reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Hej,
Mondzi - tak mi przykro!!Tak bardzo!!Nie moglam uwierzyc w to co czytam :( Jakie to wszystko jest straszne :( Nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie... Ale jak sobie pomysle,ze przeciez kazda z nas moze wychowywac dzieciaczka przez 5 lat, 10 lat, a potem nagle moze to sie tak skonczyc. I to jest najgorsze :( Tak strasznie sie tego boje,a po tym co przeczytalam, po raz kolejny zdalam sobie sprawe z okrutnosci losu :( Bo przeciez tak roznie moze byc :( Pomodle sie za ta duszyczke, za 5 lat szczescia, milosci, marzen... Nic wiecej nie dodam, smutno mi jak nie wiem co, ja tak mam, pewnie porycze w lozku,ze zycie takie straszne moze byc :( Napisz nam prosze co wykaze sekcja zwlok i przytulam Cie bardzo mocno!!
Agast - Miko narazie nie uskutecznia walenia nogami o podloge, mam nadzieje,ze zapomnial ::)
MamoMisi - nie potrafie odpowiedziec na Twoje pytanie :( Ale glowka do gory!!Jutreo bedzie lepszy dzien!!
Szkrabiku - przytulam!!Nie chcesz napisac dlaczego Ci smutno??Nie zrobi Ci sie lepiej po tym jak napiszesz?? Jesli tylko hcesz wal smialo!!
Asioczku - Twoj podpis jest piekny!!!!!!!!
Frotko - no niezle, niezle!!Ach ten Totulek!!A co sie bedzie!!Buziaki dla Niego!
Juciu - sliczne masz widoki, bajeczne!!!A na tym letnim zdjeciu, prawie pod balkonami co jest?? Schody jakies, klatka schodowa??Bo w pierwszej chwili myslalam,ze basen ::)

Dzieki dziewczyny za odpowiedzi!Juz mi lepiej. Dzis zakupilam mu kapcie, pokaze Wam jakie, jak tylko naladuja sie baterie, zadne firmowki,ale z twarda zapietka i stopka w srodku, wyprofilowana. Aa Miko mowi Lila!!Nie mama, tylko Lila!Ale mam faze z tego, moj maly chlopiec.Porobilam mu full zdjec dzisiaj na dworze, ale padly baterie wiec wkleje jak beda juz oki.

W tym poscie mialo byc wiecej usmeszkow,ale nie jestem w stanie :( Nie moge przestac myslec o tej tragedii :(

reklama
Jucia, no myślę, że każdej matce, która jakoś tam otrze się o tę historię, przejdzie przez głowę myśl, jak długo będzie żyło jej dziecko. Mama Agnieszki była pielęgniarką, więc myślę, że wszystko było dopatrzone i przypilnowane. Patrzyłam na nich na tych urodzinach i tak się zastanawiałam dlaczego jest tylko Aga, czy myślą o drugim dziecku, no i nade wszystko podziwiałam tego tatę, który całą imprezę spędził w pokoju z dziećmi i podziwiałam jego wyjątkową jak na faceta delikatność, taki straszny spokój. Teraz tak sobie myślę, że on jakoś pomoże Bożence przez to przejść, choć i dla niego jest to na pewno bardzo trudne, właśnie ze względu na dużą wrażliwość.

A taki miałam dzisiaj dobry dzień - najpierw była Paula z Szymonem, dostałam smsa, że ta koleżanka, która ma mieć bliźniaki, będzie miała upragnioną córeczkę, potem spotkałam panią ginekolog. A potem zadzwoniła koleżanka, zapytała czy siedzę, powiedziała co się stało, oddałam Tymka Michałowi, bo nie byłam w stanie trzymać go na kolanach (dziwne), a potem był płacz i cała seria pytań.

Idę się za nich pomodlić, bo chyba nic innego zrobić nie mogę. Rozważałam wysłanie smsa, ale Michał stwierdził, że to chyba nie jest dobry pomysł.

A Tymuś śpi, więc ja też powinnam kimnąć.

Śpijcie dobrze, nasze dzieciątka są przy nas, nic im nie dolega, a jak się słyszy o takich historiach, to wszelkie problemy są niczym. Czasem dobrze dostać takiego kopa, bo wtedy dziękuje się Bogu za to, co się ma, może przez łzy, ale jednak.
Ale i tak nie rozumiem.

Mommy, przepraszam, że w takiej atmosferze, ale serdecznie gratuluję Ci Twojej małej Kruszynli. Bardzo się cieszę, że narodziło się nowe życie. No i bardzo się cieszę, że masz parkę. Córunie ucałuj, a Was ściskam najmocniej jak umiem. Kwiatuszek dla Mamusi
images

Aletko – Maciuś także wie gdzie się zakłada buty i skarpetki. Potrafi siedzieć bardzo długo i tak przymierzać do stópek. Może kiedyś sam założy i będzie po problemie… Zazdroszczę Ci klaskania Kornelki. Dla Maciusia brawo to to samo co kokoszka. Mimo usilnych moich prób nie da sobie przetłumaczyć.

Frotko
– świetny pomysł z misiami. Na pewno wypróbuję. Ale uśmiałam się czytając o wyczynach Wojtka. Po prostu rośnie Ci mały spryciula.

Rita – pocieszę Cię. Maciuś też nie poskakuje w rytm muzyki, nie bije brawa i nie robi pa pa. Jedyne co potrafi to kokoszkę. Dla niego brawo = pa pa = kokoszka. Tak sobie wszystko tłumaczy. A twój Wojtuś na pewno coś umie czego nie potrafią inne maluchy.

Mondzi – straszne to co napisałaś. Nic nam nie zostało tylko się pomodlić

A u nas zaczął snieg padać :o i pomyśleć że juz w samych swetrach sie u nas chodziło :mad: ależ jestem zła pochowałam juz dzieciom zimowe kurtki :p

Wlazlam na poczte, Aletko sliczne zdjecia!!!Fasoleczka cudna!!Mikulec tez tak zapamietale bije brawo, a czapa na glowie the best!

A do lekarza jutro nie ide,bo ponoc jakis wirus panuje,a u nas jeden korytarz, nie chce narazac Miskolajka.

Dobranoc

reklama
Witam Was z ranka....

Melduję posłusznie, że dzisiaj już humor lepszy :) Pranie nastawione, inne roboty domowe czekają cierpliwie, ale przede mną dwa dni wolnego = dwa dni z Misiem - rozrabiaką.
Z nieco gorszych wieści, to zawitała do nas chyba biegunka i w środku nocy ( a dla na środek nocy to 6.30) musieliśmy kąpać Małą a potem jeszcze zaraz po 8 :( nie wiem z czego to...
Co do kosi kosi, papa i innych takich, to ja też jeszcze niedawno martwiłam się, że moje dziecko takie niekumate. Ale nagle nastąpił przełom i zaczęła wiele rzeczy robić, czym nieustannie wprowadza mnie w zachwyt, bo naprawdę widać teraz ile już rzeczy rozumie, teraz umie sroczkę, papa, kosi kosi, umie kaszlnąć "na zawołanie" i w ogóle strasznie szybko teraz wszystko łapie.
Za to z mówieniem u nas wielkie NIC

I co robi ten śnieg za oknem :( ??? i ta szarzyzna :( :( ??

Do góry