reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Na noworodku spotkanie dziewczyn bedzie trwalo 10 dni - wczasy + spotkanko,no bo w sumie jechac pol polksi na dwa dni to tez lipa,ale jesli ktos chcialby dluzej zostac to tez moze :)

reklama
Ja tylko do Juci, o ile jeszcze zdążyłam. Powodzenia życzę! No i z niecierpliwością czekamy na decyzję Julka.

No i jeszcze w sprawie wyjazdu :)

Kto - Mondzi z mezem - 3 os
Kiedy - obojętne
Gdzie masz blisko - Kraków, Zakopane
Gdzie bys chciala - Warszawa, Zakopane
Do jakiej ceny noclegi - max. 30 zl
Na ile wyjazd - 3 dni

Widzę że wypoczywacie, pewnie z mężami i wogóle, a ja siedzę wkurzona, bo mieli do nas przyjść znajomi - chrzestny Tymcia - no i nie przyjdą, bo 8 miesięczny Krzysio dopiero zasnął. No i wiadomo, że róznie bywa, ale zupełnie nie miałam zamiaru spędzać tego dnia sama i to jeszcze sfrustrowana. Można było się gdzieś wybrać, z kimś spotkać, a tak to zmarnowany wieczór. Michał poszedł spać, Tymek się bawi, a ja próbuję się jakoś wyciszyć i marnie mi to wychodzi.

A Tymek się puszcza i cieszy się z tego, że ja się stresuję. Moja szybka reakcja, żeby nie walnął głową o podłogę, bardzo go śmieszy. Muszę coś wymyślić na kolejne dni, bo nie mam zamiaru ich zmarnować. Michał miał kłaść płytki na balkonie, ale pada. No i wszystko jakieś takie do niczego. Poza Synkiem, ktory jest rewelacyjny.

A czy nie do konca czerwcowki moga sie tez na spotkanie wprosic ??

Ja caly czas czekam na newsy od Juci jutro do niej zadzwonie kontrolnie czy mandarynek jej nie doslac, bo jak zapachy jej nie beda odpowiadac, to mandarynek moze jej zabraknac ;)

A teraz pytanko do mam maluszkow ze skaza bialkowa lub z jej podejrzeniem, jak dlugo z tym swinstwem walczylyscie i czy teraz jeszcze nadal musicie mleko i jego pochodne przed maluchami chowac.

Maja ma podejrzenie na 95%, ze mleko krowie jest dla niej fee. Wlacznie z ciasteczkami maslanymi takimi fabrycznymi (oczywiscie podanymi w formie mojego mleka). Wiec ja teraz o indyku i ryzu zyje, zeby malej bylo lepiej. nasza cudowna pediatra przepisala Nutramigen dla mnie, zebym czasami sobie lyknela czegos pozywnego, ale tego pic sie nie da. Po powachaniu mialam odruch wymiotny a po przelknieciu lyka szybko porozmawialam z bialym uchem.

A z pozytywnych wiadomosci Maja ma juz 59,5cm i wazy 5100 :). A ja osiagnelam wage z pierwszego badania w ciazy :)

U nas pogoda pod psem leje. Ale w zeszlym tygodniu bylo fajnie:

2y68np8rxsrj8fn2.jpg

8x6ywnzs801zabs5.jpg

Witam :) JA tylko w sprawie spotkania :)

Kto - Czarnulka z mezem i Wiki - 3 os
Kiedy - byle nie sierpień bo jeszcze urodzę gdzieś w Polsce ;)
Gdzie masz blisko - Kraków, Zakopane
Gdzie bys chciala - Kraków,Zakopane lub Warszawa
Do jakiej ceny noclegi - max. 50 zl
Na ile wyjazd - 2 dni

Witam ;)
No i sobota minęła...cały dzionek w domku bo pada ba leje!! Nocka kiepska nie spie juz w sumie drugą noc ::) Robert daje dzisiaj nieżle mi popalić jesc nie chce nawet kaszkę "skrytykował" pewnie mu zaraz jajecznice na koalcję zrobię.Kupiłam mu do smarowania masc na dziąsełka i d..ę daje.jutro idziemy do tesciów na obiad wiec pewnie cały dzionek nas nie będzie :p

Juciu tzrymam kciuki mysl pozytywnie.Pomyśl ze jak juz wyjdziesz to z Julkiem ;)

Tilli no witaj po latach ;D słuchaj Ty pisz no z nami częściej che? :) Dzieki za komplementy a Robert...szkoda słoów :p Super Miki taki mały a już robi karieire gazetową no no myśli mama o przyszłości 8)

[/b]Asioczku [/b]heh wiesz mój mąz spojrzał na pierwszą fotkę i zapytał czy masz takie duże piersi :laugh: bo na zdjęciu w czarnym stroju to z tyłu nie wygląda jakl podparta ręka.....oczywuiscie sprostowałam go ;) No i gratulacje wagi Twojejj i córci

Czarnulko ja dopiero dzisiaj zauwazyłam na skrzynce kartke świąteczna od ciebie!!! :-[ Strasznie dziękuję upssss

Mondzi przytulam kochana eh tak to jest jak ma się dzieci.....

No nic mykam bo mąz od kompa mnie goni :p

Asia_24 pisze:
Asioczku heh wiesz mój mąz spojrzał na pierwszą fotkę i zapytał czy masz takie duże piersi :laugh: bo na zdjęciu w czarnym stroju to z tyłu nie wygląda jakl podparta ręka.....oczywuiscie sprostowałam go ;) No i gratulacje wagi Twojejj i córci

Asiu biust mam niezly 75 e/f wiec jest czym oddychac :) Ogolnie z trudem, bo z trudem ale w rozmiar 38 ciuchow juz wchodze gorzej z dopieciem sie w barze :) Wiec chwilowo na gore ciuchy z lycra kroluja :)

Cześć :D No sory wielkie, ale najpierw muszę się pochwalić, że mamy nową furkę!!! Oczywiście to żaden z tych wózków, które oglądałam w necie  ;D Nazywa się Sprint, wyprodukowała go firma Baby Dreams, wygląda tak (mamy dokładnie ten kolor):

Sprint02.jpg

A wzięliśmy go dlatego, że się świetnie prowadzi, ma mięciutką tapicerkę, Tymkowi w nim wygodnie, no i ma duże koła. Oto cechy:
- lekka a zarazem solidna rama aluminowa,
- nowoczesna stylistyka,
- duża składana budka z okienkiem,
- tacka na napoje i drobiagi,
- regulacja położenia oparcia siedziska (do pozycji leżącej) oraz podnóżka,
- system kół samonastawnych, z możliwością blokowania,
- pojemny kosz na zakupy,
- mocny hamulec nożny,
- komfortowa i nowoczesna amortyzacja,
- wygodny system składania,
- siedzisko wyposażone w szelki bezpieczeństwa,
- wygodny system odpinania barierki bezpieczeństwa,
- ergonomiczna rączka,
- miękki, odpinany materacyk,
- elementy odblaskowe zapewniające bazpieczeństwo po zmroku,
- osłona ocieplająca na nogi w komplecie.
Waga 8.5 kg.

Dokupiłam od razu folię przeciwdeszczową i mamy komplet ;D Jego jedyną wadą jest to, że przez środek kosza przechodzi rurka, przez co wydało mi się, że kosz ma mniej miejsca. Ale z drugiej strony ta rurka może przytrzymać zakupy. W każdym razie uznałam, że wobec wszelkich zalet ten jeden brak kompletnie mi nie przeszkadza ;D

Natko, dziękuję za gratki :) Owszem, pracuję, i prawdopodobnie będę pracowała do końca ciąży.

Czarnulko, dzięki za gratki :)

Juciu, moim zdaniem wszystko z Tobą w porządku. Po prostu niektórzy ludzie zapominają, że trzeba się często myć, szczególnie kiedy się człowieczek poci jak szczurek w ciąży albo bezpośrednio po porodzie  :p

Aletko, ano wzięłam męża za frak, do tego Tymka wsadziłam w wózior, no i w Tiny się rozpłakał  ::) Chyba uznał, że za mały jednak. Za to w sprincie już Mu się szalenie podobało, buzia uśmiechnięta od ucha do ucha :D

Tilli, śliczne zdjątka :D

Lila, u mnie wynika pewien problem związany ze spotkaniem. Otóż jeśli nad morzem to pewnie się jakoś załapię. A jeśli daleko to nie wiem jeszcze, bo koleżanka na urlop pójdzie w lipcu albo sierpniu (dokładnej daty jeszcze nie znam) i muszę ją zastąpić  ::)

Asioczku, a powiedz no mi co za pytania tzw. retoryczne zadajesz, hę?  :p  ;D Czerwcówka nasza jesteś i tyle, na spotkaniu musisz być ;D Gratki z powodu: wagi Majkowej i Twojej. Co do skazy to ja nadal Tymkowi daję Bebilon Pepti, a nabiału zabraniam. Natomiast gluten czasami daję, np. dzisiaj kawałek chlebka. Wiem, że nie powinnam, ale nic się nie dzieje, alergikom glutenu nie daje się tylko zapobiegawczo, a ja naprawdę nie mam serca zabraniać Mu wszystkiego, kiedy z taką ufnością otwiera dzioba i patrzy przy tym prosto w oczęta  :-[ Ach i zapomniałabym napisać, obrosła koleżanka, że ho ho! Takie długie heracze, że łał  :p Ja mam krótsze  :p

Ależ się z tego wózka cieszę ;D :-[ :p ;D

reklama
Szkrabikowski fura ekstra :) Teraz mozesz sobie pochasac o ile pogoda pozwoli. A moje heracze chwilowo zapuszczam (jak zwykle skonczy sie to wizyta u fryzjera i powrotem do dlugosci wyjsciowej ...) Maz bardzo chcialby chociaz raz zobaczyc mnie we wlosach do ramion ... bo dotychczas widzial mnie w takich tylko na zdjeciu :) jako motywacje mam obiecany wyjazd do SPA w Sopocie :) Jak zetne to ja stawiam wyjazd, wiec moze wytrzymam a jak nie to trudno >:D O0 O0

Do góry