reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Magdulku, ha no to gratuluję nowego furacza ;D Taka niby mała rzecz, ale jak cieszy, prawda? Mnie najbardziej cieszy to, że Tymek w końcu prosto siedzi, nie kiwa się już na boki. Widać, że Mu wygodnie. Zresztą ma taki mięciutki materacyk, że musi Mu się dobrze siedzieć :D Wasza furka superowa ;D No z kolorami to tak jest. Ja bym tego naszego ze zdjęcia nie wybrała, a w rzeczywistości strasznie mi się spodobał :)

Lila, a pewnie, że wypróbowałam ;D Już wiem co i jak, sprawdziłam, a potem schowałam do kieszonki i tam sobie siedzi. Dzisiaj jeszcze nie musiałam jej użyć, bo nam się upiekło. Teraz leje non stop, ale na spacerku było bezdeszczowo :D

Ha, wypróbowałam kosz! Zrobiliśmy dzisiaj z Tymkiem zakupy. Zmieściło się więcej niż się spodziewałam, a ten pręcik (czy też rurka, nie wiem jak to nazwać) wcale nie przeszkadza :D No i zmieszczą się nawet pieluszki, cała wielka paczka, bo można je bardzo ładnie ułożyć na koszu, gdyż tylna część kosza jest wyższa od przedniej i dzięki temu pieluszki nie spadną :D

Słuchajcie, która z Was używa pieluszek Huggies? Bo ja się zirytowałam na Pampersy. Raz zdarzyło się, że przesiąkł i rano Tymek był mokry, a do tego granulki ze środka pouciekały (musiałam Tymka umyć, bo nie dało się tego zetrzeć) mimo, że pieluszkę miał tyle samo czasu co zwykle. A wczoraj byliśmy na zakupach cały dzień, ale miałam dla Tymka wszystko co trzeba i co 3 godzinki (albo częściej, jeśli była ciężka potrzeba ;)) zmieniałam pieluszkę. A tu nagle Tymek cały mokry, rajtki musiałam zdjąć, body też, bo Pampers przesikany. Całe szczęście, że miałam na zmianę dokładnie każdą część garderoby, bo bym się załamała. Jak miałam założyć ponownie Tymkowi mokre rajstopki, i to na mokre body?

Dlatego zakupiłam 2 rodzaje Huggisów: super flex oraz soft & dry (na razie małe opakowania). Aktualnie testuję te drugie, założyłam na noc i rano było ok. Czy używacie tych Huggisów? Sprawdzają się?

reklama
nadrabiam od końca, dlatego najpierw odpowiem szkrabikowi: my kupujemy już od baaardzo dawna happy i sprawdzają się rewelacyjnie.

Ciesze sie że podoba Wam sie nowa fura Magdalenki :) Muszę sie przyzwyczaić do skrętnych kół ::)ale prowadzi się lekko :)

Szkrabiku Magdalenka w każdym wózku na bok sie przechylała  ::) Chociaż nie w Chicco Ponee nie ale faktycznie ten wózek wygląda jak dla lalek i w kombinezonie zimowym nie zmieściłaby się na pewno.

Lileczko na pewno na rok a jak dalej zobaczymy.Cięzko będzie ale musimy jakoś to przeżyć.Zreszta kto wie może my dołączymy do taty ;)

Ha, Mad, dzięki za podpowiedź. W sumie zastanawiałam się, czy by nie porwać jednej paczuszki Happy, może przy okazji jedną zwinę i potestujemy ;)

Magdulku, ja też muszę się przyzwyczaić, ale przyznam Ci się, że fajne te skrętne :D Blokuję je tylko wtedy, kiedy chcę podjechać gdzieś, albo wciągnąć wózek po schodkach. A poza tym jadę sobie i już nawet to ja prowadzę wózek, a nie on mnie  ;D

Ok, zmykam oglądać film z moimi mężczyznami ;) Miłego popołudnia :)

Natka, no najbardziej dołująca jest ta pogoda. Jakoś odkąd pamiętam, to te dni były słoneczne. Mam nadzieję, że mimo braku męża jakoś pozytywnie minął Wam dzisiejszy dzień.
Magdulku cieszę się, że macie wózior. No i dzielna z Ciebie kobieta, że puszczasz męża do Anglii. My chyba musielibyśmy nie mieć co jeść, żebym się na to zdecydowała.
Lila Tymkowa nocka jak wszystkie ostatnio, czyli albo zębowa albo nauczony tego, że ma się budzić. On nie spał z nami odkąd mieszkamy na górze, spał sam w salonie, a my w sypialni. Teraz jest u siebie i fajnie tam ma :)
Asioczku pozdrów Jucie. Dobrze, że nikt nie śmierdzi :)
Szkrabiku, Hugiesów nie używałam nogdy. Teraz po długim używaniu wyłącznie pampersów, kupiłam Dada, ale pupa jakby bardziej czerwona.

Dzisiaj byliśmy u znajomych mających dwójkę dzieci, kiedyś Wam już wspominałam o mojej "ulubionej" spieszczonej (co w tym wypadku wcale nie oznacza wykochanej) Madzi. No i po tej wizycie chciałam jeszcze raz podkeślić, że o dzieci trzeba dbać. Krzysiu osiem miesięcy starszy od Tymka, a normalnie nie wiadomo jak go dotnąć, taki brudno - czekoladowy, z buzi mu leci. Nie chciałam, żeby Tymek brał do buzi jego zabawki, ale przy akcji "ząbkowanie" nie było to łatwe. Na podłogę nie dało się go puścić, bo tam w butach się chodzi. No i trochę się umęczyłam, bo Tymek na "kolanowe" dziecko się nie nadaje.

No i uciekam, bo "Taniec z gwiazdami" już niebawem, a trzeba jeszcze Tymka wykąpać, nakarmić i położyć. No i siebie też.

No i jeszcze Was uraczę kawałam, który właśnie przeczytałam na noworodku. Mi się spodobał :)

Wychodzi facet z domu, zamyka drzwi, idzie po schodach - patrzy a na poręczy - siedzi ślimak Very Happy No to go pyk pstryczkiem i ślimak bach na glebe.......
Facet poszedł dalej......... Mineło pięc lat.............
Nagle ktoś do niego puka do drzwi, facet wstaje, otwiera, patrzy - no nikogo nie ma Rolling Eyes ale rozglada sie, rozglada .....patrzy na podłoge A TAM ŚLIMAK
a ślimak do niego:
- ty, co to było przed chwilą

Mondzi :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: :laugh: dobre ;D

No a my własnie wrócilismy z obiadu od tesciów :p Wróciłam głodna co to za obiad rosół smakujący ajk woda i do tego ziemniaki suche i gotowane mięso z rosołu ::) Ja tam lubie porządnie pojeść ;D Chciałam wczesniej wrócić do domku najesc się ale robert jak tam zasnął to spał aż 3 godziny jak na złość.No ale Maks się przynajmniej śmieje ze nie przytyję :p Najgorsze to to że jutro znowu zaprosili na obiad chyba prowiant w torebkę przemycę ;D

No nic mykam bo tak ajk Mondzi mykam na " Taniec z Gwiazdami " a tu Robert takiego kupsztala jeszcze mi strzelił ze to chyba pół godzinki mycia będzie :p

Co do wyjazdu na spotjkanko to chyba się niestety nie piszę z wiadomych przyczyn finansowych...a szkoda :(

Ostatnie pytanko tak szybciorem bo juz się Taniec z Gwiazdami zaczął 8) czy któraś z Was używa internetu radiowego? bo jak tak to jak się Wam sprawuje????

Witam Miłe Panie ,,,,,, 8) 8) 8)

Asiu - ja mam radiówke i jest super !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

pozdrawiam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
A co to jest ten internet radiowy ::) ??

Szkrabiku - my tez uzywamy happy, pampersy czasami, na noc. Jezeli chodzi o przeciekanie to co ma przecieknac to i tak przecieknie ::) We wszystkich pieluchach ::)
Aletko!!Alez Wy musicie byc!!Nie ma to tamto!!Z mezem oczywiscie!! :) Chociaz co do meza i w ogole wyjazdu to i u nas roznie moze byc ::) Ale jak my to i Wy ;D ;D
Magdulku - rok!!!??? :o Ojoj!!To mocno przytulam!!Ale bedzie chociaz Was odwiedzal co jakis czas, nie??

Kto - Natka z mężem i Maciusiem
Kiedy - 2-12 lipiec, inny termin tylko weekend
Gdzie masz blisko - blisko do Warszawy
Gdzie bys chciala - nad morzem bo tam będziemy od 2 do 12 lipca
Do jakiej ceny noclegi, czy tam doba np.- do 45 zł/osoba
Na ile wyjazd - 2 dni

2.Kto - Lila z mezem( raczej) 3 os.
Kiedy - caly lipiec i sierpien mi pasuje
Gdzie masz blisko - Karkonosze, Czechy
Gdzie bys chciala - morze, no i Karkonosze rzecz jasna
Do jakiej ceny noclegi - 20 - 30 zl
Na ile wyjazd - mysle,ze na kilka dni 2-4 ??

3.Kto - Frotka z mezem(raczej, o ile to będzie weekend) - 3 os.
Kiedy - poza lipcem (10-18) i sierpniem (16-30) cały czas
Gdzie masz blisko - Warszawa, centrum Polski
Gdzie bys chciala - jeśli lipiec, to nad morzem, poza tym dowolnie
Do jakiej ceny noclegi - nie mam pojęcia jak się kształtują ceny, ale około 40-50 zł będzie jeszcze ok
Na ile wyjazd - mysle,ze na kilka dni 2-4 ??

4. Kto -Tilli z mezem - 3 os
Kiedy - sierpien
Gdzie masz blisko -
Gdzie bys chciala - morze
Do jakiej ceny noclegi - max. 30 zl
Na ile wyjazd -

5.Kto - Mondzi z mezem - 3 os
Kiedy - obojętne
Gdzie masz blisko - Kraków, Zakopane
Gdzie bys chciala - Warszawa, Zakopane
Na ile wyjazd - 3 dni

6.Kto - Czarnulka z mezem i Wiki - 3 os
Kiedy - byle nie sierpień bo jeszcze urodzę gdzieś w Polsce
Gdzie masz blisko - Kraków, Zakopane
Gdzie bys chciala - Kraków,Zakopane lub Warszawa
Do jakiej ceny noclegi - max. 50 zl
Na ile wyjazd - 2 dni

7.Kto - Aska z mężem i Maja - 3os.
Kiedy - do 14 wrzesnia kazdy termin dobry
Gdzie masz blisko - Bory Tucholskie, morze, Poznan
Gdzie bys chciala - wszedzie pasuje a najlepiej nad morzem
Do jakiej ceny noclegi, czy tam doba np.- do ....
Na ile wyjazd - 2 dni

8.Kto - Aletka z Kornelka - ew. maz ( 2-3os)
Kiedy - 25.07- 10.08
Gdzie masz blisko - Warszawa
Gdzie bys chciala - Warszawa,Wrocław
Na ile wyjazd - 3 dni

Do góry