reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wszystkiego najlepszego dla Ingi i Igorka!

Junonko zdrówka dla Oliwki życzę!!! Trzymajcie się! Niech ten wirus żołądkowy sobie wreszcie pójdzie!

Megan dostałam filmik! Dziękuję. Biedny Piotruś ;)

Frotko Totulek przystojniak jak się patrzy. Ślicznego masz synka!

Easy Mary boska po prostu! Nabzdyczony zając mnie rozbroił. :laugh:

Beatko ja też myślę nad zmianą fryzury. Po wypłacie podetnę trochę i chyba zmienię kolor. Przynajmniej takie mam plany.
Historia z pająkiem brrr...

Aletko dziękuję serdecznie!
Gratuluję spostrzegawczej córy!

Agast ja nie zakładam już rajtek pod spodenki odkąd temperatury zaczeły przekraczać 10 stopni.
Czasem jak wieje to Szymka przykrywam, a jak nie to jeździ odkryty.

Evik trzymam kciuki za Anię!

Lila możesz dać spróbować Mikiemu grochówki.
Trzymam kciuki za Twoje studia i mam nadzieję, że Mikiemu szybko przejdzie marudzenie.

Świeżynko gratuluję "mama"!

Szymek podbił sobie dzisiaj oko. Raczkował prosto na wózek, potknął się i ma podpuchniętą dolną powiekę ::)
Strasznie się rozbijać zaczął.
Muszę zmykać bo Tomek chce siąść do kompa.

reklama
Ja tylko na chwilę, bo mały łazik zwiedza mieszkanie po raz enty i chyba muszę się nim zająć, bo jakoś tak nie lubię nie widzieć co robi.
Lila, co do zachowania Mikiego, to napisałam Ci na noworodka. Na pewno minie - wiem, że najbardziej dobijające w zachowaniu dziecka jest to, że mogłoby tak być zawsze, czyli wizja krzyczącego, rozchisteryzowanego Mikołaja. Daj mu czas.
No i wiesz coś więcej o Oliwce? Długo tam są? Co dokładnie się dzieje?
Evik z Anią będzie dobrze, śpi, bo jest osłabiona.
Agast, rajtuzy zakładam pod spodnie. Jeszcze jest dość chłodno, a dzieci siedzą bez ruchu, więc jeszcze trochę poczekam.

A ja się umówiłam z Paulą na wózkowe łowy. Może uda mi się wreszcie coś wybrać, nie kupić, bo na to się nie nastawiam. Ale jak już będę wiedziała jaki model chcę, to będzie dużo prościej. A ze mam parę fajnych perspektyw na majowy wekend, to fajnie by było już coś mieć. Oczywiście moja wiara w to, że coś wreszcie wybiorę jest niewielka :( Ale co tam. Pogoda ładna, więc na wędrówkę czas dobry.

Mondzi daj znać co wybierzecie! :)
Ja ostatnio oglądałam Arti Everflo -Travel Lux New i Zooty Swallow - ni e w realu niestety więc jakbyś mogła obejrzec na żywo i zdać relacje...byłabym wdzięczna :)

Wszystkiego dobrego dla dzisiejszych świętujących :)

Lila, a co z Oli? Długo będa w tym szpitalu?

Evik, dobrze, że Ani lepiej i trzymam kciuki, żeby szybko wszystko wróciło do normy.

Świeżynko, nie od dzisiaj wiadomo, że Wojtki to fajne chłopaki. Zapytaj Ritę, może potwierdzić ;)

Easy, Mary słodka. A zdjęcie "Nie podglądaj mnie mamo" jest rozbrajające :)

Mondzi, życzę powodzenia na łowach wózkowych :) Mnie też nosi okrutnie ale dzisiaj nic z tego: jadę do Radzymina po fakturę a potem na rentgen, którego mi się nie udało zrobić w ubiegłym tygodniu. Bleee.

Agast, ja ubieram Wojtka w rajstopki i takie ocieplane spodenki (ale nie zimowe, materiał podszyty polarkiem). Nie przykrywam kocem tylko tą osłonką, sama wiesz :) Ja jestem zmarźlak więc może dlatego wydaje mi się, że jeszcze za zimno na gołe nogi.

Paula, buziaki dla małego rozrabiaki :)

A do tego wszystkiego wczoraj zepsuła nam się pralka i w związku z tym: 1. Nie możemy iść dzisiaj na kolację, bo spec przychodzi o 19 2. Nie wiadomo, czy da się to tanim kosztem naprawić, czy trzeba kupić nową. Obrzydlistwo. Jak ja nie cierpię tych głupich bzdetów, które człowiekowi psują wiosenny humor :mad:

Ale za to wczoraj poszliśmy na zakupy, takie jedzeniowe, i mój mąż uznał, że należy mi się zaległy prezent na Wielkanoc ;D. Skończyło się w H&M na bolerku i swetrze :) W sumie nawet ta pralka nie jest taka fatalna :) Dodam, że u nas nie ma tradycji kupowania wielkanocnych prezentów, w tym roku tylko Wojtek dostał upominek.

Paula  - dzieki!
Mondzi - o i tu masz racje!!Wlasnie ta wizja mnie przeraza,bo nie tak go wychowuje ::)
Mondzi, Frotko - W szpitalu sa od wczoraj. Przed swietami Junoka dostala skierowanie do szpitala w razie czego. Oli nic nie jadla,ale pila, czy z butli,czy lyzeczka,czy strzykawka,ale cos tam pila. Justyna bala sie,ze sie jednak odwodni,bo zaczela jej sie lac przez rece. Nie czekala wiec i pojechaly do szpitala. Oli jest pod kroplowka, schudla pol kilo,a jak wiadomo Oli to niejadek, wazyla 8kg wiec teraz 7500 :( Nie wiadkomo ile tam beda, jak sie poprawi to moze i dzis wyjda, tak mi wczoraj mowila. No i to ten wirus zoladkowy.

Miki nie spi,a ja musze czytac do szkoly, wwrryyy ::)

HANKA MA STRAJK GłODOWY. NIC DZISIAJ JESZCZE NIE JADłA ::)

Junonko- przytulam i trzymam kciuki za szybka poprawę.

Lila- ja sie bronię za 10 miesięcy a jeszcze nie zaczęłam pisać pracy więc luuz... 8)

Dzieki za odpowiedzi w sprawie rajtek ;)

Frotko- no mąż miał gest ;D A ja w koncu nie kupiłam sobie nic na święta, ale jakos przezyłam jak widac 8)

Hej, hej

Bardzo sie cieszę, że moja reakcja na pająka biegajacego po Mateuszu jest jak najbardziej przez Was rozumiana :laugh:. Piotr oczywiscie tego nie rozumie no ale to facet i się takiego robactwa nie boi. Ja bardzo ::)

Easy -Mary jak zwykle boska!!!Jej zdjecia zawsze poprawiaja mi humor :laugh:
Evik - caly czas trzymam kciuki za Anię.Informuj nas o jej stanie zdrowia.
Lila - mam nadzieję, ze zachowanie Mikiego jest tylko tymczasowe i ze lada dzień znowu zamieni Ci sie w grzecznego chłopca.

Nic więcej nie pamietam. Jakaś zakręcona dzisiaj jestem. Słońce powliło mnie dzisiaj na kolana i sie podnieść nie mogę. Aż chce sie zyć jak jest tak pieknie na dworze ;D ;D ;D

Aletka pisze:

Aletko - jestem i to nadal 2w1, ale wieczorem nie miałam siły siedzieć przy komputerze. W pozycji siedzącej nie za bardzo mogę oddychać :(

Easy - "Nabzdyczony Zając Poziomka", "Lutnąć Ci" i "Ekstaza" w wykonaniu Mary bomba! ;D

Szkrabikowski - co z Tobą? Halo? ;)

Evik - trzymam kciuki za małą Anię, już jest nieco optymistyczniej, a będzie na pewno jeszcze lepiej! :)

Frotko - kwestia pralki traci na znaczeniu wobec udanych zakupów w H&M!  ;D

Świeżynko - gratuluję "MAMA"!

reklama
Wróciliśmy od pediatry, Igorek nic nie przybrał i wazy 7650 tak jak ostatnio i jak w lutym. Dobrze, ze nie schudł bo mniej je, widocznie kleik pomóg i uratował sytuację. Musimy iść do nefrologa i koniecznie na CUM i chociaz do tej pory byłam przeciwna to jednak zdecyduje się na to badanie, musimy szukac przyczyny bo jest coraz gorzej. Nie mam juz siły szczerze mówiąc, to sie chyba nigdy nie skończy. Przerasta mnie to juz powoli i podobno coraz częściej jestem smutna.Przeciez zaczęło się we wrzesniu a mamy juz kwiecień. W piatek idziemu na usg jamy brzusznej potem do urologa, i do nefrologa ale dopiero 31 maja bo wczesniej się nie da. Tymczasem dostalismy antybiotyk. Na szczęście w tym wszystkim Igorek zupełnie nie przejmuje sie swoja wagą i raczkuje jak szalony, ostatnio nauczył się tańczyć, robic papa i w ogóle to sama radośc. No nic muszę wziąć się w garść.

Dziękujemy z Igorkiem za zyczenia miesięcznicowe i również zyczymy wszystkiego najlepszego Indze, Tymonkowi i Jasiowi.

Rita gratki bycia trendy

Minko super, ze wozeczek sie sprawdził, ja chyba tez zdecyduje sie na Graco mosaic.

Swiezynko przede wszystkim gratki osiagniec Wojtusiowych. Wszystko wskzauje na to, ze wynk posiewu jest prawidłowy, niestety.

Mondzi dobrze zrobiłas. Dlaczego tak wielu osobom wydaje sie, ze wiedza lepiej co jest dobre dla naszego dziecka?

Megan ciesze sie, ze swieta udane i ze z wizyty sa tak dobre wiesci.

Beatko gratki MAMA i super ze fryzurka mezowi przypadła do gustu.

Frotko Totulek słiczny i chyba do mamusi podobny. Gratki osiagniec.

Easy zdjęcia Mary jak zwykle bombowe.

dzie dobrze i gratki dla Mikiego.

Mondzi. Paula mi się ten podoba, widziałam w realu i to jest to, musze tylko sprzedac wózek.
http://www.allegro.pl/item98875588_nowosc_graco_parasolka_mosaic_max_gratisy_.html

Junonko trzymam kciuki za szybką poprawę i powrót do domku.

Agast mam nadzieję, ze Hania juz zjadła.

Evik trzymam kciuki za Anię. Musi być dobrze.

Jucia Julek posłuchał mamusi:)

Do góry