reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mad, Nadia mierzy 65 cm (mierzona 4 razy na wszelakie sposoby, na stojąco, leżąco..), i wg siatek centylowych jest grubo poniżej 3 centyla. Zaniepokoiło to trochę lekarkę! No i życze szybkiego wyleczenia nogi i długich spacerków!!

reklama
Aletko, nie jesteśmy wysocy, ja mierzę 166cm a mąż ok.175 cm. Teściowa i jej matka są osobami niskimi, więc pocieszam się, że to jednak kwestia genetyki, że Nadia to skrzat malutki ::)

hej :)

serdecznie dziękujemy za trzymanie kciuków za nasze dzisiejsze badanie
Jesteście Kochane!!! :)

Okazało się że Karola nadal ma dziurkę w częsci przedsionkowej serduszka i nadal przecieki są,ale jest o tyle pozytywna wiadomość że mimo wzrostu całkowitego dziecka ta dziurka przez ostatnie5 miesięcy zmniejszyła się o 1/3,więc cieszę się ze się zmniejsza ,po prostu musimy nadal chodzić na kontrole-następne echo za 2 miesiące

Aniu biedne te Twoje dzieciaczki że muszą oboje leżeć w szpitalu :( :(
życzymy zdrówka i jak najrychlejszej poprawy!!!

Asiu u nas eurespal kosztuje 26 zł,Karolina go brała w lutym,czy jest skuteczny to nie wiem z własnych doświadczeń ale zauważyłam że i u nas lekarze jak dignozują infekcję wirusowa to zlecają najpierw eurespal bo to lek przecwwirusowy i przeciwzapalny ,dopiero jak nie pomaga eurespal to zastanawiają się nad antybiotykiem,ogólnie jest chyba modnym lekiem bo czesto słysze że ktoś dostał eurespal

u nas dziś pada ,pogoda do bani,mokro ,nawet trochę chłodniej niż w poprzednie dni,Karola jeszcze śpi bo jak wróciłyśmy ze szpitala to zmęczona wrażeniami zasnęła
ale jeszcze musimy wyjść później na przymusowy spacer do marketu bo pustki w lodówce

pozdrawiam i życze udanego weekendu :)

Wasze "starszaki" tez byly kiedys takie male:

klwrdthuhfqfhean.jpg

W kapieli lokci nie nalezy zamaczac :) - standardowa mina kapielowa

103yiqfhrlk702nd.jpg

Pierwszy spacer zaliczony:

dlejxyoyn9obszwy.jpg

Aniu- strasznie Ci współczuje :( Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Asiu- Hania tez brała Eurespal, ale płaciłam za niego nie wiecej jak 20zł. Moze zapytaj jeszcze w innej aptece. A waga Roberta bardzo dobra z tego co sie orientuje. Hania wazy 8900 ale to dziewczynka.

Asioczku- gratuluje zdobycia sprawnosci mamy ;D Fajnie ze Majeczka taka grzeczniutka ;) Masz jakies wiesci od Juci, bo cos zamilkła ostatnio...

Naya- teraz jak napisałas ze Wy tez "za wysocy" nie jestescie to jestem pewna ze Nadia ma w genach bycie calineczką ;)

Lila- gratuluje stania Mikiego i łącze sie w bólu odnosnie kolosów. Tez mam w niedziele :mad:

mad- juz Aletka Ci odpowiedziała w sprawie butków ;)

U nas nocka całkiem niezła ;) to znaczy cała przespana ;D mimo ze idą nam dolne trójki i Hania bardziej marudna co zaprezentowała Megan na wczorajszym spacerku ::) Po za tym jutro ide do skoły i tak mi sie nie chce ze lepiej nie mówic :mad:

Asioczku!!! Dopiero teraz zobaczyłam! Jaka śliczna Majeczka :laugh: :laugh: No i mama tez super sie prezentuje ;D

Agast dzieki za komplementy.
Jucia ma sie dobrze i juz Julka po drugiej stronie brzucha nie moze sie doczekac. Jezeli cos zacznie sie dziac mam nadzieje, ze da mi znac a ja Wam relacje bede zdawac :)

Lila pisze:
...Czarnulko - a no wlasnie, ktos juz pytal,ale nie odpowiedzialas, jak mama i siostra??W ktorych miesiacach juz sa?Jak sie u siostry poukladao??Wiedza jak plec??...

Lileczko Mama i siostra mają się rewelacyjnie :) Jeszcze nie wiedzą jaka płeć bo lekarz żadko wysyła je na badania bo nie ma usg w gabinecie :) Ale pewnie na dniach się dowiedzą :)
Moja siostra ma termin na 7.07 a moja Mama ma termin dwa dni puźniej 10.07 :) Fajnie nie?!

Moja siostra nawet dobrze przytyła na całym ciałku :) a mama ma malusi brzusio :)

Jak tylko się coś dowiem to odrAZU wszystko wam napisze ;)

Asioczku Cudownie wyglądacie!!! Normalnie bajka :) Buziaczki dla Majeczki :)

Joł, joł ;D

asioczku - Majka śliczna i taaaaka malutka ::)
Mondzi - też bym nie chciała żeby Matuś tylko leżał. Oj nie! Teraz jest taki fajny, coraz bardziej kumaty no i można sie z nim wreszcie bawić. Chodzi mi o to, ze z małego ciapka zrobił sie z niego większy waryjot ;D I to tak szybko jakoś. No ale to dobrze a ja tu niepotrzebnie marudze ::)

Ojej jakaś taka senna dzisiaj jestem. Chyba coś jest z ciśnieniem :mad:

reklama
Naya, dzięki za dobre słowo. Gratuluję dzielności Skrzata.
Asiu, a czy Robert dostał oprócz Eurespalu antybiotyk? Co mu dokładnie dolega? Jeżeli ma antybiotyk, to ja nie mając pieniędzy, może dałabym spokój z Eurespalem, ale jeżeli ma to być podstawowy lek, to chyba jednak trzeba go podać. A kiedyś rozmawiałam z koleżanką, matką trójki dzieci i mówiła, że na jej syna ten lek wogóle nie działał, a córce pomagał zawsze i nie potrzebny był antybiotyk. No i ta cena chyba nie jest aż taka.
Colletta, cieszę się, że z serduchem lepiej :) Co masz wspólnego z medycyną? Twoje wypowiedzi są takie fachowe :)
Asioczek, śliczny Noworodek. I Mamusia chyba też w formie :)

Do góry