reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

samych słodkości - bezcukrowych, bezglutenowych, bezmlecznych - (niepotrzebne skreślić) dla tymianka, mikiego i wojtaska

lila, aż sobie westchnęłam. chyba ze dwa lata temu byłam ostatnio w górkach.

oj, niedobrze, dziewczyny, że ten graco taki wąziutki. co prawda kwiatek ma dupcię jak orzeszek, ale nie chciałabym, żeby okazało się, że za chwilę trzeba po raz kolejny szukać nowego wózka. a te graco (city i jeszcze taki mirage) tak z opisu i na ogląd w necie bardzo mi się podobały. :p tak czy siak trzeba będzie oblukać ten sprzęt na żywo.

lila, swieżynko: mówisz - masz. fotka stroju chrzcielnego (jeszcze niekompletnego niestety) zaraz pomknie przez łącza.

tort. u nas (i na chrzciny i na urodziny potem) zamówimy normalny= niejadalny dla kwiatka, niestety. no bo nie dość, że cukier, to co gorsza jakiś składnik mleczny (śmietanka lub masło) takie ciasto musi zawierać. a jeszcze ten gluten... ::) na szczęście olkanie jest jakoś szczególnie zainteresowana jedzeniem dorosłych. to znaczy - póki co... 8)

reklama
Lilu ,Aletko nie myślę nawet o sukni slubnej białej i wogóle no jak z dwójką dzieci i kościelny :laugh: nie,nie myślałam o takiej eleganckiej sukience takiej normalnej lub jakis ładny gorsecik teraz schdłam to mogłabym sobie pozwolić na to ;D no i do tego ładne wysokie buciki 8)

Beatko wcale nie jestes wyrodna matką jezeli Robert chce coś słodkiego np jak je Wanesia lub Maks(ja mam diete) to jemu tez daję.W tych czasach jest naprawde wszytko niezdrowe nawet chleb i nie uwazam by cukier tak szkodził.Moja koleżanka ma dziewczynke która ma 4 latka i to dziecko nie wie co to cukier ale ząbki ma takie jakby dziennie kilo cukierków pozjadała,także uwazam ze nie ma na to wpływu czy jada czy nie jezeli chodzi np o ząbki.Ale szanuje zdanie każdej z Was kazada wychowuje swoje dziecko inaczej i takze inaczej je karmi i to jest super bo co to by było jakby każda z nas robiła dokładnie to samo co inna nudaaa

LilA fotki porostu zajebiste!! nic dodać nic ująć.Sliczna tak wogóle jestes .Tez mam nowe fotki Bogusia nam porobiła juz w blond włosach moich ;D ale mam je na Maksa skrzynce a nie znam hasła :p i muszę czekać az z pracy wróci

Evik cały czas pisze do Ciebie na gg ale chyba nie dostajesz moich wiadomości chyba mi znowu gg padło :(

Juciu oj zbliza się wielkimi krokami to twoje maleństwo ;D i dobrze zobaczysz

Swiezynko nawet mi się nie śni wciskać Roberta w garnitur :laugh: no co Ty tez nie będę go męczyc zwłaszcza ze tak cieplusio się zrobiło.Myślałam o jakiś spodenkach białych buciki i jakias bialutka bluzeczka i wsio kurcze nioe mogę się już doczekać żeby fotki powklejać i ciekawe jak nam to wszystko wypadnie ::)

A teraz mykam obiad robić spagetti bo Mkas zaraz z pracy a ja siedze no ale wysprzątałam za to na błysk.Nie licząc oczywiscie rozwalonych puzzli przez Roberta i stojaka z płytami :p

Aha Frotko na kiedy potrzebujesz te kody kreskowe może Ci juz wysłać? Tylko wiesz miałam ich chyba z 10 ale Maks niewiedział i mi je wyrzucił :( ale na szczęscie się 5 uchowało uff chyba ze jeszcze poczekasz :)

Beatko to ja też jestem wyrodna matka w sprawie cukru.  ;)
Co do słoneczka i parasolki do wózka to ja nie kupuję. Kupiłam Szymkowi kapelusz(ten co w avatarze), do tego zasłaniam budkę od spacerówki i smaruję mu buzię balsamem dla dzieci z faktorem 30, wychodzę dwa razy w bardzo słoneczne dni- rano ok.10 do 12, a potem po południu od 14 do 18.
Podwieczorek zadarza nam się jeść w plenerze.

Mamogosi ja widzę zdjątka tylko, że malutkie. Gosia widać zadowolona z basenu.  :)

Lila śliczne widoczki, aż zazdroszczę Wam takiej wycieczki.

Frotko buziaki dla małego rozrabiaki.  :-*

Jucia mnie czop odszedł nie wiem kiedy bo nie zauważyłam. Jak pojechałam na ktg do szpitala w dniu terminu to dowiedziałam się że mam rozwarcie na 2 cm, wróciliśmy do domku, poprzyspieszaliśmy z mężem i od 14 zaczeły się skurczybyki, o 19 pojechaliśmy do szpitala ze skurczami co 3 minuty, a o 3:20 nad ranem urodził się Szymek. Nie życzę Ci tak długiej akcji porodowej, ale za to parcia jak najbardziej(15 minutek i już). Położna powiedziała, że szybciej się nie dało  ;D
Akurat Szymek rozrabiał cały czas w brzuchu i nie zauważyłam spowolnienia przed porodem, ale to ponoć jak najbardziej normalne i prawidłowe i nie masz się czym martwić.

Świeżynko Twoje plenerowe plany spędzenia roczku Wojtusia bardzo mi się podobają.
Ja marzę o tym by mój mąż miał chociaż wolne w Szymkowe urodziny  :(

Znowu mieliśmy złodziei na budowie mojego ojca  :mad:  :(  :(  :( To już 4 raz w tym roku !
Tym razem ukradli silnik od cyrkularki  :mad:
Po prostu brak mi słów, nie umiem nawet wyrazić mojej złości i bezradności.
Silnik był przyspawany! Wydawało nam się że wszystko jest zabezpieczone, mój ojciec nocował na budowie i to nie pomogło.
Co gorsza jesteśmy pewni, że na tym się nie skończy, to jakieś zuchwałe, wredne sku....y.
Policja jest bezradna, sąsiedzi nic nie widzą i nic nie słyszą.  :mad:
Tomek będzie jutro montował alarm, a jak się wprowadzimy do naszego domku to będzie też monitoring z interwencją,duży pies i chyba się postaram o pozwolenie na broń gazową bo Tomka często nie ma, a sama z dziećmi będę musiała mieć jakąś możliwość obrony.
Przepraszam, że się żalę, ale mam już tego serdecznie dość, szczególnie po tym jak 3 lata temu włamano się i okradziono nam mieszkanie, a teraz ta seria kradzieży, albo chociaż aktów wandalizmu  :(

Ja tylko na chwilkę, mam akurat przerwę śniadaniową ;)

PaulaC, dzięki za info o wózkach. Oczywiście muszę najpierw pooglądać w rzeczywistości, obmacać, spytać Tymka, czy Mu wygodnie. Tylko, że prawdę mówiąc ja właśnie chcę mniejsze siedzisko dla Tymka, bo z tego aktualnego zjeżdża i przez to krzywo siedzi. No i powiedz mi, czy takie Coneco ma większe siedzisko mimo, że jest parasolką, a Graco spacerówką? I czy Coneco ma usztywniane plecki? Bo to dla mnie ważne. W realu chcę zobaczyć zarówno Coneco, jak i Graco. Porównam i mam nadzieję, że coś wybiorę :)

Lila, zdjęcia cudne!!!

Naszym dzisiejszym solenizantom życzę wszystkiego pysznego ;) i zmykam. Do napisania  8)

PS. PaulaC, przytulki Ci ślę. Kup ten gaz!

kurcze, paula, krew się burzy i ręce opadają jak gałęzie.  :mad: współczuję: strat i tego jak musisz się teraz czuć. jestem zdania szkrabika: kup gaz.

i pytanie z gatunku tych osłabiających: dziewczyny, czym się różni wózek-parasolka od składanej spacerówki??  ::)  :p bo z opisów na allegro wynika, że oba te terminy odnoszą się do niemal identycznych wagowo i konstrukcyjnie wózków.

Wg mnie spacerówka ma na 100% usztywniane plecki, a parasolka nie zawsze. Spacerówka ma zawsze daszek, a parasolka nie zawsze. No i czasami parasolka nie ma kosza. I miewa mniejsze kółka. Nie osłabiłaś mnie hłe hłe, bo sama jakiś czas temu się nad tym zastanawiałam  :p

Aha, parasolka ma 2 rączki, a spacerówka taki pałąk, jak w głębokich. Przynajmniej najczęściej tak jest...

Szkrabiku dziękuję za przytulki.
Coneco Speedy, Traffic i Polo mają z całą pewnością większe siedzisko niż Graco City Sport pomimo, że są parasolkami.
Co do usztywnionego siedziska to Coneco również posiada(tak jak i Graco) i nie jest to tylko płachta materiału rozciągnięta między dwoma drążkami jak w standartowej parasolce, ale solidne podparcie dla plecków.
W ogóle Coneco Speedy jest tak na granicy spacerówki i parasolki, jest taką bardzo solidnie wyglądającą parasolką, ale nie rozkłada się zupełnie poziomo, no i nie ma regulowanej wysokości rączki, więc jeśli to dla Ciebie ważne to zwróć na to uwagę przy szczegółowych oględzinach.

Zapytaj Mondzi ile miejsca miał jej Tymek w Graco City. Właściwie to wydawało mi się, że miał już trochę ciasno,choć jeszcze "na styk", ale tak jak piszesz sama zobaczysz, przymierzysz Tymona i zobaczycie czy Wam wygodnie.  :)

Mad, Szkrabiku Co do gazu ręcznego(spray) to już posiadam bo nie wymaga zezwolenia, ale mam na myśli pistolet na naboje gazowe i on wymaga pozwolenia na broń, a żeby ją otrzymać należy mieć dobre uzasadnienie potrzeby oraz pozytywnie przejść badania psychologiczne.
Zresztą zanim się wprowadzimy to minie pewnie jeszcze parę lat bo nie biorąc kredytu idzie nam to średnio szybko.  ::)

Mad parasolka i spacerówka różnią się też sposobem składania. Spacerówki najczęściej składają się na tak zwaną "kanapkę", a parasolki zajmują po złożeniu bardzo mało miejsca, stelaż z którego są wykonane jest z cieńszych profili, są lżejsze choć nie zawsze, mają mniejszy kosz na zakupy, często siedzisko to sam materiał bez usztywnienia, niektóre nie mają budek, mają małe kółeczka.

szkrabik, paula, dzięki. rzuciłyście trochę światła na ważką kwestię: spacerówka versus parasolka.  ;D ;D
chociaż biorąc pod uwagę te wszystkie "zwykle", "najczęściej" i "raczej", to kwestia co jest a co już nie jest parasolką/spacerówką jest "raczej" ;) umowna.
co oczywiście nie zmniejsza mojego dylematu, co wybrać... ::) wziąwszy pod uwagę zerową amortyzację spacerówki (spacerówy raczej) emmaljunga - skończy się chyba jednak na wersji light. :D

Później nadrobię :)

Na razie obejrzałam sobie te spacerówki i podoba mi sie nawet Coneco traffic. Tylko wysokości rączek nie ma regulowanej.
Ale rozkłada sie do pozycji leżącej, regulowany podnóżek, pałąk, okrycie na nózki...hm...

Czy któraś z Was ma ta parasolkę????

reklama
Do góry