bo nigdy nie schudnę.

Aletko pytanko do Ciebie, bo nie wiem co jest grane. Czy to cos z moim kompem czy z forum? A więc: wcięło mi posta, nie moge napisa np litery c z kreseczką i co jest najgorsze wygląd okna forum się zmienił, litery są chyba pisane 16, wszystko jest takie wielkie. Weszłam z ciekawości na noworodka i tak jest wszystko ok.

Yariva ogromne gratulacje dla Kubusia za osiagnięcia i pierwszego ząbka. Super. Ze słodyczami mam podobnie niestety dlatego chce zrobic jak pisałam powyżej chociaż pewnie nagane od Was dostanę.

Do góry