reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Dzien Dobry,
Asioczku - Majuia jest przesliczna!! Dawja foteczki jak tylko bedziesz miala czas :)
Magdulku - ja daje morlinki,a dzis kupilam cielece,zobaczymy czy mu posmakuja. No i ciesze sie,ze bez zelaza :)

Paulo - gratuluje Szymusiowi raczkowania!!Tylko??!! Az raczkuje!! Minko Twojej Wiki rowniez!!Paula - pokaz kurteczke i czape :)
Natko - przytulam!
Agast - no to rzeczywiscie :( Przytulam. Dzis juz lepiej?? I ja kurka nie robilam z tym kurakiem wedzonym,tylko przysmazonym, musze sprobowac :) Ciesze sie,ze Ci smakowala :)
Naya- przytulam, jeszcze Nadia zdazy zjesc to co i nasze dzieciaki, buziaki!!
Mondzi - gratuluje mama i zabalkow!! A przepis, nie wiem czy to to samo ciasto,ale zaraz Ci przepisze.
Beatusku - tez chcialabym kibelek zobaczyc ::) :) I kochanego masz synka!!
Frotko - to juz idzie ku dobremu, ja mam marude w domu na calego,caly czas kweczy,placze, wymusza, koszmar ::) A z tymi butami to niezle, niezle ;D
Beatko - kochana, moze dlatego kazali przebadac za te dluuugie trzy miesaice,bo wtedy znacznie sie polepszy. Glowa do gory!!Gratuluje spadku wagi!!
Rito - Tobie tez odpowiem w nastepnym poscie, bo boje sie,ze mi skasuje, pod biurkiem siedzi ::)

Jakies zdjecia na e-mailu sa mowicie??Obejrze potem,bo zaraz mnie szlak z tym moim dzieckiem trafi. Jak mial goraczke to jeczal,a teraz non stop ryczy i ryczy, ludzie!!!!

Z witamin dajemy tylko D3.

Bylismy dzis u kontroli. Miki mial trzydniwke jednak, do tego zapalenie gardla,no i te zeby leza wszystkie naraz ::) Maruda straszny. Drze ta swoja koparke niemilosiernie,a lzy w ogole nie leca. Jak byl chory to rzeczywiscie na raczkach,pilotami sie bawi, bo mu dawalismy,byleby mu bylo lepiejl i teraz wymusza rykiem, przed chwila byla histeria,nie chce jesc, ech!!A jak tak sie darl i wyginal to w buzce na gorze widzialam po obu stronach po trzy zalazki bialych zabkow. Czy to mozliwe,ze one wszystkie na raz ida???Te i jeszcze na dole??Kiedy one wyleza wszystkie i bedzie spokoj,bo mam juz dosc :mad:

reklama
Lila ja tam nie mam doświadczenia w ząbkowaniu, ale myślę, że mogą iść 3 ząbki na raz.
Biedny Miki, buziaki dla niego.
A kurteczka i czapeczka jak wyglądają, proszę bardzo:

Tak wygląda w całości, ma odpinany kapturek:

kurteczka23vz.jpg

A tak bez kapturka i w środku(jest na cieniutkim polarku):

kurteczka14yf.jpg

Czapeczka sztruksowa, wiązana pod szyją z daszkiem przeciwsłonecznym z aplikacją hipcia(pod kolor kurteczki), na Szymku wygląda dużo fajniej, ale model śpi akurat  ;)
czapeczkasztruksowazdaszkiem3j.jpg

Kurcze opisy wstawiłam jak bym na Allegro sprzedawała  ;)  ;D

Rito - co do chlebka czy buleczki to sam nie bardzo ugryzie, ja mu odrywam po kawaleczku i mu daje do buzki, np. z maselkiem, dzemem, serem zoltym, z wedlina jeszcze nie dawalam,bo nie wiedzialm jaka kupic,ale teraz po odpowiedziach juz wiem :) Dzis np. zjadl cala bulke, bez twardych koncow i to bylo sniadanie. Popil herbatka. Rano i wieczorem po kapieli jest cyc. W nocy butla. Co do innych przetworow mlecznych( kaszke, budyniow) to zalezy jak sie menu rozpisuje w ciagu dnia. Zupki rozgniatam rozgniataczem do ziemniakow. Banana daje mu ugryzc,czy jablko pomemlac,ale nie do rackzi,bo zaraz wywali,wypadnie mu i sie upapra. Ser bialy dawalam taki jaki i my jemy, poltlusty, ale tylko raz odrobine, nie dlatego,ze nie bede dawac,ale tak wyszlo. Jogurt raz dalam, bakusie daje czesciej. No teraz mial przerwe, bo cos go wysypalo,ale to chyba nie uczulenie jak sie okazalo wiec jogurty z czasem tez wprowadze. Bakusie daje no tak mniej wiecej 2 w tygodniu. Ale bywaja i tygodnie,ze mu nie daje. To zalezy co akurat danego dnia je. Kluski zwykle w zupie, w rosole mu troche rozdrabniam. Ogolnie je juz to co my. Jesli my cos jemy nie za bardzo dla Mikiego to jemu to samo robimy z czyms innym. Z zoltkiem co dwa dni to tez nie,zalezy. Ogolnie zoltka juz w ogole mu nie daje,tylko robie jajecznice, np z dwa razy w tygodniu. Jesli chodzi o mieso to jeszcze mielone, np. wolowo - wieprzowe w pulpetach. Przecier pomidorowy( do tej pory naturalny,ale sie juz skonczyl to bedzie zwykly), ogorki, kapusta, fasolka szparagowa - w zupie. A tak ogolnie zdrowka zycze, niech sobie katar idzie tam,skad przybyl. Wysylam,bo ktos dzowni.
Mondzi - jak tylko bede miala chwile juz pisze. No to jednak goscie. Narazie nie napisze.
Paulo - no sliczne ciuszki!!Ile dalas?? :)

Mykam

Oj Lila, Lila Ty nigdy się nie zmienisz ;) Kurteczkę kupowałam na spółę z chrzestną Szymka, więc mnie kosztowała 25 zł, a czapeczka 13 zł.

Joł, joł ;)

Ha!!!A ja zdjec Igusia nie mam :mad: Oj, oj nieładnie!!!Poplosę o nie ::) jesli mozna oczywiscie ;)

i co ja tu miałam napisać hymmmm
a

Mongea - dzięki za życzenia swiąteczne. My Wam również życzymy ZDROWYCH SPOKOJNYCH ŚWIĄT.
PaulaC - no no zakupy fajowe! Ja w sobotę jak torpeda buszowałam w sklepach za kurtką dla Mateusza bo się okazało, ze ta którą miał nagle za mała mu sie zrobiła i wyglądal w niej jak taki przykrótkawiec bidny ;D Jestem tylko ciekawa czy ta nowa będzie mu jeszcze jesienia dobra bo kupiłam ciupkę większą.
Lila - co do tego badania za 3 miechy to moze masz rację a nawet na pewno ale wolałam po prostu sprawdzić jaki jest ten poziom hemoglobiny u Mateusza no i czy w ogóle rośnie. Co do zabków to u nas na raz wychodziły 3.

Paulo - niestety nie posiadam cyfrówki wiec nie jestem w stanie pokazać Ci Mateusza kurtki. U nas nie było problemu z rozmiarem tzn. mamy eSkę na wzrost 86.

Ale pognałyście  :o

Cayo, dzięki za pocieszenie. Mam nadzieję, że Tymkowi też niedługo przejdzie... W kwestii odstawki też mam takie same doświadczenia - pierwsza noc po odstawce przespana i od tamtej pory to już norma :)

Beatusku, dzięki Bogu, minęło jak ręką odjął. Wczoraj nie miałam nawet czasu napisać, bo wróciłam do normalnego życia  :-[  ;D Jesoo, 119 zł za taki kask? A co on jakiś złocony? :|

Mondzi, Tymkiem też tak rzuca. Gratuluję ząbali. I "mama" :)

Mad, nasz prywatny pediatra powiedział mi, że z glutenem u dzieci alergicznych należy zwlekać tak długo jak się da. Dlatego ja jeszcze nie daję Tymkowi ani chlebka ani innych takich. Alergika trzeba traktować inaczej :(

Minko, gratuluję ładnie przybierającej Wikuni :D I ruszenia :D

Asioczku, rozwaliłaś mnie tymi zdjęciami!!! I muszę Ci koniecznie podesłać przy okazji jedno zdjęcie... tak a propos tygryska ;D

Magdulku, parówki są najmniej polecane dla dzieci, ponieważ są wykonane z resztek. Ale to oczywiście indywidualna decyzja każdego z rodziców :) Fajnie, że wyniki ok, precz z żelazem!!! ;) :D

PaulaC, gratulacje dla Małego Raczka :D No to teraz miej się na baczności!!!  ;D

Natko, przytulam! I smęć, masz powody. Rozumiem Cię doskonale...

Naya, może pocieszę Cię, że ja też wielu rzeczy nie mogę Tymkowi dać... alergik i tyle :(

Frotko, no to cudnie, że już dobrze :D No i gratuluję pomysłu w sprawie butów... ;D

Widzę, że dzieciaczki już z mamusiami jedzą... nasze też. Ostatnio jadłam "Słodką chwilę" gruszkową i na 3 łyżeczki jedna przypadała dla Tymka... oblizywał się z apetytem i patrzył mi z uwielbieniem w oczy  ;D

reklama
Szkrabiku dziękujemy.

Beatko dziękuję za odpowiedź. U nas rozmiar S został tylko czerwony, a tak wszystko wymiotło i właściwie to jak usłyszałam to robię zakupy już po sezonie :o dlatego ciekawa byłam czy w innych miastach też tak jest. Widać Kraków taki jakiś ubogi w ciuchy, albo ja nie umiem szukać ;)

Do góry