reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Magdulku - a ile ta goraczka u Magdy sie utrzymywala???Przez ile dni??

Easy -  ;D czym jest haribo z biala i musztarda przy calej tabliczce czekolady, lodzie,misce frytek i dwoch hamburgerowych kotletach z majonezem ;D To bylo wczoraj, dzis na spokojnie TYLKO pizza ;D A moze zaciazylas, ha?? ;) ;D

Tez ide, ale do garow :mad:

reklama
Zjadło mi posta !!!

Wielkie dzięki za wszystkie porady, na razie Wojtek śpi więc nie wiem, co dalej, ale chyba jest mniej rozpalony. Oby, bo to okropne, jak się tak męczy bida mała :( Na szczęście mogę w razie czego wezwać lekarza więc o tyle jestem spokojna ale i tak czuję sie, jakbym była ciężko chora. Chciałabym tylko, żeby wypił chociaz trochę mleczka, bo mi się odwodni :(

Lila, ja się denerwowałam tym spacerkiem, bo chociaż Totulek rano nie miał żadnych objawów, to bałam się, że może go przewiało albo coś, i stąd ta gorączka. Ale skoro piszecie, że nie, to się trochę uspokoiłam.

Easy :o :o :o Niezły mix...

Evik, dobrze, że to nie złamanie. Dostałam zdjęcia. Hania jest śliczna, słodka, rezolutna i rozbrajająca :) :) :)

Juciu, myślałaś, że Ci przemeblowanie ujdzie płazem??? Co to to nie!!!!!! Dbaj o siebie a przesuwanie mebli zostaw mężowi!!!! ;) Btw, jak zakupy???

Lileczko, ale w tym linku straszne rzeczy piszą :( O paskudnych chorobach. Aż zaczynam się cieszyć, że u Wojtka to jest ta trzydniówka czy inna infekcja a nie jakieś świństwo obrzydliwe...

Lileczko w czwartek dostała gorączaki prawie 39. i ciągle rosła. ale tez nie było żadnych objawów,. Bałam sie zostawic Ja taką na noc i dlatego wezwałam lekarza. Panadol nam nie zbił gorączki wiec daliśmy nurofen. Po tym miała 36. Rano coś około 37, wieczorem 37,6. Czyli gorączke miała 1 dzień  ::)  Ja myślę, że to wszystko na raz sie złożyło i zęby bo podobno lada dzień wyjdą i jakaś infekcja.
Dajemy Cebion 10 kropli dwa raz dziennie i Calcium pół łyżeczki.

Easy  ::)

Magdulku, cały czas dajecie ten Cebion, czy dopiero teraz? Bo Wojtek dostaje już od pewnego czasu (ze trzy miesiące) po 6 kropli dziennie a ostatnie kilka dni mu nie dałam (nie wiem jaka skleroza mnie napadła :mad: ) no i proszę, może stąd ta gorączka???

Frotko dawałam wcześniej 5 kropli Cebionu (tzn. odkąd mąż zachorował czyli jakis tydzień temu) ale pani dr w czwartek zaleciała dwa razy po 10 kropli. Nadal podaje w takiej właśnie dawce. Nie obwiniaj sie!!!

Świeżynko pogratuluj mężowi!!! :)

Lila, Frotko - trzymam kciuki zeby dzieciaczki do jutra byly zdrowe!!

Evik- zdjęcia Hani super! Zupełnie jak bym moją w akcji widziała ;D

Easy- oj zjadąłbym białą kiełbaskę z musztardą :p A tu jeszcze tydzien trzeba czekac do swiąt...

Lila- Twoje menu mnie powala na kolana! Ja dzisiaj zjadłam : Danio waniliowy, 3 kanapki z polędwicą i WZ-tkę w ramach rozpusty ;) Obiadu nie jadłam bo nie chciało mi sie gotowac tylko dla siebie ::)
Co do wydatków to my wydajemy bardzo duzo :mad: i nie wiem czemu bo wcale nie zyjemy ponad stan. Zakupy robimy 2 razy w tygodniu i zazwyczaj płacimy ok 200zł. (Pieczywo, wedlina, ser, warzywa, słoiczki dla Hani, mleko, kaszki, pieluchy, no i zawsze jakis szampon czy papiet toal. itp.). Czyli wychodzi nam 400zł tygodniowo co daje 1600 miesiecznie + 800zł kredytu + 350 czynsz + 400 moja szkoła+ 500paliwo+ bilet miesieczny+ 3 rachunki telefoniczne + obiady w pracy 400zł bo ja nie gotuje w tygodniu. No widzisz sama ze sumka straszna wychodzi ::) A gdzie tu jeszcze jakies ubrania dla nas czy dla Hani?? W wyniku tego nie jestesmy w stanie nic na wakacje odłożyc :( Zakupy robimy zawsze razem. Mamy oddzielne konta ale z mojej pensji to ja płace tylko za jedne zakupy w miesiącu bo jak zapłace rachunki to prawie nic nie zostaje ::) :mad:

reklama
Lila, Frotko - przesyłam zdrowe fluidki dla chorasków.

Maciuś już śpi a ja muszę dokończyć "pracę domową", potem biorę się za sprzątanie domu bo niezłe mam pobojowisko.

Do góry