reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

hejka,

Wszystkiego najlepszego dla Tymona, Mikiego i Wojtusia

Jucia ewidentnie zblizasz sie do spotkania z Julkiem, ja czopa nie widziałam ani za pierwszym ani za drugim razem. A brak ruchów odczuwałam w tygodniu poprzedzającym poród i ze dwa razy skurcze w nocy mnie złapały ale niereularne i ciągle brzuch mi sztywniał i własnie ten ból jak na @. Ani sie obejrzysz jak będziesz przytulac Julka chociaz teraz czekanie wydaje się wiecznością.

Asiu gratki za pierwsze kroczki, ząbki i za decyzje o slubie i chrzcie.

Rita współczuje tej przeprawy ze słuzba zdrowia i oby to nie był wyrostek.

Szkrabiku mail poszedł:)

MamaGosi widac , że Gosi bardzo się podobało na basenie.

Evik trzymam kciuki za zdrówko Ani

Świezynko super zdjęcia

Lila fajne fotki i widzę, ze mały wędrowiec pieknie się spisał.

Paula słów brakuje, warto przedsięwziąć wszystkie srodki ostrozności. Ja myjąc okna odkryłam,z e ktos próbował włamać się przez balkon i od tego czasu jakoś nieswojo się czuję.

Magdulku fajny ten wózeczek, ja chciałabym parasolkę i jak narazie rozpatruję
http://www.allegro.pl/item98471285_nowosc_pierwsza_parasolka_graco_mosaic_bonusy_.html
albo
http://www.allegro.pl/item98681823_wozek_chicco_ct_0_4_nowy_model_2006_wys_0zl_.html

A my troszkę podziebieni, na dworze tylko 8 stopni, słoneczka nie ma ale za to Igo ładnie je widocznie antybiotyk swoje robi.I mamy 6 ząbka, wczoraj wyszł górna, prawa dwójka. I mamy 3 u góry i 3 na dole, smiesznie tak.
Mam pytanko, czy któres z dzieci miało robione CUM. Chyba Natka pisała, chciałbym dowiedzieć się jak to wygląda w realu bo teorie juz znam.

reklama
Lila, ale super fotki! A jakie to góry? Marzy mi się też taka wyprawa! A psiunia z moich fotek dostałam od rodziców na spółę z siostrą, jak jeszcze byłam w ogólniaku. I mieszka sobie teraz z rodzicami, bo oni mają domek z podwórkiem, a my mieszkamy w bloku. I jakoś tak nie chcę męczyć psa w bloku i skazywać go na całe dnie w zamknięciu. Jeśli kiedys dorobimy się własnego domku, to bardzo chciałabym mieć psa.

Beatusku, gratki kolejnego ząbka! I cieszę się, że humorek Ci wrócił, a Igorek lepiej je. :)

Paula, współczuję bardzo! :( Kurczę, człowiek traci poczucie bezpieczeństwa! :mad: Ja bym się mocno zastanawiała nad bronią gazową. Ona przecież przypomina prawdziwą broń ostrą z wyglądu, a jeśli włamywacz będzie również uzbrojony, to strach pomyśleć, jak się to może skończyć! :( ::) Moim zdaniem porządny alarm z automatycznym powiadamianiem odpowiednich służb jest lepszym rozwiązaniem.

Magdulku, ten wózeczek z arti baaardzo przypomina na zdjęciu PegPerego, właściwie jest jego kopią, a pewnie jest sporo tańszy.

Uwielbiam Was Kobiety! Nigdzie indziej nikt nie jest mnie w stanie tak uspokoić.
Nie ma to jak się wysmętnić, zostać zrozumianym i otrzymać do tego multum konkretnych odpowiedzi!

magdulku, ten drugi jak na spaceróweczkę dość ciężki chyba. 9,5 kg? to ja bym juz wolała chyba tego 7 kg graco, w dodatku tańszego o 250 zł. no i co hamerykańskie to jednak hamerykańskie... ;)

Świeżynko broń gazową miałam na myśli w sytuacji gdy byłabym sama z maluszkami w domu i bym musiała nas bronić. Nie wygłupiałabym się w zatrzymywanie kogoś i ostrzeganie, że do niego mierzę by miał czas obejrzeć co mam w ręce, raczej od razu bym starała się obezwładnić przeciwnika(na odległość) i wezwać policję.
Ale tak jak mówię to była by ostateczność gdyby złodziei nie powstrzymał alarm i pies.
Wiem tylko, że w przypadku obrony dzieci nie wahałabym się długo.

Ci złodzieje są z tej samej wsi gdzie nasza budowa, bo nie jest to jedna osoba, ale grupa co najmniej 3 osobowa, jestem tego pewna, że to typ robotników budowlanych.
Powiedz mi kto kradnie materiał budowlany? Jestem na 100 % pewna, że żaden z nich nie posiadałby broni na ostrą amunicję. Co innego w mieście gdzie złodzieje często posługują się rozbojem i kradną pieniądze, złoto, sprzęt RTV....i to bogatym ludziom, którym jest co kraść, a nie takim przeciętniakom jak my.
Ale rozumiem co miałaś na myśli i dziękuję za troskę.

Prawda jest taka, że nie czuję się bezpiecznie już od 3 lat kiedy okradziono i wywrócono do góry nogami mieszkanie, które wynajmowaliśmy.  :(

Dziękuję Wam Dziewczyny za wyrazy  współczucia. Cieszę się że mogłam Wam o tym napisać   :-*

Magdulku fajny wózek, ale dosyć ciężki mi się wydaje.

Beatusku oglądałam Chicco CT 4 i derzyły mnie bardzo duże kółka, które na pewno pomagają w łatwym i lekkim prowadzeniu wózka, za to mogą sprawiać problemy gdzie jest wąsko i są ciężkie jak na mój gust, ale tak poza tym wózek jest bardzo fajny.
Dla mnie by się nie nadawał bo mam wąską klatkę schodową i wtaszczenie go pomiędzy kaloryferem, który akurat znajduje się w miejscu bardzo utrudniającym przejście graniczyłoby z cudem.
Chyba mają go Easy i Agast to powiedzą pewnie coś więcej.
Graco Mosaic chyba też widziałam i to chyba w nim materiał z którego zrobiona jest budka przypominał mi papier (w dotyku i w grubości).
Poza tym ma fajnie wyprofilowane siedzisko i dziecku zapewne jest w nim wygodnie.

Szkrabiku ja mam niestety taki sam problem jak Ty ze spacerówką. Kuba mi zjeżdża strasznie i mam przez to wielkiego doła, bo krzywdę mu robię wożąc go w czymś takim  :-[ No i też jestem właśnie na etapie szukania. A możesz mi przypomnieć jakiej Ty firmy masz obecną spacerówkę? Nie chciałabym znowu popełnic błędu przy zakupie .... Tylko moim zdaniem jest inna przyczyna tego zjeżdżania i wykrzywiania w wózku. Nie wiem czy i u Ciebie, ale ta nasza spacerówka jest w kształcie litery "L" (tz. siedzisko i oparcie tworzą literę L - czyli kąt prosty) a moim zdaniem w wiekszości spacerówkek jest lekkie wgłębienie. Takie lekkie "V" Tak, ze dziecko pupcią delikatnie wpada w ten "dołek" i dzieki temu nie zjeżdża. To oczywiście tylko moja opinia. Być moze sie mylę, ale jeśli to wina szerokości siedziska, to stwierdzam, że to jakaś paranoja i wózki powinny w takim razie być o niebo tańsze, bo powinno się je zmieniać tak często jak ubrania.
A dla miłośniczek Graco - podobno Ultima Plus ma szerokie siedzisko. No i podobno jest dobry. Czy któraś coś słyszała na jego temat?

Świeżynka prosiła o zdjęcia no to próbuję wkleić. Ostatnio rozsyłałam mailem i już mi się zapomniało co i jak więc próbuje, zobaczymy
z dziadkiem na huśtawce

reklama

nastąpiła przerwa techniczna w wysyłaniu zdjęć. Wojtek stanowczo domawiał spania. Przed chwilą poległ no to wklejam

babcie fajne są

z mamą

na basenie

z babcią (moją mamą)

przyłapany w łazience

w krainie olbrzymów

na hustawce fajnie jest

dobrze, że te poręcze tak nisko ;)

no to zjechałem

Do góry