reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Swieżynko Widać, że WOjtuś polubił misia od razu ;D
Aletko Przypomniałś mi, że my jeszcze przed świętami mamy zrobić ponownie morfologie Wiki :(, Kobita cisnęla jej paluszk i cisnęła, a mała płakała, może tym razem będzie lepiej ::)
Lileczko Ja tez bym juz tego jabłuszka nie dawała, sama bym zjadła ;)

A ja dzis znowu do dentysty-sadysty, może w końcu skończy ten nieszczęsny ząb :mad:

reklama
Megan tez się ciesze, ze jest lepiej. Chciałoby sie, zeby było jeszcze lepiej i jeszcze ale dobre i to co jest. Chociaz jakby Igorek jadł tak normalnie to ja bym juz mogła noce zarywać, bo to jedzenie to na mnie destrukcyjnie wpływa a jego waga tez nie jest super chociaz wesołe z niego dziecko i nie wygląda na zagłodzonego. Wygląda na to, ze znowu mam nastepne ekonomiczne dziecko :( mam nadzieję, ze nocki u Was zdecydowanie lepsze. I napisz jak po wizycie a Piotrus sliczny i chociaz trudno mi tu o podobieństwie mówić to super z niego mały mężczyzna.

Frotka super dialogi, fajnie, ze Wojtus ma taka lekarke bo niestety takich jest niewiele. My teraz juz tez mamy fajną.

Nata witaj

Szkrabiku widze,ze juz coraz doroslejsze jedzonko, jak szukanie niani. Trzymam kciuki. Ucałuj Tymusia.

Paula dziekuje ale chyba za szybko sie pochwaliłam z jedzeniem.

Minka Wikusia sliczna i jak profesjonalnie podeszła do przymierzania, mała kobietka ;)

LIla przytulam, ja ostatnio tez ciągle mysle o finansach bo ostatnia pensja a tu świeta ida no i chrzest chyba w końcu, oj nie będzie łatwo, nie będzie. No ale damy rade, nie mamy wyjscia ;)

Rita mam nadzije, ze sie uada z tymi plikami.

Ifa lubie Twoje opowieści i fajne to przekwitanie. A Bartus konkretny facet widze i podejscie ma zdrowe. A u nas tez spora róznica 9 lat.

Czarnulko przytulam. Za duzo niedobrego się dzieje ale tak to bywa w zyciu. Ciesz się ze swojej rodzinki i musisz wierzyć, ze będzie dobrze. MI sie juz prawie udało.

Aletko brawo za złapanie moczu, wiem, że to nie lada wyczyn Świeżynko oby tak dalej z nockami a misio najwyrazniej przypadł do gustu Wojtusiowi:).

Najlepsze zyczenia dla naszej Hani.

Myslę, że moge juz napisać i nie zapesze, że dziecko zasypia mi samo!!!!!!!!!!! ;D :)
Dzisiaj zasnęło juz drugi raz, a zasypianie trwało od 1 minuty do 3! Tak sie cieszę, jeszcze nocki do poprawy i bedzie ok! ;)

Zyczonka dla polrocznej Haneczki  :-*

Ifa pisz duuuuuuzo i czesto :) Ja tez tylko poznymi wieczorkami, ale wtedy zazwyczaj wiekszosc czerwcowek dawno spi :(

STO LAT DLA KSIĘŻNICZKI HANI Z OKAZJI UKOŃCZENIA PÓŁ ROCZKU!!!

Agast, Paula, no więc niestety Agnieszka nie usnęła. Chyba że już była po minutowej drzemce, bo przez chwilę było tam cicho :mad: Wzięłam ją i na jej szczęście pobawiła się sama na podłodze. Za to położyłyśmy się wcześniej, bo już po 20 taka była zmęczona, że nawet w kąpieli jej się nie podobało...
Natka, ale maż długiego syna! Z prezentami to ja już się gimnastykuję, żeby coś wymyślać, bo cała rodzina się mnie pyta, co Agniesi kupić. No i nie wiem, może namówić żeby się na krzesełko złożyli?
Megan, bo ja wiem, czy Piotruś taki do dziadka podobny... Trochę tak. Ale do Ciebie też :D
Minko, super foto-reportaż :D A przed zasypianiem Wiki to normalnie chylę czoła ...
Lila, mam nadzieję, że dziś już Ci lepiej. Tak czy siak ślę pozytywne fluidki i przytulamy Was obie z Agnieszką.
Asia, jak tam po wizycie u alergologa? I czekamy z niecierpliwością na zdjątka :D Mama przyjedzie, to od razu fajniej się zrobi, co?
Czarnulko, bardzo współczuję. Jakie to głupie :mad:
Aletko, gratuluję :D Zostaniesz naszym specem od łapania wiemy czego ;) . Pamiętam jak Agnieszka miała chyba 2 tygodnie i jej krew w przychodni pobierali, to strasznie płakała. Pielęgniarka ściskała ten palec i ściskała... :( :( :(
Ifa, super opowieść :D Ale się uśmiałam :D Musisz pisać więcej :D

Hej, hej. Ależ wy lecicie z tymi postami. Ja od 3 dni nadrabiam i kiedy już widać ostatnie strony, mam coś do załatwienia, wracam i kolejne 10 stron!!
No nic, postaram się odpisać co zapamiętałam.
Spóźnione życzenia dla wszystkich jubilatów, dla Mikołajów, i niespóźnione życzenia dla półrocznej Hani
Witam nowe Czerwcówki.
Aletko, Megan, Wiolinko, Dziewczyny (przepraszam, niestety nie pamiętam, która jeszcze pisała do mnie :( ) dzięki za otuchę w sprawie "tuczenia" Nadii.
Minko, Wiki śliczna jak zawsze i jaka cwana ;) świetnie jej poszło uporanie się z prezentem.
Agast, siedząca Hania super. Nadia jeszcze nie myśli o siedzeniu nie podparta. W leżaczku już siada, ale jest zapięta i podparta.
Aletko, ja też polowałam na mocz Nadii. I tak jak Ty straciłam 7 woreczków, aż mąż kupił woreczki innej firmy niż dotąd i bez problemu dwa razy pod rząd woreczki pełne, z tym, ze pierwszy został zaatakowany przez ..kupę no i trzeba było drugi założyć i ten już był w odpowiedniej formie ;) Teraz łapiemy na posiew i już nie jest tak wesoło ;) Tata trzyma nad zlewem, woda do wanny sie leje, dmuchamy (wskazówki lekarki), ja w pogotowiu z pojemniczkiem a ona śmieje się w głos i ani myśli sikać :mad: Nadia też nie płakała, ale krew kapała nawet kiedy już nie musiała :)
Czarnulko, przykro mi z powodu chorób i Wujka, przytulam i teraz już na pewno pech sobie pójdzie.
Asiu_24, współczuje teściów. Mój tesc ostatnio podstawił Małej pod nos tort i kazał jej paprać. Oczywiście Nadia z chęcią rozbabrała pół tortu ciesząc się przy tym niemniej niż dziadek. Dobrze że nie zjadła tego co miała na rączkach, bo ma skazę a tort był ze śmietaną. Ech.... ::)Już wcześniej miałam Ci napisać, że znam trochę Twoje miasto, jeżdzę tam do jednego klienta :)
Ifa, super historia :)
Jeśli chodzi o krzesełko do karmienia, my dostaliśmy takie firmy L.rossi - Scatto. Duże jest, ciężkie, bez kółek, ma miękkie ceratowe siedzonko, 3-stopniową regulację oparcia i regulację wysokości i jeszcze jakieś tam dziwactwa, no ale cóż, darowanemu w zęby się nie zagląda. W każdym razie nie polecam, bo cena powala a kółek brak!!!
No i pustka, więcej nie pamiętam. Jak mi się przypomni to jeszcze napiszę.
No to teraz szybko co u nas. Nadia jest grzeczną dziewczynką, zasypia sama w łóżeczku, wprawdzie ze smokiem, no ale nikt nie jest doskonały. Na razie odzwyczajać nie możemy, wskazania lekarza: nie doprowadzać do płaczu i nerwów. Tuczymy małego łobuza, 2x kleik z jabłuszkiem, 1x zupka, na to jeszcze cyc, oprócz tego też cyc. Okazuje się, że te wymioty to ...skaza białkowa. Przestałam jeść wszystko od krowy i jajka (to od kury ;) ), wymiotów brak, zapomniałam się zjadłam trochę masła, znowu wymioty... Marchewki też nie możemy. Nadia pochłania wszystko co jej się poda, baa, zje ze smakiem i wzdychaniem i drze się o więcej. Jest pogodna, gada jak najęta, śpiewa, wywija na macie, obraca się, przekręca, nie wygląda na chorą... Z moich obserwacji to skaza, co na to lekarka dowiemy się w piątek. Oby tylko przybrała te 100g to nie pójdziemy do szpitala. To tyle, postaram się później napisać, Nadia właśnie dorwała się do komputera. Uciekam bo klawiatura w niebezpieczeństwie!!!!

reklama
Do góry