reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Znalazłam takie buciki

jnsjqau9uxgk4851.jpg

Ale nie wiem czy pasują ??? A wy jak myślicie??? Czy moze poszukać jakiś białych pantofelków???

reklama
witam po dłuższej nieobecności.
dziękuję za pamięć o nas 16 czerwca, a dziękuje dopiero teraz, bo dopiero teraz wygrzebuję się z obrzydliwego przeziębienia, które dopadło mnie jako miły akcent  ::) na koniec świąt.

nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego, ale powoli nadganiam.
widzę, że mondzi prawie  ;) podjęła decyzję co do zakupu spacerówy. ciemna jestem w temacie jak nigdy prawie. oświećcie mnie, na co zwracać uwagę (poza wagą) przy wyborze.  podpowiecie? ???

czarnulko, my jesteśmy na etapie kompletowania stroju do chrztu. mamy już sukienusię i taką, ekhmm... "pelisę"  :-[ z białego polarku. brakuje tylko butków (chyba zdecydujemy się na te jasnoniebieskie elefanteny) no i ewentualnie czegoś na ten łysy łepek kwiatka. może kordonkowej czapeczki...
co do butków, nad którymi sie zastanawiasz, to jak dla mnie kolorystacznie ok. gorzej tylko, że (o ile nie usztywniają kostki) to takie jakby nie dość wysokie jak dla takiego malucha, który uczy się chodzić. poza tym takie "pierwsze butki" powinny mieć jednak sztywne zapiętki. pantofelki też bym sobie chyba darowała, bo zwykle nie spełniają przynajmniej pierwszego warunku (są zbyt niskie)... napisałabym zwyczajowo: "ale to tylko moje zdanie", gdyby nie fakt, że to zdanie kilku specjalistów,: rehabilitantów i ortopedów. mam nadzieję, nie masz mi za złe, że tak prosto z mostu, ale zdrowie wiki chyba ważniejsze niż wybajerzony strój. ;)

Aletko bardzo dziekuje za linki :) nie znalazłam wcześniej tych bucików :)

mnie sie też bardzo podobają te buciki
99526855

ale kosztują 79 zł,chyba ze uda mi sie tatusia namówić na te buciki ;)

no i te pierwsze buciki co pokazałaś są również rewelacyjne :D

99538970

tylko nie wiadomo czy są mniejsze rozmiary.czekam właśnie na odpowiedz sprzedawcy :) Bo jeżeli będzie rozmiar 20 tych bucików to sie na nie zdecyduje ;D
Dziekuje Aletko

Czarnulko Waga Wikuni bardzo ładna, Moja córcia waży prawie tyle samo, cóż imię zobowiązuję ;) Sukienka i bucika bardzo ładne. Na roczek mamy już jedną sukienke w krateczkę, aczkolwiek nie wykluczam, że jak coś jeszcze znajde to zakupię ;D
Aletko Kornelka dzielna bardzo, do 4 próbówek! :o

A my po pierwszym spacerku i mam małą konkluzję: tak sie przyzwyczaiłam do przekłądanej rączki w wielofunkcyjnym, że mi teraz tego brakuje, zwłaszcza, że dzisiaj wiało dość mocno wprost na Bączka ::)
Zatem jeszcze do całkowitego ocieplenia chyba pojeździmy w starym wóziorze ;D

aletko, współczuję przeżyć.
minko, a jaką macie spacerówkę? ;D :angel:

i jeszcze w kwestii bucików: znalazałam coś takiego: http://www.sklep.guliana.pl/index.php?cPath=32
chwalą się, że mają jakiś tam symbol "zdrowa stopa" czy jak to zwał. jak to się ma do zaleceń, że pierwsze buty mają być sznurowane na długości całej stopy, to już sama nie wiem... ::) w każdym razie niezłe, jeśli chodzi o wzornictwo. zwłaszcza te białe (na dole strony) wzbudzają zaufanie, bo wydaje się, że ta podeszwa z tych bardziej miękkich...

otóż to. masywne. wydaje mi się, że cała butkowa "filozja" polega na tym, żeby z jednej strony były dość sztywne, by nie wykrzywiły na dzień dobry małych nóżek, a z drugiej - jednak maksymalnie lekkie. i też zastanawiam się nad tombutkami. obmacam je "w realu" i może faktycznie nabędę.

Mad, nie wiem co jest w spacerówkach tak naprawdę najważniejsze, bo sama co chwilę decuduję się na kolejne kompromisy i ciągle wózka nie mamy, bo i tak nikt nie jest w stanie mi dogodzić. Generalnie spacerówki są straszliwie niedopracowane. Dzisiaj pojadę do jeszcze jednego sklepu wlekąc się przez pół Krakowa. Mam oczywiście nadzieję, że będzie to nasza ostatnia wyprawa, bo już mnie to wkurza i to bardzo. To coneco, na które prawie zdecydowałam się wczoraj odpada, bo pozycja półleżąca z leżeniem ma niewiele współnego, a Tymek dużo śpi na spacerach. Więc wolę wózek trochę cięższy, a wygodny dla niego. A ten baby dreams, o którym pisałam, wygląda tak:
http://allegro.pl/item98115135_parasolka_baby_dreams_travel_kolor_03_od_abbakids.html

Mad My mamy Graco Ultime Plus, model z 2005 r. Jak spacerówka jest ok, ale brakuje mi jednak przekładanej rączki, w spacerówkach to rzadkość, ale z tego co wiem, to chyba Baby Dreams w którymś modelu to właśnie ma.

reklama
Widzę, że się zrobiło wózkowo-butkowo ;)

Magdulku waga Madzi super!

Mad każdy zwraca uwagę na co innego przy wyborze wózka. Mnie zależało, żeby oparcie rozkładało się zupełnie na płasko,wózek miał średniej wielkości kółka, spory kosz na zakupy, fajnie mieć też okienko w budce żeby widzieć malucha, skrętne kółka z możliwością ich zablokowania no i ja patrzyłam na cenę nie ukrywam bo przy porównaniu np. BabyDreams Tiny za 300zł i Peg Perego za 1200 zł nie zauważyłam żadnych różnic w wygodzie prowadzenia, wygody dla dziecka, jedynie materiał(tapicerka) był inny i ochraniacz na nóżki miał inny kształt no i za jeden Peg Perego kupiłabym cztery BabyDreams  ;)
Zgadzam się że spacerówki są okrpnie niedopracowane i większość wygląda "tandetnie" nawet jeśli kosztuje 1300 zł. Dlatego warto najpierw zastanowić się na czym nam zależy, a potem poszukać wózka i ważne przymierzyć się do niego razem z dzieckiem, przejechać kawałek, sprawdzić czy nie kopie się w kosz i tyle. Ja tak właśnie kupiłam wózek i jestem zadowolona.

Aletko znam ten rodzaj zmęczenia. Dopadł mnie wczoraj. W takich sytuacjach też leżę sobie na podłodze, ale raczej jestem torem przeszkód niż matą edukacyjną  ;)

Czarnulko ja też uważam, że butki powinny mieć kolor zbliżony intensywnością do koloru sukienki.
W sprawie kreacji na ROCZEK to ja mam ułatwioną sytuację- Szymek jest chłopcem  ;) i kupię mu tylko elegancką koszulę i założę ładne spodenki.

Co do butków nie mam jeszcze typu bo chodzenie Szymka wydaje mi się odległe w czasie pomimo tego, że chodzi bokiem trzymając się mebli. Może faktycznie powinnam już powoli myśleć o butach?  ::)
Ale na pewno poszukam butków "masywnych", niekoniecznie sznurowanych, ze sztywnym zapiętkiem, miękką wyściółką, jak najbardziej oddychających. Zobaczę też kiedy to będzie. Nie wiem czy pierwsze butki to nie będą sandałki ze sztywnym zapiętkiem. Nie mam konkretnej firmy, ważne by buty były dobre dla małej nóżki.

Do góry