reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

reklama
Cześć :)
A my po pięknym spacerku i pierwszym urwisowaniu na tarasie :) Wojtek nadal twierdzi, że ziemia jest super i to nawet bardziej niż kable;) Udało mi się go umyć zanim ją zjadł :)

Paula, dobrze, że już po wszystkim :)

Agast, tak, to to :) Mi się podobało, super położenie chociaz nie jest to ośrodek z marmurowymi kaflami w łazience ;) Ale czysto.

Witam,
raz jeszcze dziękujemy z Nadią za życzenia miesięcznicowe :)
Życzymy wszystkiego słodkiego Wiki i Totulkowi!
Obie Wikunie na zdjęciach cudne!!
Beatusku, no my mamy ten sam problem, Nadia wciąż w ruchu, jak tu te nasze dzieci mają przybierać na wadze?? No i nadal trzymam kciuki za lepszy apetyt Igusia na grubsze kawałki jedzonka ;) i dziękujemy za gratulacje :)
Evik, gratuluję zostania szczęśliwą Ciocią. Ja wprawdzie nie zostałam ciocią, ale również czekałam na wieści od mojego drukarza, i w sobotę dowiedziałam się, że został Tatusiem sporego (3900g) synka :)
Mad, Bebilon Pepti jest ohydny, wg mnie. Lekarka natomiast, pocieszyła mnie mówiąc, że dzieci go lubią, a Nadia nie należy do wybrednych maluchów, je wszystko więc nie sądzę, żeby były problemy. A Ty jeszcze bardziej mnie pocieszyłaś :) Oby tylko mogła je pić!! Kaszek na razie nie podaję, ale muszę spróbować tą gruszkową, na maliny w śladowych nawet ilościach Nadia ma uczulenie, niestety :( Co do butków z Deichmanna, kosztują 89 zł.
Co do rozmiarów butków, to różnie z nimi. Te z Deichmanna mamy rozmiaru 17 (niby na stópkę 10,5-11,5 cm, a Nadia ma jeszcze jakieś 0,5 cm luzu), dzisiaj byłam w Naturino, chcąc kupić Nadii butki do chodzenia na zewnątrz i mówię panu, że chciałabym rozmiar 17. On na mnie wielkie oczy, że rozmiaru 17 to oni praktycznie nie mają, została im jedna para. Zmierzył miarką i w środku miały dokładnie 10,5 cm, więc okazuje się, że oni mają inną rozmiarówkę i pewnie rozmiar 18 będzie na mojego Skrzata dobry. Sądzę, ze jakbym zmierzyła buty firmy Bartek, to też byłyby inne te rozmiary.
Nenyah, gratulujemy "mama" :)
Jucia, ślicznie wyglądasz :) Śliczne tereny na spacerki z Julkiem :) Pewnie wie co na Niego czeka i tak właśnie pokazuje swoją radość, skacząc w brzuszku :)
Paula, gratulacje dla dzielnego Szymka, trzymam kciuki za pozytywne wyniki badań i powtórzę raz jeszcze: "musi być dobrze"!!!
No to jak odpisałam to teraz o naszych wynikach. Jeśli chodzi o ten wskaźnik TSH, to na szczęście jest w normie, dolnej granicy, ale nadal w normie :) Z tego co się dowiedziałam i doczytałam, jeśli ten wskaźnik jest prawidłowy to jest prawdobodobne że i hormonu wzrostu hGH jest prawidłowa ilość. Musimy to jeszcze potwierdzić u lekarza. W każdym razie jestem już spokojniejsza. Natomiast okazało się, że morfologia jest nie za dobra. Wszystko poniżej normy. No cóż, z dwojga złego może lepsza anemia niż ten niedobór hormonu wzrostu ?? Jutro idziemy do lekarza, jeśli się uda zarejestrować to się wszystkiego dowiemy.
Dziękujemy wszystkim za kciuki i jeśli można prosimy nadal trzymać ;) Zdamy relację po wizycie lekarskiej.
Lecę zwolnić nianię, bo przetrzymałam ją trochę dłużej, żeby Wam odpisać ::)

Juciu przeslicznie wyglądasz! :D
Evik Gratulacje dla bratowej! :)
Frotko ja też dziś"nie wolno" powtarzałam bez końca, no pełza wszędzie gdzie ma zakaz ;D
Naya Cieszę się, że to co najważniejsze wyszło ok :)
Paula Brawa dla dzielnego Szymka! :)
Szkrabiku właśnie robiliśmy przymiarki do tego Graco Ultimy, to wkleję ci fotki, na razie chyba się jeszcze wstrzymamy, bo zniechęciły mnie wystajace nózki małej poza siedzenie, jak ją położyłam na płasko, to tak jakoś dziwnie wyglądało ::)

Naya cieszę się że hormon wzrostu w normie, a właściwie wskaźnik.
Powiedz mi co lekarz zaleca w przypadku anemii? Żelazo w kropelkach? jakiś lek? Pytam bo nie wiem jeszcze jakie wyniki ma Szymek, ale już jutro się dowiem i chcę wiedzieć co w razie gdyby okazało się że też ma anemię.

Minko ze spacerówkami to chyba norma, że nóżki wystają poza siedzisko.

Frotko ja nie raz powtarzam po kilkanaście razy pod rząd ::) a Szymek i tak udaje że nie słyszy.
Dopiero jak krzykną "nie wolno" to nie przestaje broić tylko zaczyna płakać.

Starsznie tu pusto dzisiaj zupełnie jak w weekend, ale to pewnie przez piękną pogodę. Sama byłam ponad 2 godziny na spacerze z Szymkiem.
No nic idę dać kolację i ululać.

Naya super, że wskaźnik wzrostu w normie :) A z anemią da się walczyć!!! my walczymy właściwie od początku. Od dwóch tyg. nie dajemy żelaza , mamy zrobić badania i mam nadzieję, ze już bedzie dobrze bo moje bidne dziecie prawie uzależnione od żelaza.
Paula moja Magdusia brała Ferrum Lek. To jest syrop . Żelazo w postaci bezpieczniejszej dla żołądka, zębów itp. Poza tym mała źle znosiła żelazo w kroplach.
Frotko ja też ciągle mówię nie wolno ale ona swoje ::)

Powiedzcie mi kochane bo ja już nie wiem jak ubierać małą. Dzisiaj była w kurteczce na polarku , body z długim rękawem i sweterek, rajstopki, spodenki jeans ;D a jakże no i buty od zimowego kombinezonu (które pasują jak pięść do nosa ale innych nie nabyliśmy jeszcze).I przykryta lekkim kocykiem . Kurcze  sama już nie wiem...wrrrrr

reklama
Oj, znam ja te rózne wylizywania, dzisiaj siedziałam na dywanie i zagapiłam sie na moment na coś, a Wiki korzystając z okazji podkradła się i wydłubała z mojego kapcia jakiegoś mkro okruszka i zjadła z lubością, nawet próbowałam jej wygrzbać go z buzi, ale szukaj wiatru w polu ;D
Paula Wiki miała kiedyś lekką anemię i dostawała żelazo w płynie, po miesiącu skontrolowalismy krew i juz było po anemii. :)
Paula No wiem, że w spacerówkach nózki wsytają, ale gdyby jeszcze wystawały porządnie ;), to jakos to by było, a tu niewiele tak od kostki w dół i mnie to razi, ale będę musiała się przekonać ;)

Do góry