reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Mad, Nadia mierzy 65 cm (mierzona 4 razy na wszelakie sposoby, na stojąco, leżąco..), i wg siatek centylowych jest grubo poniżej 3 centyla. Zaniepokoiło to trochę lekarkę! No i życze szybkiego wyleczenia nogi i długich spacerków!!

reklama
Aletko, nie jesteśmy wysocy, ja mierzę 166cm a mąż ok.175 cm. Teściowa i jej matka są osobami niskimi, więc pocieszam się, że to jednak kwestia genetyki, że Nadia to skrzat malutki ::)

hej :)

serdecznie dziękujemy za trzymanie kciuków za nasze dzisiejsze badanie
Jesteście Kochane!!! :)

Okazało się że Karola nadal ma dziurkę w częsci przedsionkowej serduszka i nadal przecieki są,ale jest o tyle pozytywna wiadomość że mimo wzrostu całkowitego dziecka ta dziurka przez ostatnie5 miesięcy zmniejszyła się o 1/3,więc cieszę się ze się zmniejsza ,po prostu musimy nadal chodzić na kontrole-następne echo za 2 miesiące

Aniu biedne te Twoje dzieciaczki że muszą oboje leżeć w szpitalu :( :(
życzymy zdrówka i jak najrychlejszej poprawy!!!

Asiu u nas eurespal kosztuje 26 zł,Karolina go brała w lutym,czy jest skuteczny to nie wiem z własnych doświadczeń ale zauważyłam że i u nas lekarze jak dignozują infekcję wirusowa to zlecają najpierw eurespal bo to lek przecwwirusowy i przeciwzapalny ,dopiero jak nie pomaga eurespal to zastanawiają się nad antybiotykiem,ogólnie jest chyba modnym lekiem bo czesto słysze że ktoś dostał eurespal

u nas dziś pada ,pogoda do bani,mokro ,nawet trochę chłodniej niż w poprzednie dni,Karola jeszcze śpi bo jak wróciłyśmy ze szpitala to zmęczona wrażeniami zasnęła
ale jeszcze musimy wyjść później na przymusowy spacer do marketu bo pustki w lodówce

pozdrawiam i życze udanego weekendu :)

Wasze "starszaki" tez byly kiedys takie male:

klwrdthuhfqfhean.jpg

W kapieli lokci nie nalezy zamaczac :) - standardowa mina kapielowa

103yiqfhrlk702nd.jpg

Pierwszy spacer zaliczony:

dlejxyoyn9obszwy.jpg

Aniu- strasznie Ci współczuje :( Bedzie dobrze. Trzymam kciuki.

Asiu- Hania tez brała Eurespal, ale płaciłam za niego nie wiecej jak 20zł. Moze zapytaj jeszcze w innej aptece. A waga Roberta bardzo dobra z tego co sie orientuje. Hania wazy 8900 ale to dziewczynka.

Asioczku- gratuluje zdobycia sprawnosci mamy ;D Fajnie ze Majeczka taka grzeczniutka ;) Masz jakies wiesci od Juci, bo cos zamilkła ostatnio...

Naya- teraz jak napisałas ze Wy tez "za wysocy" nie jestescie to jestem pewna ze Nadia ma w genach bycie calineczką ;)

Lila- gratuluje stania Mikiego i łącze sie w bólu odnosnie kolosów. Tez mam w niedziele :mad:

mad- juz Aletka Ci odpowiedziała w sprawie butków ;)

U nas nocka całkiem niezła ;) to znaczy cała przespana ;D mimo ze idą nam dolne trójki i Hania bardziej marudna co zaprezentowała Megan na wczorajszym spacerku ::) Po za tym jutro ide do skoły i tak mi sie nie chce ze lepiej nie mówic :mad:

Asioczku!!! Dopiero teraz zobaczyłam! Jaka śliczna Majeczka :laugh: :laugh: No i mama tez super sie prezentuje ;D

Agast dzieki za komplementy.
Jucia ma sie dobrze i juz Julka po drugiej stronie brzucha nie moze sie doczekac. Jezeli cos zacznie sie dziac mam nadzieje, ze da mi znac a ja Wam relacje bede zdawac :)

Lila pisze:
...Czarnulko - a no wlasnie, ktos juz pytal,ale nie odpowiedzialas, jak mama i siostra??W ktorych miesiacach juz sa?Jak sie u siostry poukladao??Wiedza jak plec??...

Lileczko Mama i siostra mają się rewelacyjnie :) Jeszcze nie wiedzą jaka płeć bo lekarz żadko wysyła je na badania bo nie ma usg w gabinecie :) Ale pewnie na dniach się dowiedzą :)
Moja siostra ma termin na 7.07 a moja Mama ma termin dwa dni puźniej 10.07 :) Fajnie nie?!

Moja siostra nawet dobrze przytyła na całym ciałku :) a mama ma malusi brzusio :)

Jak tylko się coś dowiem to odrAZU wszystko wam napisze ;)

Asioczku Cudownie wyglądacie!!! Normalnie bajka :) Buziaczki dla Majeczki :)

Joł, joł ;D

asioczku - Majka śliczna i taaaaka malutka ::)
Mondzi - też bym nie chciała żeby Matuś tylko leżał. Oj nie! Teraz jest taki fajny, coraz bardziej kumaty no i można sie z nim wreszcie bawić. Chodzi mi o to, ze z małego ciapka zrobił sie z niego większy waryjot ;D I to tak szybko jakoś. No ale to dobrze a ja tu niepotrzebnie marudze ::)

Ojej jakaś taka senna dzisiaj jestem. Chyba coś jest z ciśnieniem :mad:

reklama
Naya, dzięki za dobre słowo. Gratuluję dzielności Skrzata.
Asiu, a czy Robert dostał oprócz Eurespalu antybiotyk? Co mu dokładnie dolega? Jeżeli ma antybiotyk, to ja nie mając pieniędzy, może dałabym spokój z Eurespalem, ale jeżeli ma to być podstawowy lek, to chyba jednak trzeba go podać. A kiedyś rozmawiałam z koleżanką, matką trójki dzieci i mówiła, że na jej syna ten lek wogóle nie działał, a córce pomagał zawsze i nie potrzebny był antybiotyk. No i ta cena chyba nie jest aż taka.
Colletta, cieszę się, że z serduchem lepiej :) Co masz wspólnego z medycyną? Twoje wypowiedzi są takie fachowe :)
Asioczek, śliczny Noworodek. I Mamusia chyba też w formie :)

Do góry