reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Witam wieczorową porą.
Przede wszystkim:
NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA KORNELKI, MIKIEGO, BARTKA I KUBUSIA :)
Nadia bardzo dziękuje za wszystkie życzenia :) Ależ ten czas leci ::) Już niedługo będziemy obchodzić "roczki"
Szkrabikowski, ja Cię podziwiam z tymi porządkami :) Specjalnie dla Ciebie zdjęcia butków :)

Coś małe to zdjęcie mi wyszło :mad: Jeśli chcesz, mogę Ci wysłać pojedyncze, większe fotki. Daj znać :)
Easy, Mary jak zwykle niesamowicie zawadiacka i słodka :) Uśmiech powalający!! Co do spotkania, może jakaś sobota?? Ta najbliższa???
Paula, dzięki. Ja również trzymam kciuki za Wasze badania. Musi być dobrze!!!!!
My dzisiaj znowu spędziliśmy prawie cały dzień na działce. Córa miło mnie zaskoczyła, dała mamusi poryć w truskawkach i malinach, siedząc w wózku tylko się przyglądała i co jakiś czas instruowała mnie co mam robić a potem wybuchała śmiechem!! ;D Tylko za choinkę świąteczną nie chce spać na działce??!!
To my się zgłosimy jutro i damy znać jakie wyniki badań. Dobrej nocki życzymy!

reklama
Przeczytałam ,ale padam na pysk a jutro na rano do pracy ::)

Wszystkiego najlepszego dla Kornelii, Bartusia. Mikiego i Kubusia oraz Nadii ;D

Pochwale sie tylko ze z dzisiejszego kolo ( wykłada Józef Oleksy :D ) dostałam najlepszą ocene w grupie ;D ;D ;D Co prawda 4,5 ale lepszej nie bylo ;D

Lila- jak to czesto?? Ostatnio bylam 2 tygodnie temu ::) No i gratuluje zęba Mikiemu :laugh:

Easy- zdjęcia suuuper!!! Mary to chyba niezła jajcara, hihi ;D :laugh:

Asioczku- pewnie ze Maja bedzie super laska! A co ma nie byc?? ;) ;D

Aletko- nas z kolei czeka wyprowadzenie Hani z naszej sypialni i troche sie tego boje czy ona jakos tego nie odczuje, bo w sypialni mamy amarantowe sciany ::) a w Jej pokoju żółte...

Wybaczcie ze nie odpowiem wszystkim ale nalatalam sie w ten weekend ze hoho... i jeszcze wczoraj w nocy jak skonczylam sie uczyc do dzisiejszego kolo to sie wzielam za porzadki w Hanki ciuchach i 3 reklamowy wielkie za malych ubran spakowalam. Wreszcie ma luz w szufladach, tylko teraz trzeba w letnią kolekcję moją modelke zaopatrzyc. hihi ale z moimi funduszami to pewnie wyląduje w pobliskim lumpeksie ;D

No nadrobuiłam ;)

WSZYSTKIEGO NAJCUDOWNIEJSZEGO DLA KORNELCI,MIKIEGO BARTUSIA I KUBUSIA WOW JAK LECI TO JUZ 10 MIESIĘCY!!! (niedługo rocZek ;D)

Easy zdjęcia cudo!!!

robercik nadal chory :( ,nie widać żadnej poprawy nawet po tym syropku eurespal.Niewiem czy isc juz do lekarza po antybiotyk czy jeszcze czekac.Ale zaczyna pokasływać i to sporawo.Najlepiej czuje się na dworze poprostu jakby chory nie był a w domu katar niemiłosierny no i przeszły mu złe humory(tfu,tfu)Widze ze tak męczy go katar i aż mi przykro ze tak się męczy ech..

NAJLEPSZE ZYCZENIA DLA KORNELKI, MIKIEGO, BARTKA I KUBUSIA Z OKAZJI ICH MIESIĘCZNICY :D

szkrabiku wózeczek super :) Ja juz sobie upatrzyłam ten na zdjęciu :) bo ma tą gablote z tyłu dla niemowlaczka :) i puźniej demontujesz jak w pojedyńczym i masz tak jak w twoim na fotce :)

89334392

89334392_1

i on kosztuje 990,00 zł :)

Czarnulko, ten wózek Graco też ma tył dla niemowląt, tylko na zdjęciu akurat tego nie pokazano. Różnica między nimi polega na tym, że ten, którego zdjęcia zamieściłaś waży 20 kg, a Graco 13,5. Graco nie ma pompowanych kół. No i kosztuje 883 zł 8) (w hurtowni Akpol w Gdańsku) Zresztą nawet nie o cenę chodzi, tylko o wagę. Najpierw też myślałam o tym, bo przecież pisałam Ci, że pojadę do Redy zobaczyć jak wygląda i Ci zdam relację. Może i tak pojadę, to zależy od mojego zdecydowania. Najpierw muszę sobie Graco obmacać. Te pompowane koła bardzo chciałam, ale tak czy siak się na śniegu wymęczę, a przynajmniej lekki wózeczek będę miała dla dzieci. PS. Jak się miewa Twój brzuszek? :D

Naya, dzięki :-[ (to za te porządki) i wielkie dzięki za zdjątka :D Super są te buciki. Jeśli tylko będą na Tymka pasowały to je weźmiemy :)

No dobra. Teraz to nie wiem kiedy napiszę. Może jutro wieczorem, a może pojutrze. Ale ładnie nadrobiłam w weekend, więc proszę na mnie patrzeć łaskawym okiem ;)

Dobranoc :)

szkrabiku A nio brzusio oki :D Maluszek juz super kopie :D A ten co dałaś link z allegro wózek ma tą gablotke z tyłu dla niemowląt? bo tam nie pisze :( pisze tylko że sie rozkłada,a mi chodzi o to nosidło :) bo cena jest super i wózio również :) A mi również o cene chodzi :)

dzisiaj byliśmy na pierwszym grillu :D

a o to fotka mojej małej dresiary

_590707_n.jpg

A tutaj dzisiaj Wiki z ciocią :)

_590709_n.jpg

_590708_n.jpg

Totulkowi wszystkiego co najlepsze z okazji 10 miesiąca!!!

Szkrabiku Dziękujemy! :)
Ja mam właśnie spacerówkę Graco w dokładnie takim kolorze jak pokazałaś z tą krateczką, ale jeszcze nie używaliśmy, na dniach premiera, to dam oczywiście znać co i jak :)
Paula Gratuluję kolejnych postepów Szymka! :)
Asiu Może podejdź jeszcze raz do lekarza z Robertem? teraz taka pora roku, że lepiej dmuchać na zimne.
Czarnulko Wikunia śliczna! :)
Easy Mary w kurteczce extra! :D

Lila obiecuje, że dzisiaj sprawdze, bo wydaje mi sie, że napewno film mam.

Szkrabiku ja mam Graco od samego poczatku i jest ok., co prawda jest to jednoosobowy wózek, ale bardzo lekki i zwrotny. W zimie nie najlepiej sie nim jeżdzi bo sie kółka skręcaja. Dużym atutem jest fakt, że w Graco wpinja się foteliki samochodowe graco, a niektóre wersje mają torbe dla noworodka, w której można wozic dzidziusia mniej więcej zanim osiagnie romiar 68-74.

Asia współczuje choróbska i życze Robertowi zdrówka. Na  mnie eurespal nigdy nie działał, a lekarze mi go często przepisywali, bardzo sie źle zawsze po nim czułam, byłam ospała i  miałam nudności i słyszałam, że na wiele osób tak działa.

Czarnulka zdjęcia super.

A u nas noc straszna, budzenie sie z placzem i krzykiem co pół godziny. najpierw myslałam, że Gosik sie zapowietrzył, więc nosiłam, zeby odbeknęla sobie, ale po wyciu pół godzinnym, dałam cyca i pomagało to na pół godziny i potem znowu, a wczoraj w ciagu dnia tez spac nie chciała w swoich normalnych porach, tylko szalała. Więc siedze w pracy wycycana i niewyspana do potęgi pijąc czwarta kawe.

Witam, postaram się szybko napisac bo potem znowu będe za Wami gonić :)

Weeken minął nam rodzinnie, bylismy u tesciów i u moich rodziców i na zakupach (dzieci obkupione tym samym w przeciwieństwie do rodziców).

Łłóżeczko  turystyczne w kuchni chyba spełni swoje zadanie. Nie było jakiejś radości jak Igusia włozyłam ale chwilkę raczej bez histerii posiedzi w bezpiecznym miejscu. W sumie tyle oczekiwałam. Aha, Igorek nauczył sie wisieć na tym łóżeczku. Byłam w ogóle ciekawa czy da rade wstać ale radzi sobie z tym świetnie i w dodatku łapie sie za górę łóżeczka i podnosi nogi do góry niejako zawisając na nim. Widząc to mój mąz pyta mnie - i jak on ma przytyć? W sumie racja bo nasze dziecko w nieustannym ruchu jest. Nawet jak jeszcze nie przekręcał sie to chociaż machał rączkami i nóżkami. Moja teściowa, u której bylismy jakieś 2 godziny stwierdziła, że jakbysmy zatrudnili nianie to po dniu by zrezygnowała bo nie dośc, że nakarmic trudno to jeszcze nabiegac się trzeba. A ja się cieszę, że to takie zywe srebro tylko z tym jedzeniem to udręka. No własnie a propos jedzenia, po premierze makaroniku były dwa dni postu i dopiero wczoraj normalnie zjadł. Codziennie podawałam jednak ten makaronik żeby sie przyzwyczajał, na razie dodawałm go do zupek róznych, niewielkie ilości ale zawsze coś. I duzy to postep w naszym przypadku. Zaczynam się przyzwyczajać chociaż jak bylismy u teściów i była tam moja szwagierka z 4 miesięcznym synkiem, który chyba podobnie wazy jak Igus to patrzyłam na ta moja kruszyne i płakac mi się chciało bo jakoś tak mi sie wydawało,z e tak mizernie wygląda chociaz z drugiej strony wszędzie go było pełno i był taki radosny. No nic tyle o nas.

Mondzi jak napisałam wyżej, łózeczko się przyda.

zQo zdrówka dla Konradka

Evik zdrówka dla dziadka, łagodnego wymiaru kary i żeby Hani szybko ząbki wyszły, u nas tez cierpienia, ostatio wyszły 2 ale jeszcze 3 się pchają. Nocki do kitu ale w dzień mały jest dzielny, tylko gryzie mocno.

Asiu zdrówka dla Robercika

Beatko brawa dla Matiego, szybko nadrabia.

Anka przytulam i zdrówka dużo życzę, zeby dzieciaczkom szybko przeszło.

Naya gratuluje pierwszych kroczków i chyba w ogóle pierwszych na naszym watku. To chyba nagroda, zeby mama się nie martwiła. Napisz jak wyniki.

Coletta ciesze się,z ę jest poprawa.

Asioczku Maja przecudna.

Paula gratulacje dla Szymusia za siadanie i wstawanie.

Szkrabiku tez jestem zdania, że im więcej zajęć tym lepiej mozna sobie wszystko zorganizować ale nie wiem czy dałabym rade tak szaleć opiekując się maleństwem i noszac drugiego pod serduszkiem.

Rita gratuluje stania i kroczków, mozę Wojtus od razu przejdzie do chodzenia.

Magdulku ja bym chciała zeby moi rodzice zajmowali sie Igorkiem bo chociaż nie we wszystkim sie z nimi zgadzam to mam do nich ogromne zaufanie, problem w tym,z e chyba tym razem nie dadza rady.

Świezynko Igorek też zajety bardzioej poznawaniem świata niz kolejnych zabawek. I super,z e Wojtus powrócił do 2 drzemek.

Easy super fotki i gratuluje udanych zakupów.

Martynko fajnie, ze się odedzwałaś, wykuruj się szybciuko.

Aletko gratulacje dla dzielnej Kornelki. A jak Wy sie czujecie odseparowani od bardziej dorosłego dziecka?

Lila czas zweryfikuje wszystko i moze jeszcze wszystko ładnie sie ułozy (mam na mysli teściową). U nas tez róznie bywało, zwłaszcza w pierwszym roku małżeństwa, wszyscy chcieli dobrze i wszyscy sie wtrącali. Wyszło na to, ze powinniśmy stanąc po którejś ze stron. Zamieszanie trwało ok 5 lat, potem urodził się Dawidek i "musieli" się do siebie przekonać (w zasadzie musiały bo to mamy i babcia nie potrafiły się dogadać) A mój mąz przekonał się do mojej mamy i chociaz kiedyś nie chciał do niej jeździc nawet (efekt mieszkania przez 2 lata razem) to teraz bardzo sie lubią. Jak widzisz wszystko sie może zdarzyć. I gratuluję 7 ząbka.

Agast gratuluje zaliczenia - najlepszego:)

Czarnulko Wiki super panienka.

MamaGosi współczuje i oby te nocki szybko sie poprawiły.

Wszystkiego naj dla Kornelki, Mikiego, Bartusia, Nadii, Wiki i Totulka

reklama
Do góry