reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam :D
wpadłam sie pochwalić że Wiki przebił się trzeci ząbek :D górna lewa jedyneczka :D SUPER! JUPI! ;)

a dzisiaj byliśmi na spacerku,Wikusia nam usnęła :) Ale było super :) Juz dawno w trójke nie byliśmy na spacerku,bo mój mąż ciągle w pracy i bardzo zmęczony.

Evik zdjęcia super :D dzieki :)

reklama
Totulek chory :( Ma 39,8 mierzone w pupie, jest rozpalony, płaczliwy i nieszczęśliwy :( Oczywiście nie chce jeść tylko spać ale tylko na mnie :( A do tego dobija mnie myśl, że rano byliśmy na dwugodzinnym spacerze - ale rano on się naprawdę dobrze czuł, dopiero po południu tak się zrobiło :( Czy to możliwe, że aż taka temperatura przez ząbki???? Dałam mu panadol i śpi teraz. Jechać do lekarza, czekać? Co robić??? Nie ma innych objawów.

Frotko - bardzo współczuję Totulkowi ::), niestety z braku doświadczenia nic Ci odnośnie temp. małego nie podpowiem, ale chętnie przeczytam, co Ci napiszą inne mamy, bo może mi się potem przydać ;)

Evik - zdjęcia Hani super!

Dziekuje Ci Paula za odpowiedz, bardzo dobrze,ze obszerna!! Ja jestem raczej z tych co rozwalaja kase,ale ciuchy kupywalam razem z nim,bo i po to ttez ta fuche robil,aby dodatkowy zastrzyk finansowy byl ::)
Czarnulko - gratuluje zabka!!
Evik - ide ogladac zdjecia ;D

Mikunio usnal, wymeczony,z placzem i lejacymi sie lzami. Trzasl sie troche, nie wiem moze po kapieli, cycal niespokojnie, nawet nie wiem czy dobrze,ze go wykapalam,ale to taka kapiel troche chlodzaca. Ciekawa jaka nocka bedzie. ILE WASZE DZIECI MIALY GORACZKE PRZY ZABKOWANIU????????Przejdzie mu do jutra??????? Kurde no!!Nie jestem przyzwyczajona do tego,ze cos mu jest :(

Frotko - u nas dokladnie to samo,ale tempka nizsza,bo w pupie ma 38,7. Tez placzliwy,nieszczesny, przysypial dzis na mnie,ciagle na raczkach, 4 razy podsypial i w ogole jak nie on :( Ja narazie czekam, zobaczymy.Tez nie chce jesc. Slini sie na potege, buzki nie da sobie otworzyc, mam nadzieje,ze to zabki, tylko tak chcialabym,ze to juz minelo. Dalam czopek paracetamol i tez spi,juz na noc w sumie. Moze u Was to trzydniowka??A czego wrzucasz sobie z tym spacerkiem??Co Totulek chory byl wczesniej jakos??Czy jak??

Czarnulko gratki dla Wiki. No i super ze spacerek się udał. Troszkę zazdroszczę  ;) już nie pamiętam kiedy my we trójke byliśmy na spacerku.

Paula lada moment Szymek będzie Ci psocił na stojąco. Muszę przyznać że czasami wydaje mi się ze Hania juz całkiem stabilnie stoi i przemieszcza się wzdłuż kanapy, mebli, ścian, ale jeszcze dość często upada. Np dziś kilka razy lądowała do poziomu, czego efekty zobaczyłam podczas dzisiejszej kąpieli - 2 nowe małe siniaczki i jeden siniak na czole wielkości 20 groszówki.

A moja marudka już śpi od 19. Jak na nią to szybko, bo zazwyczaj zasypia tuz przed 20. Ale dzis była tylko jedna drzemka na spacerku - 1,5 h, więc to pewnie dlatego. Mam nadzieję że ząbki nie bedą jej bardzo w nocy dokuczać.

Właśnie sie dowiedzialam że moja mama jest na pogotowiu. Spadła z drabiny przy myciu okien. Zaraz bedą robić jej prześwietlenie. Mam nadzieję że noga nie jest złamana, jeżeli tak, to  będę miala kłopot z opieką nad mała podczas mojej obecnosci w pracy. Kurcze ostatnio coś za dużo spotyka nas niezbyt milych wydarzeń, dziadek w szpitalu nadal w nieciekawym stanie, skarbówka mnie ściga jakbym była przestępcą, babcia z wylewem, moje przeziębienie, mamy noga.
Oby tylko moja Hania była zdrowa, no i Ania moja bratanica malutka.

Froteczko Bardzo ci współczuje :( Ja na twoim miejscu bym poszła do lekarza lub po niego zadzwoniła.Bo jak dla mnie to za duża temperatura.I nie jest to napewno przez spacerek,bo to sie zbiera za nim wyjdzie taka gorączka! Trzymam za Totulka baaardzo mocno kciuki by wyzdrowiał i by mu gorączka cała zleciała!!!

Aa jak jutro tez tak bedzie mial to w poniedzialek ide do lekarza,bo przy zabkach tempka do trzech dni ponoc. I trzy dni czopek podawac mozna. Ze tez nam sie to przytrafilo na weekend :mad: Tak juz bym byla u lekarza ::)

Frotko właśnie przeczytałam. Niedawno u nas było to samo. Rano wszystko ok, spacer, potem gorszy apetyt i gorączka 40 st. Dzwoniliśmy wtedy do lekarki i mówila żeby podawać panadol (paracetamol) na przemian z nurofenem co 4 godz, że jak temper. wzrosnie powyżej 40,5 (mierzona normalnie nie w pupie) to obniżać przez chłodną kąpiel w wodzie o 3 stopnie chłodniejszą niż temp. ciala.  Żeby obserwować dziecko, jak dojdą jakieś inne obiawy (wymioty, biegunka) poza temperaturą to wzywać lekarza. I ze to moze być 3 - dniówka. Acha i ze to na pewno nie przez żeby bo wtedy temp. poniżej 38 st. U nas to nie była przydniówka, organizm Hani bronił się przed infekcją, mąż kilka dni wcześniej był na antybiotykach i u małej zadziałało to z opóżnieniem. W sumie przez cała noc mierzyłam Hani gorączkę i podawalam leki, rano temp była w okolicy 37 i nie dawałam, dopiero jak była powyżej 38 - następnego dnia późnym popołudniem to dałam jej panadol. A trzeciego dnia było juz prawie ok. Moja Hania, która do przylep nie należy wciaż na moich rękach spała, wtulona we mnie bida mała.

reklama
Evik pisze:
Czarnulko ...Troszkę zazdroszczę  ;) już nie pamiętam kiedy my we trójke byliśmy na spacerku.

Evik to przy pierwszej leprzej okazji i przy pogodzie sprubój męża namówić na spacekrek,chociaz taki kruciutki :) Napewno będzie super,i ty napewno aż nam tutaj rozpromieniejesz! ;)
Trzymam mocno kciuki za mame by było wszystko ok! i by nie było złamania!!!

Do góry