reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Frotko lekarka mówila jeszcze ze mozna robić chłodne kompresy, ale nie na główkę tylko na łydki.

reklama
Evik!!To ja sie tu zamartwiam,a Ty nic nie piszesz?? :( Tzn,ze jak Miki po odjeciu ma 38,2 tzn. to,ze to nie od zabkow???Czy jeszcze miesci sie w granicach zabkowania???

Frotko - czytaj, ja czytam wszystkob, slyszalam kiedys o wysypce przy zabkowaniu ::)

Slyszalyscie o czyms takim????????????????

Lila ja myślę że to się mieści w granicy błędu. Nasza pediatra mówiła że w ogóle leki zbijające gorączkę powinno sie podawać przy temp. powyżej 38,5 st bliżej 39. Że dobrze gdy organizm się broni. i że u dzieci często występuje wysoka temp, ale wcale nie musi to oznaczać kłopotów. Nie ta lekarka do której dzwoniliśmy tylko moja w przychodni. Pamiętam że jak pisałam o wysokiej gorączce Hani to kilka dziewcząt wysyłało mnie natychmiast do lekarza.Ale była to niedziela wieczór i nie mialam odwagi jechać na pogotowie. A poza tym nie widziałam takiej potrzeby. Generalnie jestem panikarą, ale przy Hani zawsze zdaję się na moją intuicję.I to raczej działa. Mąż mówił jedziemy na pogotowie, a ja mówiłam obserwujemy. I rzeczywiście noc mialam kiepską bo nawet jak Hania spala to ja co 20-30 min mierzyłam temp. lub dotykałam karku. Ale rano było ok. Tak wiec moja rada obserwuj Mikiego jak innych obiawów nie będzie to na pewno zabki zwłaszcza ze strasznie się ślini. Każde dziecko jest inne i takie gadanie ze przy ząbkowaniu temp. nie powinna przekraczać 38 st wydaje mi sie śmieszne. Napisałam bo tak powiedziała lekarka. Hania np teraz ząbkuje ewidentnie, megamaruda a temp. 36,3 st.

Czarnulko u nas zazwyczaj w weekendy (co drugi) gdy jesteśmy we trójkę w domku mąż wybiera sie na spacer, po wyszykowaniu przeze mnie małej, a ja w soboty odgruzowuję mieszkanie a w niedzielę gotuję cosik na cały tydzień, lub czytam książkę, gdy mama podrzuci coś na obiad, lub lece po zakupy których nie zrobi mąż bo np na czymś się nie zna (większość on kupuje).

Mama na silne stłuczenie, ma robic okłady, i leżeć przez tydzień. Myslę ze wezmę urlop na przyszły tydzień.

Jakoś nam chorasków przybywa  :(

Frotko zdrówka życzę dla Totulka! To na pewno nie przez spacerek, nie wyrzucaj sobie, skąd mogłaś wiedzieć, że dostanie temperatury?
Ja bym zadzwoniła do lekarki i zapytała co mam robić.

Evik mam nadzieję, że pech Was szybko opuści i dobrze, że to nie złamanie.

Lila nie wiem jaki jest związek między tempką a ząbkowaniem, więc nie pomogę.

Dzieki Evik, wyczytalam w tym linku,ze przy zabkowaniu tempka moze tez byc wysoka,ale na trzydniowke to sie nie zalapiemy,bo to od 39 - 40.

oświadczam, że pół godziny temu zjadłam pół paczki Haribo truskawkowego i poprawiłam białą z musztardą!
A teraz idę zawiesić oko na Komisarzu Zawadzie...

Lila ;D

reklama
Frotko to samo było z moją Magdalenka.Też temp nagle wyskoczyła, była rozdrżniona, płaczliwa , nie chciała jeść. Ja wezwałam lekarke. Niby nic nie było ale na drugi dzień okazało sie, że ma zaczerwienione gardło. Temp spadła i teraz wygląa na to, że już jest ok. Idą też zęby - trzonowce wiec całkiem prawdopodobne że to też jest powód tak wysokiej goraczki ::)
Okłady chłodne tez zalecała lekarka jakby nurofen nie pomógł. Na szczescie pomógł.
Zbijaj gorączkę i obserwuj Totulka, trzeba dokładnie obserwować dziecko i zwracać uwagę m.in. na wygląd kupki, czy nie ma śluzu ::) no i dawać duuuuuużo picia.
Trzymaj sie i ucałuj Totulka!

Do góry