reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Agast, mam szybkie pytanko do Ciebie :) Kiedyś rozmawiałyśmy o łóżeczku turystyczny, jakiej firmy łóżeczko ma Hania? Muszę się szybko zdecydować no i nie wiem ::) Przede wszystkim one są okrutnie ciężkie - 10 kg najmarniej :(

reklama
No właśnie :( Na Allegro jest teraz Hauck, prosty i fajny, ale waż 10 kg (wg innych źródeł 11 ::)). Do samochodu ok, a do samolotu??? Niby na Wojtka przysługuje 10 kg bagażu więc akurat... Nic to, i tak kupię, bo nad morze jedziemy, i na działkę, i u babci zostanie (kiedy ja będę na żaglach ;D ;D ;D ;D ;D) więc tak czy siak sie przyda. Dzięki :)

Witajcie.

Po pierwsze życzę Hani samych smaczności, śmieszności i radości!

Po drugie bardzo Wam dziękuję za dobre słowo. Ostatnio jakiś pech mnie prześladuje (chociaż staram się go wykurzyć). Kasa (a raczej jej brak), włamanie do naszego auta (radia niet, ukradzione, na razie nie mam kasy na nowe, szybę trzeba było wstawić, bo sprawy z ubezpieczeniem strasznie długo trwają), do tego wczoraj popsuł mi się tłumik i mam kolejny wydatek. Z tego co mogłam to się wytłumaczyłam i mam nadzieję, że mi wybaczycie te ostatnie smęty.

Po wczorajszej wizycie mam mętlik w głowie. A mianowicie istnieje możliwość, że Tymek alergii wcale nie ma... zamierzam to sprawdzić. I sprawdzę. Poza tym mam masę informacji z rodzaju instrukcji_obsługi_ulewającego_dziecka. Ale ich realizacja zależy od wyniku szkrabikowego_testu_na_alergię. Czyli kilka dni trzeba będzie poczekać.

Juciu, opróżnij czym prędzej te pełne porcięta ;D Wszystko będzie dobrze ;)

Jeśli pominęłam kogoś albo coś istotnego to przepraszam. Za to pozdrawiam wszystkie foremeczki cieplutko i zmykam popracować ;) :D

Szkrabikowski - porcięta nie są już tak pełne, jak wczoraj wieczorem. Jednak magia Czerwcówkolandu i pozytywne nastawienie do życia działa  ;D
Poza tym pochłonęłam tonę wiadomości na temat zmniejszonej ilości wód płodowych i doszłam do wniosku, że na tym etapie ciąży, to może zaowocować przede wszystkim "Kinderniespodzianką" przed Świętami :laugh:. Może się też w poniedziałek okazać, że wszystko wróciło do normy...na razie żłopię Nałęczowiankę, jakby to miało jakikolwiek wpływ...o naiwnosci  ;)

Właśnie zakupiłam łóżeczko! Nie do wiary, to jeden z moich bardziej "niezdecydowanych" zakupów - już w ubiegłe wakacje nad nim myślałam, ale w końcu nie kupiłam a teraz chyba już będzie niezbędne.

Juciu ja to dopiero miałam kinderniespodziankę ;D 3 czerwca miałam rano jechać na ostateczną wizytę do szpitala, na ustalenie terminu cc, wieczorem 2 czerwca przyszykowałam się odpowiednio ;), wykapałam itp, a w nocy o 1.40 zaczęły mi odchodzic wody ;D Moja panika sięgała zenitu, zwłaszcza, że szpital poza miastem 40 miny jazdy samochodem ;D A co najlepsze żadne zanki na niebie i ziemi nie zapowiadały szybkiego porodu ;D żadnych skurczy przepowiadających ani nic, nawet sie tym martwiłam ;)
Byłam w totalnym szoku, trzęsłam sie jak osika, ale za żadne skarby nie chciałam się ruszyć do samochodu, dopóki mąż nie znalazł mojej listy, z rzeczmi co zapakowac do szpitala i dopóki nie sprawdzilismy czy wszystko mamy ;D Irracjonalne zachowanie, ale chyba tak reaguje na mega stres. Konkluzja jest taka, że jednak jestem zadowolona, że to wszystko odbyło się z zaskoczenia, a nie z wyczekiwaniem do TEGO dnia :)

Minko - ja też wolałabym z zaskoczenia, bo urodzenie Malucha przed 39 tyg. byłoby takim zaskoczeniem...

Agast - fajne łóżeczko, na pewno bardzo funkcjonalne.

reklama
Do góry