reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Paulo,Magdulku dziekuję

Magdulku co do burzy no to masz"szczęscie" hehe mój mąz uwielbia burzę ale u nas ostatnio chyba we wakacje była.co do ubierania to Robert nosi tak: rajstopki,spodenki,body na krótki rękaw jakas bluza,kurteczka wiosenna,buciki i czapusia i to wszystko raczej go nieprzykrywam no,nózki troszkę ;)

reklama
Dziękuję za komplementy, od razu lżej na sercu i wszędzie indziej też jakoś lżej ;D

Zmykam pod prysznic i do łóżka, może dzisiaj pośpię chociaż 3 godziny za jednym zamachem :mad:

Dobrej i spokojnej nocy z jak najmniejszą liczbą pobudek (zdaję sobie sprawę, ze jesteście do owych pobudek bardziej przyzwyczajone ode mnie, ale i tak Wam życzę spokojnego odpoczynku) ;)

Jucia, miłej kąpieli i słodkich snów. A co do spania, to moja lekarka tuż przed urodzeniem Wojtusia powiedziała mi, że ciąża to nie czas na wysypianie i że natura nas w ten sposób trenuje przed pojawieniem się dzidziusia ;) Niezbyt mi się to podobało ale było prawdziwe...

Magdulku, gratulacje dla Magdusi!!!!!!

Hehe jestem ;)

To na początek naszym cudnym solenizantom życzę wszystkiego co najlepsze, najsmaczniejsze, najcieplesze i najbardziej słoneczne :D

Czarnulko, ale fajnie! Nie mogę się doczekać aż moje małe zacznie kopać  8) Do tego wózka (Graco) pasuje uniwersalne nosidełko Graco i nie wiem jeszcze, czy trzeba dokupić, czy dają w komplecie. Ale jakby coś to nawet jeśli się dokupi to cena wyjdzie podobnie do tego z Redy. Wiesz co ja Cię wcale nie namawiam, bierz taki wózek, jaki będziesz chciała. Sama jeszcze nie jestem zdecydowana ;) A zdjęcia dresiary oczywiście super :D

Minko, o no to cudnie! Na razie zebrałam mnóstwo pozytywnych opinii na temat tego wózka (tzn. pojedynczego). Ale podwójnego sobie jeszcze nie obmacałam. Za 2 tygodnie ma być :) Ach solenizantka jak zwykle boska  8) A wystające nóżynki hm wiesz Wiki malutka jeszcze jest ;) a wózek pewnie dla człowieczka, który ma dłuższe nóżynki  ::)

MamoGosi, dzięki za opinię :) Tak się składa, że w tym podwójnym wózku można zablokować przednie skrętne koła, więc problem z głowy, no a nosidełko musi być, jeśli nie będzie to można dokupić ;)

PaulaC, dałam dzisiaj Tymkowi na spróbowanie jeden kawałek chlebka pszennego Wasa. Pogryzał i pożarł cały. Czy dobrze zrobiłam? PS. Cieszę się, że badanie z głowy i tak dobrze poszło :D

Beatusku, cieszę się, że weekend Ci się udał :D Hm co do "szaleństw" z dzidzią pod serduszkiem to myślę, że spokojnie dałabyś radę ;)

Mad, Naya, Pepti faktycznie nieciekawy smaczek posiada, ale Tymek samo mleczko żłopie, bez kaszkowych dodatków, i czasami rozgląda się za większą ilością  ;D

Mad, mierzy się na stojąco (znaczy szkrab ma stać :D) ;)

Nenyah, gratuluję, "mamo" ;D

Evik, no ciociu, gratuluję ;)

Juciu, ależ śliczna jesteś!!! Julek na pewno nie może się doczekać kiedy zobaczy taką mamusię  8) No i życzę Ci, żebyś sobie troszku pospała ;)

I ja też chętnie sobie pośpię. Dobranoc zatem ;)

Witajcie wieczorową porą.
Dawno nie zaglądałam, ale naprawdę zaglądam kiedy mogę. Po prostu cierpię na wieczny brak czasu.
Zaraz przekartkuję co u was.

A ja mam problem. Maciuś nie da założyć butków. Rozpoczyna się wtedy histeryczny płacz, próby zdejmowania. Nic nie jest w stanie go zainteresować, żadna zabawka, piosenka czy muzyka. Siedzi i kwęka dopóki mu nie zdejmiemy butków. Maciejka jeszcze sam nie chodzi, ale już kupiliśmy bo wiosna i jeszcze za zimno na jazdę w samych skarpetach. Teraz jeździ w ocieplanych paputach i te mu odpowiadają.
Nie wiem co robić, może znacie jakieś sposoby na naukę zakładania butków?

Hej :)

Wracam na łono forum, dzis tylko przelotem, alle...

Totulkowi, Wiki i wszystkim zaległym Jubilatom sto lat!!!

Frotko, Aletko, Minko, Czarnulko, Easy - zdjęcia cudo!!! Jakie te nasze dzici już duże, prawda...?  ::)

Juciu, Tobie osobno napiszę - wyglądasz prześlicznie!!! A co do wysypiania, hmmm... Ja od grubo ponad roku nie przespałam jeszcze wiecej niż 6 godzin ciurkiem. A 6 zdarzyło siedo tej pory 3 razy...  ::) Ale co tam... Patrze na uśmiechnięte pysio mojego synka i wtedy nawet kolejny taki rok mi nie straszny. Rzecz jasna troche inaczej myslę w nocy ;)

Co do nocek, to są coraz lepsze, tfu, tfu ;) Z soboty na niedzielę 8 godzin ciurkiem przespał Piotruś (bo ja z tego niestety niecałe 6.

Paula, Mondzi, bardzo sie wzruszyłam, że chciałyście przyjść na koncert  :-* W sumie dobrze jednak, że sie nie zdecydowałyście - sala była śliczna, ale niewielka (o czym wcześniej nie wiedziałam, bo nigdy tam nie byłam), a ludzi tyle, że stali, było ciasno i dosć duszno, więc z chłopcami tylko byście sie umordowały. Ale mam nadzieję ze następnym razem warunki będą bardziej sprzyjające :)
Paula, trzymamk kciuki za wyniki i łapanie siuśków i cieszę sie ze Szymek taki dzielny chłopak!

Frotko, no to super, że plany wakacyjne tak fajnie sie zapowiadają :)

Magdulku, gratulacje dla Magdusi!!!

Asiu, zdrówka!!!

Evik, gratulacje dla Brata!!!

Naya, nadal zaciskamy kciuki!!!

Agast, gratuluj.ę kolosa :)

Dziewczyny, przyznaje bez bicia, że nie doczytałam, dokładnie Waszych postów z ostatnich 3 dni, więc wybaczcie, jeśli pominęłam jakieś ważne wypowiedzi  :-[ ALe ledwo żyję i chyba muszę iść spać, żeby odreagować stresy ostatnich dni ;) Jeszcze tylko pochwale sie na koniec, że mamy 2 górne jedynki!!! Tym razem naprawdę :) Lewa juz stuka o łyżeczke, a prawa jeszcze nie, ale widać ją bardzo wyraźnie :)

I tym optymistycznym akcentem kończę na dziś :)

papatki

Juciu - slicznie wygladasz!!Ty mieszkasz przy lesie??
Frotko - zazdroszcze!!A dlaczego Totulka nie cchesz do wody wsadzac??No oki,na zagle to rozumiem,ale nawet do wody nie??Czy ja cos zle zrozumialam ::)
Evik - gratki!!
Paula - gratuluje, ze Szymon taki dzielny!
Naya - to super!!Kamien z serca!
Minko - no ta buziulka piekna!!
Magdulek - gratuluje!!
Natko - nie mam pojecia ::)
Megan - gratuluje zabalkow!!
Mommy gratuluje!!!!!!!!!!!!!!!A wiesz Asioczku cos wiecej??Waga,imie??Ale fajnie ;D

Wiecie co??MOJ SYN ZACZYNA RACZKOWAC ;D No ciesze sie, ale... W sumie wczoraj cos tam,dzisiaj wiecej,ale dziwnie to robi ::) Bo jedna nozke uklada odpowiednio jak do raczkowania,a druga zawija jakby pod siebie, tak jak do pelzania. Czy to dlatego,ze sie jeszcze calkiem z pelzania nie przestawil??bo poraczkuje kawaleczek i kladzie pupe i dalek juz pelznie ::) Czy jest to jakas nieprawidlowosc?? Powiedzcie mi czy u Was tez tak bylo,albo podobnie??Pojde do lekarza w srode, o tak do kontroli,ale wiecie jak jest, tam nawet nie ma jak dziecka puscic,zeby pokazac, to badanie rozowju ruchowego to porazka jakas!!Powinni przeciez to tez sprawdzac ::) Powiem jej,ale nie wiem czy zakuma o co chodzi, ech...

Dobranoc

A ja jestem zmeczona :( Wiki idą chyba następne ząbalki i ze strasznym bulem :(
ide spać moze cos odeśpie dzisiaj,w co wątpie :(

Widze że teraz kazda mama i bobas ucieka na spacerki przy kazdej okazji :) i o to chodzi ;)

przepraszam,ale odpisze następnym razem bo padam na twarz :( buziaki i dobrej nocki dziewczyny!

reklama
Lila - nie denerwuj się Mikiemu nic nie jest. Po prostu niektóre dzieciaczki tak przechodzą od pełzania do raczkowania! Maciuś zachowywał się podobnie dopóki nie nabrał wprawy w raczkowaniu. Wszystko było z nim w porządku, jestem tego pewna bo jest pod kontrolą neurologa i chodzimy na ćwiczonka. Daj mu trochę czasu a zobaczysz jak będzie "biegał" po domu. Wtedy słychać taki odgłos plaskania łapek o podłogę.
A i gratuluję postepów smyka!

Do góry