reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Minko Wiki pięknie się nam prezentuje

Aletko to cieszę się,że zmiana na plus i dla Ciebie i dla Kornelki. Wcale sie nie dziwię, że jak mama była "pod ręką" to Kornelka chetnie korzystała z tego. My jeszcze długo nie wyprowadzimy Igorka od nas tzn sami bedziemy musieli sie wynieść i jemu zostawić pokój. A my pietro niżej i do malutkiego, swoja droga nie wiem jak tam z łózkiem sie wpasujemy. Taki pokoik wystarczyłby dla maluszka ale kurcze jest na dole i to jakos mało bezpieczne mi sie wydaje, przynajmniej w chwili obecnej. Dawidek co prawda chce brata do siebie ale za dwa lata to pewnie braciszek przeszkadzałby mu troszkę i chyba lepiej żeby mieli osobno, jakos niefortunnie mamy z tymi pokojami. A w ogóle to najfajniej jest jak wszystko na jednym poziomie jest.

reklama
Hej, ja tylko na chwilkę.
Chciałam złożyć życzenia małym jubilatom wczorajszym i dzisiejszym. Dużo zdrówka, radości i usmiechu.

Mignęła mi Wiki, Minko masz śliczną córę.
Moja bratowa na porodówce od wczoraj wieczorem. Do jednego szpitala jej nie przyjeli we Wrocku i pojechali do Trzebnicy. I jak na razie nadal czekamy. Podobno bóle i skurcze się nasiliły, ale z moim bratem trudno się było dogadać :D Ależ jestem podekscytowana. Nie mogę się doczekać. Będę pisać jak coś się zdarzy. A na razie muszę zabierać sie do pracy.

Aletko ważne, ze się wszystko co potrzebne pomieściło.

Evik to trzymamy kciuki za bratową.

Kurcze Igo znowu strajkuje, chyba trudno będzie z ta waga nadrobić. Eh.

Wszystkim 10-miesięczniakom życzę wszystkiego, co na tym świecie najlepsze!

Dzisiaj nie spię od 3 w nocy i ogłnie jest super... Przez cała ciążę nie narzekałam, ale końcówka jest mecząca - na pewno coś o tym wiecie ;).
Noce z tygodnia na tydzień stają się gorsze. Do toalety wstaję co najmniej dwa razy. Poza tym Julek ma pupę idealnie pod moim prawym żebrem i tak mnie uciska, że trudno mi oddychać. Ostatnio standardem jest moje ciskanie sie z boku na bok od 3 do 5-tej rano, albo i dłużej. ale jeszcze tylko trochę... :p

Dzisiaj Mały wymyślił sobie zabawę zaczepia sie o jakąś moją żyłę/tkankę/czy coś innego i z tego strzela jak z procy. On ma zajęcie, a mnie boli jak jasna cholera... ::)

beatusku, co ty za głodne kawałki opowiadasz!  ::) jaki zabiedzony?! kiedy patrzę na twój ava, to gołym okiem widzę, że igorek zgrabny i sliczny chłopczyk jest.

gratulacje miesięcznicowe dla wiki i toto !!

naya, pisałaś, że bebilon pepti jest gorzki... a olka wciągnęła całą filiżankę kaszki gruszkowej na tym mleku i tylko się oblizała. nie to żebym sie przechwalała tym jej obżarstwem, ale chcę tylko przekazać message, że nie jest tak źle z tym mlekiem, jakby co.  ;) wciąż trzymamy kciuki za badania. daj znać, kiedy możemy puścić.  :D

a no właśnie: kaszki owocowe: niewielki jest wybór kaszek, które nie zawierają mleka, a nie mają też w składzie uczulających teoretycznie owoców (malin, truskawek). ostatnio doczytałam się jednak na opakowaniu ryżowej kaszki z gruszkami, że tych gruszek jest całe 0,4 proc.  ::) no to chyba mogę zaryzykować również tę kaszkę "malinową" ???

takie piękne te buciki pokazujecie, że teraz to juz na pewno nie będzie łatwo się zdecydować. naya,  te buty z deichmanna?  nie podałaś ceny  :D  ;).

i jak to jest z tą rozmiarówką? chyba aletka kiedyś o tym pisała? jeśli stópka ma długość 12 cm to rozmiar jaki mniej więcej? i gdzieś coś mi mignęło, że do założonego na stopę dziecka bucika musi się zmieścić przy pięcie mój palec... mam tak mierzyć (z tym palcem swoim) na stojąco, czy siedząco??  ::)  ::)

Wszystkiego najlepszego dla Totulka i Wiki ;) ;) ;) Ależ ona słodziutka :laugh:

Aletko- no to fajnie ze Kornelia obudziła sie "tylko" 2 razy, chociaz szczerze powiem ze ja juz sobie nie wyobrazam zebym musiała wstawac i cycac małą 8) Ale to chyba tak jest ze człowiek sie szybko przyzwyczaja do nowej- lepszej( czytaj przespanej ;D) sytuacji.
Ale zeby nie bylo tak pieknie to Hanka obudzila sie dzisiaj o 4 rano i przez godzine ciągnęłam mnie za włosy ::) ( sięga do mnie z łóżeczka, małpa jedna! Po 5 dałam jej mleko i spałysmy do 7.30.
A jeszcze bylo cos o pokojach. Pokoik ktory niebawem zasiedli Hania ma zaledwie 8 m kwadratowych i do tego jest prostokątem wiec tez ustawny zbtynio nie jest ale trzeba bedzie sobie poradzic, nie ma innego wyjscia. No i przede wszystkim trza komputer stamtąd wyprowadzic ::) ::)

Evik- ja tez trzymam kciuki za bratowa i zycze by porod był w miare lekki i szybki ;)

Beatusku- mam nadzieje ze Igusiowi sie w koncu odmieni, tak jak np Wojtusiowi Frotki i zacznie jesc jak szalony! ;D

Asiu- to Ty z chorym Roberten na dwor wychodzisz???? Moze powinnas go kilka dni w domu przetrzymac??? ::)

Czranulko- Wikunia cudo!!

Wszystkiego Najlepszego dla Wiki i Totulka!!!

Minko - zdjecia Wiki i podpis super!
Naya - butki sliczne!
Agast - gratki najlepszej oceny!!
Aletko - to super!
Czarnulko - fotki Wiki bomba,a wozek super, na allegro patrzylas, to zdjecie z allegro?? Bo tam widzialam,ze licytacja sie zakonczyla ::)
Nenyah - gratuluje mama!!
Evik - trzymam kciuki za bratowa!!
MamoGosi - dzieki!Wspolczuje nocki.
Beatusku - no wlasnie, gdybysmy mieszkali gdzies dalje, jeszcze bardziej osobno ::)
Juciu - kochana, tez tak mialam,co poszlam siku juz usnac nie moglam,ech...Aleteraz wrocilabym znowu do tego ;D

Dolaczam sie do pytania Mad z tymi bucikami, mierzeniem ::)

A ja dzis wielkie sprzatanie, juz lazienka i kuchnia zrobiona ;D

Aletko...minimum 2 razy. Zasypiam najczęsciej o północy, więc o 2-giej mam już kurs.

Easy - właśnie zadzwoniłam do położnej. Umówiłam sie z nią na piątek. Będę po czwartkowej wizycie u gina, więc dowiem się więcej co i jak, pójdę przygotowana merytorycznie. Twoje i Asioczka przekonanie, co do słuszności kontaktu z położną utwierdziło mnie w tym, więc już jestem po rozmowie - z głosu wydawała sie bardzo sympatyczną babką.

reklama
Wszystkiego najlepszego dla wczorajszych swiętujących Nadii, Kornelki, Mikiego i Bartka, oraz dla Wikuni.

Totulek bardzo dziękuje za życzenia i oświadcza, że czuje się tak dorosły, że najchętniej płakałby cały czas u mamy na kolanach  :p Nie wiem, co Mu się stało, mazgaj jeden ;) A wczoraj miał taki świetny humor. Może czuje upływ czasu i już go to przeraża???

Juciu, współczuję Ci bardzo, że Ci tak ciężko ale wybacz - nowa zabawa Julka powaliła mnie na kolana  ;D ;D ;D Wiem, że Ciebie boli, ale co za zmyślne dziecko ;) Dużo zdrówka i trzymajcie się cieplutko :)

A my wczoraj byliśmy na działce, wpadliśmy jak po ogień, na godzinę, ale Wojtuś odkrył kolejną swoją pasję - grzebanie w ziemi już było (tej kwiatkowej, ta prawdziwa ziemna jest 1000 razy lepsza) a teraz mamy grzebanie w ognisku!!!! Szkoda, że mu zdjecia nie zrobiłam...

Co do butków, ja kupiłam Wojtkowi Bartka, takie wysokie sznurowane. Nosi je w wózku, ale wczoraj stawiał pierwsze kroki na działce :) Oczywiście oparty o ławeczkę, no ale zawsze!

Nenyah, gratuluję MAMA!!!!!!!

Aletko, gratuluję super ugodowej Kornelki, która z podziwu godnym spokojem zaakceptowała wyprowadzkę rodziców ;)

Easy, wiosenna Mary śliczna. Ona ma w sobie takie pokłady dobrego humoru, że powinna zostać znakiem wywoławczym świetnej pogody ;)

Minko, dziesięciomiesięczna Wikunia cudna. Totul usnął, ale może uda mi się ustrzelić fotkę miesięcznicową chociaż trochę uśmiechniętą a nie podkówka jak od rana.

No to się jeszcze pochwalę, że wpłaciłam w sobotę zaliczkę za wakacje - jedziemy 16.08 na dwa tygodnie :) I mój mąż podobno jedzie z nami... Żartuję, ale u Niego zawsze z urlopami nie teges, może w tej nowej pracy będzie lepiej. Póki co wyjechał do Katowic. Jak dobrze pójdzie, wróci jutro w nocy, czyli w środę rano.

Do góry