reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aletko chyba tak powinnam powiedzieć ;) , ale szczerze mówiąc nie tęsknię za czasami gdy leżał. :)
Szymek teraz jest bardziej kontaktowy,ruchliwy, rozumie więcej, cieszą mnie jego nowe umiejętności, odkrycia, radość na buźce gdy do czegoś dojdzie samodzielnie.
PRZESTAŁAM SIĘ MARTWIĆ ŻE COŚ Z NIM NIE TAK, a to dla mnie bardzo ważne.
A, że wymaga jeszcze więcej uwagi to jak powiedziała moja mama "To dopiero początek, zobaczysz co będzie jak zacznie chodzić i wszystko zbierać, ruszać i na siebie ściągać"
Obawiam się, że mama ma rację i już się boję ;) :D

reklama
Aletko no tak, ale nie wiesz jak to jest gdy wszystkie lub prawie wszytkie maluchy w wieku Twojego już coś robią(np. obracają się na boczki), a Twój maluch jest rehabilitowany, a i tak zaczyna tę umiejętność dużo później.
Dlatego okres wczesnoniemowlęcy jest fajny, ale dla mnie jednak wiązał się on z mnóstwem wątpliwości co do prawidłowego rozwoju Szymka. Wolę to co jest teraz, aczkolwiek na zdjęcia mojego maluszka gdy miał miesiąc, dwa patrzę z łezką w oku i chyba już zawsze tak będzie.

a JA tam bym chciała żeby Robert był zawsze taki malutki.Jest taki kochaniutki tak się tuli pewnie pózniej Jak podrośnie nie będzie juz tak chciał no co inego myslę dziewczynka,jest bardziej uczuciowa,widzę to nawet po Wanesie.zresztą dziewczyny są bardziej uczuciowe no nie? ;)

Paulo niechciałabys widziec teraz mojego pokoju :D I nie martw się ja tez tak długo czekałam za pierwszym ząbkiem niemogłam sie tak doczekać.Wanessa tez dopiero dostała jak miała roczek.No nic ruszam z odsieczą do sprzątania :p I kazde dziecko rozwija się inaczej jedno szybciej drugie wolniej głowa do góry

A gdzie sie podziała Agast i Megan ? wogóle cos cicho

Lila, Asia- czytam cały czas, ale na pisanie nie bardzo mam ochotę. Wszystko mi się poplątało, szkoda gadac.

Z Hanią wszystko dobrze, biega po całym domu tylko noce sa koszmarne ostatnio, ale to chyba przez zęby.
Na długi weekend wyjezdzamy na wies, wiec tez mnie raczej nie bedzie.

Asiu ja się rozwojem właśnie przestałam martwić, a zęby to tylko te schizy czy są zawiązki zębowe,  ;) ale szczerze mówiąc nie znam dziecka, które by tych zawiązków nie miało.
Wkurzają mnie tylko pytania "A ile ma ząbków?" i zdziwienie gdy mówię "żadnego".
Nie wiem jak to z uczuciowością uzależnioną od płci, ale Szymek to straszna przylepka pomimo, że chłopiec i sądzę, że przez pewien czas mu to jeszcze zostanie.(Mam nadzieję  ;) )
Tak pewnie aż do buntu nastolatka, jeśli oczywiście będę odpowiednio pielęgnować więź między nami.

Agast trzymaj się! Pamiętaj, że po nocy przychodzi dzień i to co teraz Cię martwi niedługo może obrócić się na Twoją korzyść.
Przytulam i przesyłam buziaki dla Hani!

Mój rozbójnik właśnie zasypia, nie wiem czy nie pójdę w jego ślady.

Agast - też już sie zastanawiałam, co z Tobą, ale przypomniałam sobie Twojego ostatniego posta, w którym wyrażałaś się raczej bez optymizmu. Życzę Ci więc udanego wypoczynku w długi weekend (miejmy nadzieję - słoneczny długi weekend). ;)

Świeżynko, Rito - nie napisałam wcześniej, że zdjecia super. :laugh:

Aletko - Kornelia rzeczywiście ma naturę ryzykanta (vide wspinaczka), ale trzeba napisać, że osiągnięcia ma niezłe  ;D

Mały w nocy uraczył mnia lekkimi ruchami i czkawką, dzisiaj około południa zmykam na ktg. Chciałabym, żeby wykazało czynność skurczową powyżej 50 i żeby to było już....Ale znając moje szczęście to wrócę grzecznie do domu i do szpitala pojadę dopiero w sobotę na caaaałłły długi weekend   :p

No widzę, że się na wąteczku ślubnie zrobiło! GRATULUJĘ, Dziewczyny, decyzji!!!

U nas idzie prawa dolna dwójka i nocki odbiegają od standardu, do którego zdążyłam przywyknąć ;) . Ale nie jest źle.
Oprócz tego nic się nie zmieniło, więc nie mam co pisać ;D

agast, no to trzymam kciuki, żeby wszystko się wyprostowało!!!
Rita zdjęcia super wkleiłaś!!! Wojtasek już chłop jak się patrzy :) a mamunia śliczna :)
Jucia ja nawet w nocy jak wstaję dać Mary smoka to patrzę czy mi telefon nie świeci (znak esemesa, bo dźwięk wyłączony mam ;D ) Trzymam kciuki za KTG i mam nadzieję, że nawet jeśli trafisz do szpitala w sobotę to już w poniedziałek pojedziesz do dom ;) A! I przekaż Julkowi że jak chce się rozerwać, to w godzinach wieczornych jestem do dyspozycji na GG ;D
Asiu Waneska strasznie podobna do Ciebie! Śliczna!!! No i nowy podpis też świetny ;)

PaulaC pisze:
Janko ja widziałam Graco Ultimę Plus(chyba jest mało wózków, których nie widziałam)  ;)  ::) i jest fajna, faktycznie jak na Graco ma szerokie siedzisko, ale nie brałam go pod uwagę ze względu na mało przystępną cenę.

Paula, to chyba nie o tym samym wózku mówimy, bo ten co ja widziałam kosztuje 429 zł, a to chyba nie jest drogo jak na spacerówkę  ::) widziałam droższe  ;)

Agast przytulam  :-*

Basiu zapomniałam oczywiście dodać, że świetnie wyglądacie na zdjęciu :) No a brzuszek to mogłabyś pokazać... ;)

O! Mogę Wam napisać, że zdecydowaliśmy się na zakup łóżeczka turystycznego HAUCK Dream'n'play. Mam nadzieję, że się nie rozczaruję, bo tym razem nie oglądałam towaru w realu jak to zwykle czynię, a od razu rzuciłam się na głęboką wodę i kupiłam na Allegro! No i liczę, że dojdzie do piątku, a wtedy w sobotę będzie test - wybieramy się na weekend do znajomych za miasto, więc Mary będzie miała okazję ocenić wygody spania ala turystka ;D

reklama
Agast no szkoda ze cos jest nie tak oby się ułozyło :-*

Paula nie przejmuj sie mnie tez to wkurzało jak ktos o ząbki pytał.Jak mówiłam ze nie ma jeszcze to niektórzy mówili idz z nim do lekarza bo to nienormalne w tym wieku :laugh: Widac kto sie bardziej zna na dzieciach ;)

Co do tulenia to Robercik teraz jest przylepka i mi to pasuje ;D i takze chciałabym zeby tak zostało ale oczywiscie nie chce jak dorosnie żeby był mamisynkiem :laugh: Ale Wanesia moze być ;)

easy Ty to mnie kochana tak nie zawstydzaj :-[ ale dziekujemy za komplementy miło tak poczytać ;)

Spadam wreszcie sniadanie sobie zrobić.....

Do góry