reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Aletka pisze:
czarnulka22 pisze:
A moja Wikusia to mała TANCERECZKA :D jak tylko usłyszy muzyke gdzie kolwiek,to zaraz kręci dupcią na boki i rusza głuwką do przodu :) Mowię wam,wygląda to rewelacyjnie!

:)))) moja podobnie :)) moze kiedys zrobimy naszym umuzykalninym roztanczonym czerwcówkolandowym dzieciaczkom wspolna impreze? ;))

Nie ma sprawy :) Będą balować że hohohoh ;) hihi

reklama
Aletko Filmiki z Kornelką bomba :D moja Wiki też ściąga i prubuje sobie sama założyć czapeczke na główke,ale jej to nie wychodzi za bardzo ;) i widzę że kotek był zazdrosny że tylko Kornelka jest filmowana hihihi :)

Frotka pisze:
A teraz zagadka na dzisiaj: jak z niekapka zrobić kapka? Należy wziąć niekapka pełnego herbatki i mocno nim walnąć o podłogę. Nie przejmować się, jak się nic nie stanie, w końcu się uda. Uderzać do skutku, kiedyś puści i się rozszczelni. Poczekać, aż cała herbatka wyleje się na podłogę. Rzucić nadbiegającej mamie urocze spojrzenie i ze słodkim uśmiechem wytaplać się w herbatce. Wyć upiornie w kojcu, kiedy mama myje podłgę, rzucać się po podłodze w trakcie prób przebrania w suche rzeczy a następnie obrazić się i wleźć w świeżo umytą podłogę. Uciec, kiedy próbują przebrać jeszcze raz. Krzyczeć tak długo aż dadzą mleko. Wypić całą butlę i zasnąć snem sprawiedliwego - w końcu dzidziuś odwalił kawał dobrej roboty...

Frotko- usmiałam sie do łez ;D

Juciu- zazdroszcze widoku i duzego balkonu. Mój ma 1 m kwadratowy ::) A kredycik tez mam na 20 lat, a teraz to juz "tylko" 18, hehe

Pisałyscie o mówieniu "nie wolno" u nas nie działa wcale! Moge mówic 100razy a Hanka i tak zrobi swoje :mad: A jak np zabiore śmietnik z krórego właśnie wyciąga śmieci to co robi moje dziecko?? Kładzie sie na podłoge i wali nogami i głową!!!! Szok!! Myslałam ze to syndrom 2- latka a nie 10 miesiecznika ::)

Aletko- super ze wozeczek sie sprawdził :)

Asioczku- gratulacje dla Mommy! A Majeczka ma super stopki ;D

No jestem, mały padł :)

Agast, teraz tez się śmieję, ale rano nie było mi do śmiechu ;) A, Totulek wczoraj urządził mi regularną histerię - rzucił sie na podłogę w spazmach i dalej wyć i kopać, wierzgać, nie wiedziałam, co z nim zrobić więc usiadłam z boku i cichutko do niego mówiłam, jak się na chwilę uspokoił to głaskałam i takie ta. Ale mam wrażenie, że on sam do końca nie wiedział, co się z nim dzieje ::) Nie chcę myśleć, jak wobec tego wygląda syndrom dwulatka...

Aletko, no to macie pierwszego kawalera na imprezę - Wojtek podskakuje na pupie kiwając się na boki i kręcąc główką :) I chyba właśnie ściągam filmiki z Kornelką - nie mogę się doczekać :)

Juciu, widok masz boski! Kredyt mniej ale pewnie uda się spłacić. My psim swędem uniknęliśmy do tej pory kredytów i jestem z tego powodu przeszczęśliwa. Ale jak mus, to mus. Będzie dobrze.

Aletko, super mała modnisia. I widzę pełne zrozumienie w oczach Kornelki, kiedy obserwuje starania kota, aby znaleźć się w kadrze ;) Chyba będzie z niej gwiazda filmowa ;) I jeszcze raz gratki klaskania - superowo to wygląda :)

Witam;)
Agast no to nieżle Hania daje Ci szkołę ;D .my również Robertowi duzo rzeczy nie każemy ale to niedziała.Najbardziej mnie wkurza jak podchodzi do wieży włącza ja i tańczy,nie dlatego że tanczy ale jak włączy to tak mi rusza wieżą że boję się ze telewizor na niego spadnie bo amm na tym samym stoliku.Zagradzamy pufą czym się da ale i tak skubany przełazi ::).A jak krzyknę juz nawet na niego że nie wolno to płacze ale za chwile i tak tam lezie ....

Frotko co do syndromu dwulatka to już to przeszłam.Poprostu dziwię się ze nie zwariowałam.Waneska miała takie napady że jak ja ubierałam np na dwór to tak płakała jakbym ja biła..gdy ja poszłam po buty wchodze patrze a ona goła to poprostu gotowało się we mnie tak miałam za kazdym razem.

Cześć. Dzisiaj mi smutno, więc będzie krótko i na temat.

Mommy, gratuluję serdecznie córeczki!!!

Lila, gratuluję raczkowania i się nie zamartwiaj znowu tylko ciesz się ile wlezie.

Asioczku, nie mogę się napatrzeć na nóżynki Twojej Kruszynki. Prześliczne! Cała jest oczywiście prześliczna, ale te maleńkie stópki mnie rozwaliły po prostu.

Evik, ciesz się, że Twoja Hania mówi mama, a nie np. baba. Zdąży powiedzieć i przy Tobie.

Agast, Tymek też się denerwuje, jeśli nie dostanie tego czego chce. Zaciska piąstki, trzęsie się ze złości i oczywiście krzyczy.

Widzę, że robicie imprezę dzieciową muzyczną. To ja zgłaszam perkusistę z powołania.
A teraz znikam. Źle mi. Przepraszam. Pa.

reklama
Nie nadrobie, przeleciałam tylko ostatnie dwie strony ale
Lila - nasze chłopaki rozpoczęły raczkowanie w tym samym czasie. Wojtek już od kilku dni próbował się przemieszczać ale dziś pokonał już spory dystans raczkując a nie pełzając. I raczkuje  zwyczajnie ale myślę, że Miki poprostu taką ma metodę nauki raczkowania. Jeśli nie nauczy się raczkowac tradycyjnie to wcale się tym nie przejmuj. Ot indywidualista raczkuje po swojemu. Niektóre dzieci wcale nie raczkują i też jest dobrze.

Frotka - zagadka z kapkiem - niekapkiem powaliła mnie na kolana. Uśmiałam się niesamowicie. Nasz Wojtek za to ostatnio ma alergię na przewijanie. Ucieka mi normalnie z gołym tylkiem i nie daje sobie założyć nowej pieluchy

Minko - okruszki powiadasz. U nas też to jest hit. Jak widzę, że moje dziecko zatrzymało się w bezruchu to znaczy, że dorwało jakąs odrobinkę czegoś na dywanie i bada ją organoleptycznie

Jucia - no i czemu wstawiłaś te zdjęcia z widokiem z okien, co? Ja też mam kredyt  (już tylko 16,5 roku ;D) a widok duuużo mniej atrakcyjny. No i teraz Ci zazdroszczę. A na zdjęciach prezentujesz się przeuroczo. Ot stworzona do brzuszka. I już się nie mogę doczekać kiedy zdjęcia z Julkiem zobaczę.

Agast - u nas też są ataki złości jak się Wojtka sprowadza do pozycji horyzontalnej. Ale przy zabieraniu czegoś niedozwolonego (śmietnik w łazience też jest w kręgu Wojtkowych zainteresowań) jest spokojny. Może to zbieg okoliczności taka reakcja?

Aletko - pięknie Kornelia brawo bije. Ja to chyba nie umiem Wojtka nieczego nauczyć bo nic nie potrafi żadne papa, brawo czy kosi-kosi, że o mama nie wspomnę. I do muzyki nie podskakuje. A może są i inne dzieci które jeszcze nic z tej listy nie potrafią?

a teraz do prasowania marsz...

Do góry