reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Paula – nasz Maciuś przewraca się na brzuszek, ale za to nie próbuje siadać i pełzać. Rehabilitantka, do której chodzimy z powodu zbyt dużego napięcia, mówi że już powinien. Zresztą wcześniej się tym nie martwiłam tylko ona mi naplotła. W dodatku doczepiła się, że  Maciuś wysuwa języczek (wg mnie robi tak jak jest czymś zainteresowany). Pediatra tylko z tego się uśmiała i powiedziała, że widocznie Maciejka jej nie lubi

reklama
Wszystkiego najlepszego dla Kubusia!!!

Bardzo dziękuję za wczorajsze zyczenia dla Haneczki. Niestety moja panna zaraziła się ode mnie katarem i bida taka z niej i az jej dzisiaj krewka z noska leciała przez ten katar wstretny!  No i szcepionki jutro nie bedzie, bo po pierwsze przez ten katar, a po drugie remontują przychodnie  :(  ::)  A ja tak chciałam wiedziec ile wazy moja panienka... No i urlop specjalnie wzięłam na jutro... ech...

A na poprzedniej stronie pod czapką chyba kryje sie Smok??

witam
dziewczyny czy Wy tez mamcie takie ogromniaste okno i litery czy wygląd strony dostosował się do moich potrzeb (czytaj: ostrości wzroku?)

Nocki są coraz ładniejsze i bardzo mi sie to podoba biorąc pod uwage ostatnie dwa tygodnie szaleństwa. Dałam kaszke o 1 i potem tylko jedno budzenie o 4.30 i pobudka o 5.30. Jak dla mnie rewelacja. Niestety jedzenia nadal nie lubimy ale dzisiaj tez był wyjatek bo 150 zupki zjedzone bez szemrania prawie no ale za to ile sie nakombinowałam z butla to moje. Dzisiaj pomogło głaskanie po główce i rączce oczywiście podczas snu bo świadomie to nie ma szans żeby zjadł chociaz próbuje bo a nuz zmieni zdanie.

Megan gratulacje dla Piotrusia, a waga super. Przyznam,z e tez jest paróweczka w rozmiarze 38 i coraz gorzej mi z tym więc dla pocieszenia pochłaniam słodycze i jakos mi nie pomaga ;)

Paula
brawa ogromne dla Szymusia a co cyckania to w sumie nie dziwne, ze woli cycusia mamusi. Jak to powiedział mój starszy synek do Igusia kiedy ten odrzucił pierś  "bracie, no co Ty, sztuczne cycki wolisz?"

Lila Miki sliczniasty a w czapie prawdziwy Mikołajek z niego a rybke tez mamy i fajna jest. A tak w ogóle to przewaznie najfajniesze sa opakowania po prezentach.

Naya mój Igorek tez nie zaduzy, tydzien temu wazył 6800 to wg tej teorii, ze powinien podwoic mase to powinien 8000 wazyc ale on chyba nie słyszał o tej teorii i trzyma linię a ja sie martwię. Ciągle liczę, że mu sie odmieni z tym apetytem.

Mad starcie z obcym niezłe. Kiedys tez miałam podobnie, jechalismy na wesele a ja objadłam sie truskawkami. Nigdy nic mi nie było ale tym razem zaczęło mi wywalac na całym ciele czerwonawe plamy. Jedynie twarz mi oszczędziło, no i żeby głupio nie było to w rękawiczkach pojechałam ale wtedy taka moda była więc przeszło, no i w trakcie weseliska plamy znikneły:)

Asia sliczne masz dzieciaczki.

Czarnulko ciesze sie , ze lepiej. A zdjęcia fajne, kropek bezapelacyjnie sliczny, nawet w fioletach,

Shirleyka gratuluje smoczego zabka.

Szkrabiku gratuluje spódniczki ale przede wszystkim wagi, oj zazdroszczę :-[

Minko sukienka sliczna i prosze nie dobijaj konającego, mówisz 36, o rany ja poprosze moje 38.

Easy gratuluje prawie dzielności Mary, no i charakteru, poradzi sobie w zyciu kobieta.

Agast zdrówka dla Haneczki

Natka 1977 Hania również nie pełza i nie siada. Za to pięknie się turla. Mimo wydzielonej na podłodze powierzchni do zabawy i turlania (rozłożony śpiwór), mała nagminnie "wędruje" 2 m dalej pod stół i obgryza jego nogi - pewnie ją dziąsełka swędzą.

Dzisiaj byłyśmy na szczepieniu, ważeniu i mierzeniu. Hania szczepionkę zniosła dzielnie, nie płakała, była tylko niezadowolona, że zbyt mocno trzymam jej rączkę. Gdy puściłam zaczęła się śmiać. Natomiast jeżeli chodzi o gabaryty... muszę chyba zacząć małą odchudzać... ma 69 cm długości i waży 8390 g. Pani dr powiedziała, że jak Hance zęby będą wychodzić to przestanie jeść i schudnie  ;)
Czy ona naprawdę je za dużo: 3x150 mleczka, 1x180-210 kaszki, 1x słoiczek obiadku, 1x pół słoiczka deserku. Może to za dużo????

Hej, hej
Nawet nie mam czasu żeby nadrobić zaległości, także witam się tylko i uciekam

Napiszę tylko, że u nas wszystko ok. Mateusz w końcu zaczął się przewracać na brzuszek i teraz praktycznie cały czas kula się jak taki nakręcony babol. Podnosi też troszkę dupkę i pełza do tyłu.
No i zaczął pić tez herbatki juupppi. Mamy jednak nadla problem z kupą. BUUUU
Lecę bo marudzi
Pozdrawiam

reklama
a ja tylko na chwilke wieczorem wszystko nadrobie ;)chciałam się poprostu pochwalić

dostałam @ to chyba znaczy że jednak nie zaszłam!hurrra ale się cieszę :)

Do góry