reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Rita ale super zdjecia!!!! Laska z Ciebie że ho ho ! no i do mamy jesteś bardzo podobna!A Wojtuś ech...przystojniak !!!! aha i widze fragment fajnego wózka ;D co to za marka??????? - wybacz ja juz wszedzie wózki widze a na ulicy to sie normalnie oglądam za spacerówkami ;D

Co do spacerowek to wiem, że ciężki jak na spacerówkę ::) Ja już chyba nie kupię wózka  :mad:
Graco city sport nie ma podnóżka wiec nogi chyba dyndają jak dziecko spi...No i ja chce jednak parasolkę a nie spacerówke ::)

Szkrabiku Magdusia tez tak zjeżdża w Deltimie i przechyla sie w lewo ::)

Paula co za piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!!!! współczuje bardzo!!!!

Juciu wiem jak sie niecierpliwisz ale to juz naprawde niedługo!!! czopa tez wypatrywałam ale nie wypatrzyłam :)

Lileczko ale cudna wyprawe mieliście!!!

Asiu witaj z powrotem!!! gratuluje decyzcji o ślubie!!!

reklama
Rito!!!Zdjecia rewelka!!!Super masz synka!!!
Beatko - pisz z nami jak tylko bedziesz miala chwile, brakuje tu Ciebie!Arek uwaza parasol za rzecz zbedna,ja nie koniecznie. Jak byl maly zakrywalo sie go pielucha od slonca,teraz przekladamy raczke,a nosi tez juz czapeczke z daszkiem. Wy macie przkladana raczke??
Agast - hop,hop!!
Evik - dzieki za przepis!
Juciu - moze to juz tej nocy, zycze Ci tego z calego serca!!
Asiu - ale komplement!!wow :-[ :)Dzieki!!Ja tam wcale tak nie uwazam ::) :p Gratki kolejnego zabka!!
Paula!!Wspolczuje!!Przytulam :( Juz trzeba faktora uzywac??Bo my jeszcze nie uzywamy,nie pomyslalam o tym ::) A kapelusik za ile kupilas??Sliczny :)
Beatusku - gratki 6 zabka!!Zimno u Was, gdzie mieszkasz??
Swiezynko - na ostatnim zdjeciu w tle sa Karkonosze,Snieżka. Te gory na ktorych bylismy to gory Sokole: Krzyzna (654 m n.p.m.) i Sokolik ( 623 m n.p.m).

Mykam spac, jutro z samego rana jedziemy do lekarza prywatnego z tymi palcami Arka, trzymajcie prosze kciuki,zeby ktos w koncu powiedzial co to i jak to leczyc,bo oszalec mozna z ta nasza Sluzba Zdrowia, jak sie nie zaplaci to sie czlowiek niczego nie dowie. Hmm, jeszcze nie wiem czy i za oplata sie dowiemy,ale to bardziej prawdopodobne ::)

Aa ciesze sie,ze fotki sie podobaja,pisalam juz to??bo juz nie pamietam ::) ;D

Mykam,pa

Mondzi – to faktycznie Tymek miał przeżycia. I w dodatku to relanium, co za pomysł aby dawać tak małym dzieciom!. Mam nadzieję, że humorek już mu powrócił

Asiu – to przed Tobą dwa wielkie wydarzenia: ślub i chrzciny. Gratuluję

Rita – ta służba zdrowia, po prostu brak słów. Zdjęcia Wojtka rewelacyjne!

Lila – co do wakacji to juz się zdecydowaliśmy i wyjeżdżamy do Kątów Rybackich. Nie mogę się już doczekać i odliczam dni. Zdjęcia Mikiego przepiękne. Zresztą w pięknym miejscu mieszkasz, tylko pozazdrościć. My uwielbiamy góry ale od nas to trochę daleko.

Paula - brak słów

Beatusku – nie wiem co to CUM, ale jeśli chodzi o cystografię to Maciuś miał robioną. Jutro Ci napiszę, bo pora już późna a siedzę jeszcze nad materiałami z pracy. Zresztą wczoraj też siedziałam do 24 a wstałam już o 5 żeby zdążyć do pracy na 7.30. Dzisiaj będzie podobnie, ale mam nadzieję, że to ostatni dzień męczarni.

A i mam pytanie „Ile zębów powinno mieć roczne dziecko?” Ciekawa jestem bo Maciuś ma już 8 (niecałkiem wyrżniętych) i wychodzą mu chyba kolejne. Wydaje mi się, że to za szybko.

Też bym chciała, żeby to było jak najszybciej. ;)
Bo owszem uspokoiłam się, ale sięgnęłam do mądrych książek typu "W oczekiwaniu na dziecko" i od razu mam schizę, że może od wczoraj rusza sie mniej bo mało wód, albo pępowina się skręciła. Tłumaczę sobie, że może się wycisza przed porodem, ale tłumaczyć to jedno, przestać się denerwować to drugie.
Na szczęscie jutro idę na ktg. Mam nadzieję, że noc będzie ok. ::)
Całusy dla Wszystkich i dobrej nocy!!!!!!

Dzień dobry...
Strasznie dużo piszecie (w sumie nie powinnam się tym dziwić ;) ),ale spróbuję nadrobić.
Tylko pewnie jak skończę czytać,to nie będę pamiętać,co było na początku 8)

Kubuś ma już 6 ząbków,trzy na dole i trzy na górze - żeby było śmieszniej dwójki mu wyszły na razie tylko po lewej stronie ;D
Czytam,że dajecie dzieciom już inne jedzenie niż papkowe - mój synuś niestety nie umie jeszcze takiego jesc,wszystko mu muszę blenderem traktowac...

Też planuję ślub (niestety cywilny) na Boże narodzenie.Warunkiem jest,że uda mi się do tego czasu schudnąć.Ciężko jest wyglądać pięknie w sukience w rozmiarze 44.Może mi się uda ten wyczyn przez pół roku,a jak nie,to ceremonia odbędzie się później ;)

18ki.jpg

Hej

Tak Aletko jasne że bym chciała isc w białej długiej sukni zawsze o tym marzyłam.Ale jednak głupio bym się chyba czuła troche tymbardziej ze to skromna imprezka w domku na 8 osób.Co innego jakby to było na jakiejs nawet malutkiej sali a tak... .Zobaczę przejrzę te sukienki na allegro może znajdę coś co będzie wyglądało jak ślubna suknia a zazrazem nie będzie ;).Dziekuję za meile z sukienkami są sliczne

Basiu nie wiem czy prędzej się odzywałaś ale jezeli nie no to WRESZCIE!! i pisz z nami częściej co do ubranek nadal jest to aktualne :) Wiesz tak patrze na zdjęcie to według mnie już sporo chyba schudłaś a Kubuś sliczny

Lila ale ja tak uważam ;)

jej a moje dzieciatko dzisiaj poszło spać dopiero o 2 w nocy bo tak sie budził i do tego całą noc przespał w bujaku ::).Wstał mi dzisiaj też o 6 więc padam z niewyspania :p

reklama
TYMONOWI SZKRABIKA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO Z OKAZJI MIESIĘCZNICY!!!

Rita zdjątka śliczne, a z Wojtusia przystojniak jak się patrzy!

Magdulku wiesz waga wózka to też nieco subiektywne odczucie, bo jak jest poręczny to nawet jak waży 10 kg to jest wygodnie. Chodziło mi tylko o to, że 9,5 kg to dużo bo przecież trzeba doliczyć jeszcze wagę dziecka, które cały czas rośnie.

Basiu promiennie wyglądasz!

Janko ja widziałam Graco Ultimę Plus(chyba jest mało wózków, których nie widziałam)  ;)  ::) i jest fajna, faktycznie jak na Graco ma szerokie siedzisko, ale nie brałam go pod uwagę ze względu na mało przystępną cenę.

Lila u nas słońce praży tak bardzo, że termometr wskazuje nawet 32 stopnie, Szymek ma jasną karnację(po rodzicach) dlatego zaopatrzyłam nas w balsam dla dzieci z wysokim filtrem.
A było to po tym jak Szymek miał zaczerwienioną buzię od słońca, aż plamy na twarzy, pomimo smarowania "Kremem na każdą pogodę", zasłaniania przed słońcem i mimo kapelusza.
Za kapelusik dałam 16 zł.Jest o tyle fajny, że ma regulację wielkości i myślę, że posłuży Szymkowi całe lato.  :)
Trzymam kciuki byście się bez płacenia dowiedzieli co to jest z tymi palcami.

Beatusku 6 ząbek? Gratulacje!
Jak ja bym chciała już chociaż ten pierwszy  ::)

Aletko zgadza się- bezkarność złodziei i związana z tym nasza bezradność jest najgorsza, ale chyba gorsza jest świadomość, że to nie był ostatni raz  :(

Natko Szymek nie ma ani jednego, a do roczku coraz bliżej, wiem, ze chyba Mateuszek Beatki, Gosia Mamygosi i Kornelka mają po 8 a nawet 9 ząbków.

Asiu z niewyspaniem mam dzisiaj tak jak Ty.
Waneska widzę pozuje jak zawodowa modelka :)

Spałam 5 godzin-stop- z przerwą na cycanie-stop-wstałam o 5:30-stop-jestem nieprzytomna-stop-idę zjeść śniadanie.

Szymek postanowił wzbogacić mamie dzień i najpierw wyciągnął prawie wszystkie 72 chusteczki do pupy z opakowania, potem wstał, otworzył szafki i powyrzucał większość ze swoich ciuszków na podłogę, wywrócił fotelik samochodowy żeby się nim posłużyć do wstania, próbował wytrzymałość fotela chwytając się barierki i szarpiąc nią z całej siły, a teraz wstał sobie przy wózku i depta po zabawce  ::)
Już nie, teraz bawi się wiatraczkiem i przebiera nóżkami w miejscu  ;)

Do góry