reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

A to dzięki waszym serduszkom :)

obraz00380ry.jpg

reklama
Lileczko Ostatnie zdjęcie rozbawiło mnie do łez, super masz synka!!!!!
Asiu Ale fajowe dzieciaczki, a jakie do siebie podobne! :)
Czarnulko Wysłałam dzisiaj mała przesyłke do ciebie dla twojej siostry,, jest tam body, 2 smoczki wprawdzie bez opakowań, ale nieużywane, bo miałam takich po 2, a małej nie podeszły, są tylko wygotowane, wkładki laktacyjne Canpola, kilka saszetek Nurofenu dla niemowlat i ceratowy podkład do łóżeczka nieuzywany i nieodpakowany, nam sie nie przydał, moze siostra wykorzysta. Przesyłke nadawał mąż i nie wpisał kto nadał. ;D jak to mój mąż ;D
Na razie tyle moge przesłać. :)

To jestem. Synuś w łóżeczku śpi już smacznie.

Evik ja po prostu dosypuję kleiku i mieszam razem z zupką czy deserkiem.
Z wodą lub z mlekiem trzeba rozrobić kaszkę, a jeśli nie jest błyslawiczna to nawet trochę podgotować, ale pytałaś o kleik więc to Cię pewnie nie interesuje.  ;)

Czarnulko cieszę się że lepiej Wikuni i Tobie.

Asiu bardzo fajne zdjątka.  :)

Teraz drżyjcie bo będę się chwalić  ;)

Po pierwsze: kupiłam Szymkowi za radą Junonki herbatkę z malinami i dziką różą i Szymek wypił z kubeczka tyle herbatki co zwykle soczku przez 3 dni  :o
Bałam się trochę ryzyka, że nie zachce bo malinki w deserkach są be... i już się nastawiłam, że sama ją będę musiała pić, a tu taka niespodzianka.
Po drugie: Synek znowu przeprosił się z kubeczkiem i pije z niego pod warunkiem, że sam sobie trzyma co oczywiście kończy się tak, że spora część napoju jest rozlana(bo mamy taki zwykły kubek z dzióbkiem bez zaworka niekapkowego).
Po trzecie: Szymek zjadł wieczorkiem kaszkę z dodatkiem musu owocowego. Czyli super bo sama kaszka jest be, ale z owocami mniam, mniam. Po dopełnieniu cycem zasnął smacznie w łóżeczku rzecz jasna.
Po czwarte najważniejsze: Szymek przy kąpieli napędził mi niezłego stracha bo położyłam go normalnie w foczce jak zwykle, a ten mały cwaniak sobie usiadł!!!  :o
Zaraz go złapałam no bo gotów mi się na bok razem z foczką przewrócić prosto do wody, ale nie chciał dać się położyć. On chce siedzieć i już. Jak siedzi na łóżku na przykład to się chwieje jeszcze i musi się podpierać z przodu na rączkach i sam się nie podnosi i po chwili przewraca się na boczek.
Jak już go położyłam podniósł się raz jeszcze i dokładnie widziałam jak to zrobił. Najpierw podniósł główkę i przygiął brodę do klatki piersiowej potem oderwał ramionka i plecki(tak jak się brzuszki robi wyciągając rączki przed siebie) i usiadł sobie...
Znowu go na siłę położyłam. Nieźle mnie wystraszył bo ja kąpię go w płynie z oliwką i jest potwornie śliski.
Pewnie nie wyda Wam się to nic wielkiego bo foczka przecież nie jest płaska tylko pod kątem i łatwiej chyba w niej usiąść niż z leżenia, ale dla mnie to ogromne wydarzenie, że chce, że spróbował i że się nie podciągał tylko użył mięśni brzuszka.
Może teraz zacznie próbować i z leżenia? Mam nadzieję, że trochę mu przejdzie w końcu to lenistwo bo nadal nie raczy się obracać na brzuszek, ale widzę, że zaczął próbować z brzuszka na plecki, tylko tak jakby się bał do końca obrócić.
Ale teoretycznie ma jeszcze tydzień zanim skończy 6 miesięcy to może zacznie się też obracać...

Dobra dość tego chwalipięctwa. Dumna z niego jestem jak nie wiem!  :D
Musiałam się z Wami podzielić swoją radością!

Paula Brawa dla Szynka!!! Rewelacyjne wiadomości!!! :D to jest dopiero coś! No widzisz, ty sie martwiłaś, a synek takie niespodzianki ci robi!
Czarnulko daj znac jak przesyłka dojdzie. :)

Czarnulko Jaka fajowa wykropkowana Wikunia! ;D Ta fotka z gencjana, to myślałam, że flamastrem ja popisałaś ;D

reklama
Do góry