reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam z rana! WRESZCIE WIOSNA!!!

Lila- przytulam mocno i mam nadzieje ze Mikiemu przejda niebawem złe humory.

Aletko- imponujące ze Kornelia dostrzegła tate!!!

Magdulku- Hania ma alergie na białko mleka krowiego. Jak dostanie przez kilka dni np serek homogenizowany to potem ma szorstkie policzki i przedramiona. Zbytnio sie tym nie przejmuje i jej daje a jak juz ma bardzo wysuszoną to odstawiam na 2 tygodnie i czekam az zejdzie i potem znowu daje ;)

Easy- Marysia rozbrajająca, cudna i powalająca na kolana!!!

reklama
Za komplementa dziękuję i spadam, bo dziecko śpi, a ja zamiast poskramiać bajzel przy kompie siedzę... tiaaa... a dziś popołudniówka... ::)

Buziory!

Magdulku- nie.

Mam pytanie- czy zakładacie jeszcze dzieciaczkom rajstopki pod spodnie?? Zaznaczam ze ja nie przykrywam Hanki niczym na spacerze.

Magdulku, mój Wojtuś jest alergikiem (po mamusi niestety).Ma alergię na białko mleka krowiego, być może na inne pokarmy też, ale unikam starannie wszelkich 'uczulaczy'. W związku z tym nie daję mu nabiału. Mleczko ma z cyca (ja jestem na diecie bez nabiału) i dostaje Bebilon pepti. Mleka dla alergików są 2 na rynku: właśnie Bebilon pepti i Nutramigen. Można też próbować podać dziecku mleko sojowe, np. Bebiko sojowe, ale z tym trzeba ostrożnie, bo soja też może silnie uczulać (naya może coś Ci powiedzieć na ten temat). Natomiast dla dzieci zagrożonych alergią są mleka hipoalergiczne, oznaczone symbolem HA, np. Nan HA. W każdym razie myślę, że najlepiej byłoby udać się do lekarza, żeby obejrzał Magdalenkę i zdecydował, które mleczko byłoby dla niej najlepsze. A może to jakieś warzywko albo owoc tak uczula? Mała ściąga, co może najczęściej uczulać: seler, pomidor, burak, jajka, cytrusy, owoce drobnopestkowe, orzechy, ryby, kakao, czekolada.

Agast, ja zakładam rajstopki pod spodenki Wojtusiowi. Też go w wózeczku nie przykrywam, tylko same stópki,bo jeszcze nie nosi bucików.

Hejka,

Zyczonka dla dzisiejszych miesiecznicowych dzieciaczkow!!Sto lat!

Aletko - aha :) Dzieki! A z tym rozpoznaniem to super sprawa!
Megan, Swiezynko, Agast - dzieki!
Easy -  ;D Fotki przecudne!!Oj kiedy ja ta Marry osobiscie poznam ;)
Agast - ja rajstopki zakladam,ale tez zastanawiam sie nad ich nie zakladaniem ::) Przykrywam tylko jak spi.

A Justysia z Oli jest w szpitalu :( Jednak tam wyladowali dlatego nie odpisuje.

Czy moge dac Mikiemu grochowke????????

Hej, ja na chwilkę, bo w pracy zatrzęsienie, a z domku nie daję rady, bo sama z Hanką jestem popołudniami i mała wykorzystuje mnie na maksa.
Mignęły mi zdjęcia Marry. Easy masz śliczną córcię, pięknie prezentuje sie na wszystkich fotkach.
Megan, Świeżynko Ania wyciągnięta została spod lamp, bilirubinę zbili do 7. Nadal na kroplówce. Nic nie je, nie budzi sie na jedzenie. Wczoraj badał ja laryngolog i ma zapalenie gardła, oskrzeli i uszu. Miała też robione usg brzuszka i organów wewnętrznych. Podobno wszystko ok. Dziś będzie usg główki (mózgu??). Najgorsze ze nie je i nie przybiera na wadze, mimo że jest karmiona dozylnie no i ze nie czuje potrzeby przebudzenia sie :-(. Lekarze potrafią ją dobudzić, trwa to nawet godzinę, ciągną za uszy, nosek, klepia itp.

reklama
Evik - napisz koiecznie co i jak po USG glowki :( Trzymam kciuki za dobre wyniki!!Zeby w koncu Ani sie znacznie polepszylo!!

Do góry