reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mondzi- przepiórcze jaja na anemie?? co sie z nich robi, tzn do czego sie daje? Mozna z nich zrobic np jajecznice tak jak z kurzych??

reklama
Agast, nie wiem, co się z nich robi, ale pewnie to, co z każych innych. Ja będę dodawać do zupy. Jajecznicy jeszcze nie robiłam, bo jedyny przepis jaki znalazłam jest z mlekiem modyfikowanym, a takowego nie posiadam i specjalnie do jajecznicy, nie będę kupować.
Czy któraś z Was robiła jajecznicę na parze, a bez mleka? Może taka być?

Mondzi- jak na mój gust to mozna robic i na parze i na masełku ;) a o mleku do jajecznicy to pierwsze słyszę ::)

Mąż zabrał Totulka na spacer więc mam chwilkę.

Beatko, nie wiem, jakie mamy HGB, czy co to jest, bo wyniki zostały u lekarki. Wiem tylko, że są gorsze od poprzednich. A krew miał pobieraną z wierzchu dłoni i z główki :(

Dziękuję Wam bardzo za słowa otuchy, chyba już mi lepiej. Taki mnie smutek złapał, bo naprawdę byłam pewna, że już jest lepiej, tak ładnie jadł, żadnych infekcji a tu nagle bum! Nie byłam przygototwana. No ale nic, pobierzemy ten syropek i będzie ok. Trochę mam wyrzuty sumienia, bo ja miałam bardzo dużą anemię w ciąży i po ciąży i trochę to zanidbałam. Teraz zastanawiam się wciąż, czy to przez to moje niedbalstwo Wojtuś ma te kłopoty? Mam nadzieję, że mu szybko przejdzie.

Co do tych centyli, to ja nie bardzo wiem, co myśleć, bo Totulek przecież nie wygląda na zabiedzonego więc nie wiem, skąd ten spadek. Może przez niedokrwistość? No ale grunt, że Hania patrzy łaskawym okiem, reszta jakoś ujdzie ;)

Jeśli chodzi o obiadki, to Wojtek ma jeść zupkę z mięskiem i potem coś w rodzaju drugiego dania, też z mięskiem. No i oczywiście buraki i brokuły. Muszę to jakoś wkomponować w nasz rytm dnia, póki co odmrożę dzisiaj cielęcinę, którą mu kiedyś poporcjowałam i jutro podam z warzywkami, w formie normalnego obiadu. Zobaczymy. Tyle, że wtedy nie dostanie jednej (a w zasadzie jedynej) porcji mleka, poza tą, którą ma w kaszce rano. Ile takie maluchy powinny pić mleka? Bo zapomniałam zapytać :(

Mondzi, fajnie, że już są plany roczkowe. U nas też już wiadomo co i jak będzie, zapraszamy gości.

Agast, super, że Ci humor wraca :) Tak trzymać :)

A jak się robi jajecznicę na parze? Bo może Wojtkowi bym zrobiła, takiej zwykłej mu przecież nie usmażę.

Wiolinko kochana - 100 lat!!!

Mondzi - to dobrze, że jesteś spokojniesza. Lepiej sprawdzić, niż schizować.

A gdzie się podziała ciotka Easy? Ktoś Cię jednak kopnął w d... i zaczęłaś od wczoraj marsz ku karierze, zaniedbując forum?

Do odbijania i ulewania najlepsze jest ramię taty, nawet podczas snu... :p
dscn48314xw.jpg

Dzisiejsze werandowanie pod "misiem na chmurce" ;)
dscn48457jh.jpg

Pierwszy spacer dumnych rodziców  ;D
dscn48485gq.jpg

dscn48512os.jpg

dscn48533fa.jpg

I po spacerze...rodzice mnie nie ruszają, bo chcą żebym dalej spał  ;)
dscn48592ve.jpg

Sorki!!Sprawdzilam!!Rozmiar nie 96 a 92 :-[ Bo juz sie sama wystraszylam ::) A 104 to sporadycznie,jakies bluzy czy jak. Jejku,az sie boje co to za chlop mi wyrosnie ::)

Nenyah - aha :)
Frotko - przytulam i glowa do gory :) Mleko ze dwa - trzy razy,choc tez dobrze nie pamietam ::) Jajko na parze: Wkladasz szklanke do rondelka czy garnuszka napelnionego woda,tak zeby siegala gdzies do polowy szklanki( tej zwyklej) woda ma wrzec ( nie wiem czy moze sie lekko gotowac,ale pewnie tak,bo jak zatrzymac na wrzeniu ::)), wbijasz jajo i mieszasz,az sie zetnie. Nie polecam. Mi pekla szklanka( wiecej tych zwyklych nie mialam) dlatego na parze nie robilam ::) Robie na maselku, a dlaczego Wy nie robicie na maselku, dlaczego nie chcecie??Frotko, Mondzi??
Paula - to i slicznie :)
Mondzi - bede trzymala kciuki za kolezanke!
Agast - to sie ciesze :)
Juciu - fotki boskie,a podpis cudo po prostu :angel:

reklama
Do góry