reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

Wszystkiego najlepszego dla Tymka!!!

Asioczku, Maja cudna :) Jaka słodka, malutka istotka. Ty też wyglądasz ślicznie. W ogóle - razem wyglądacie ślicznie :)

Asiu, Wojtek pił Eurespal, nam akurat nie bardzo pomogło, skończyło się na antybiotyku. Płaciłam około 20-23 zł

Mam mega marudę więc spadam.

reklama
Hej Dziewczyny!

Dla Tymka wszystkiego najlepszego!

Evik gratulacje dla raczkującej Hani! Przykro mi z powodu zachowania Twojego męża, mam nadzieję, że już porozmawialiście na ten temat.

Mondzi a może takie marudzenie to poprotu przywilej wieku?
Szymek za to boi się obcych i dostaje histerii jak zbliży się do niego ktoś kto mu się nie spodoba.

Junonko cieszę się że czas Ci tak szybko leci i że powodzi Ci się towarzysko. Tak trzymaj!

Aletko szkoda, że nie możesz odwiedzić babci w szpitalu.  :(

Coletta to super wieści, że dziurka w serduszku się zmniejsza.

Lila brawo dla Mikiego za wstawanie!
Wyjaśniłam Ci swoje ostatnie dwie wypowiedzi na gg. Myślę, że teraz już wszystko jasne.

Beatusku cieszę się że podchodzisz do przyszłości z optymizmem. Tylko tak dalej!

Aniu trzymaj się! Przytulam mocno.

Asioczku jaka słodka kruszynka!
Super, że córcia daje Wam pospać i nie sprawia problemów.

Beatko doskonale rozumiem co masz na myśli, a dlaczego wyjaśnię poniżej.

Uwaga, uwaga! Znowu będę się chwalić, tak po prostu bez przepraszania  ;)

SZYMEK SAM SIADA!!!!

Najpierw przy mnie usiadł z pozycji raczkującej, a jakieś 10 minut później wyszłam do kuchni smażyć rybę, zostawiłam Szymka na podłodze na brzuszku, wracam 10 sekund później, a on siedzi  :o i uśmiecha się do mnie od ucha do ucha  ;D

Ale to nie koniec, nauczył się też wspinać i klękać przy czymś. Dopełza i klęka. A na rehabilitacji jak uciekał przed rehabilitantką to wspiął się po mnie i wstał, żeby się we mnie wtulić...bida mała.

Nabrał chłopak takiego tempa, że nie nadążam, ale jestem taka szczęśliwa i dumna. Długo czekałam na te sukcesy i się doczekałam  :D
A jaki się łobuz z niego zrobił to chyba tylko ja wiem... ::)

Dokumentacja z dzisiejszego wspindrania się po wózku:
wspinaczka3mg.jpg

Wieści z rehabilitacji też dobre, rehabilitantka jest zadowolona z jego postępów i stwierdziła, że nie ma sensu spotykać się wcześniej niż za miesiąc, żeby zobaczyć co nowego potrafi i tyle.
Bardzo się cieszę dlatego nie zrobiła na mnie wrażenia mega ulewa w czasie której wracaliśmy do domu i woda chlupocząca w moich butach  ;)
Uciekam do mojego rozrabiaka.

Asioczku, śliczna kruszynka, taka słodka. Ja już nie pamiętam kiedy moje dziecię było takie malusie :)
Agast, no oby tak było, posprawdzałam nawet nasze książeczki zdrowia i oboje mieliśmy prawie od urodzenia nadwagę i wydłużaliśmy się książkowo. No cóż, może nasze dziecko książkowe być nie chce??
Paula, gratulacje, gratulacje!!! Widzocznie Szymek z tych dzieci, które długo nie robią nic, a jak zaczną to nabierają takiego tempa, że mamusiom oczy wychodzą na wierzch :) Mam takiego chrześniaka, też długo nie robił wiele rzeczy a jak już zaczął to w ekspresowym tempie. Zaraz będziesz radośnie biegać za radosnym Szymkiem :)

No to i ja się pochwalę, własnie przed 10 minutami moje dziecko mnie totalnie zaskoczyło. Skrzat mały zrobił swoje pierwsze dwa samodzielne kroki!!!!! ;D Po drugim utrzymała się nadal w pionie i może zrobiłaby trzeci ale mamusia zrobiła tak głośne "woooow", że biedne dziecko się wystraszyło i padło na pupę ::) Nadal jestem w szoku :o

Mondzi, no niestety, realistyczny, bo z życia wzięty. Przepraszam, jeśli Cię zniesmaczyłam. Po prostu tak mi źle :( mimo, że wiem, że to musi minąć. A jeśli chodzi o jeździdło to Tymek jakby na przekór moim słowom zainteresował się dzisiaj hipciem. Trzymał za rączkę i stał, a potem szedł. To może nie aż tak zmarnowane pieniądze :)

Aletko, dzięki dzięki, nawet bez plucia przesądnego. Oby jak najszybciej się skończyło  ::)

Magdulku, uszka wyżej. Kłótnie bywają oczyszczające, może był powód? Będzie dobrze :)

Lila, dzięki.

Beatusku, dzięki za namiar!!! Chyba te niższe bym chciała, bo wiosna przecież. 89 zł mogę zapłacić :) Aha chciałam oficjalnie zaświadczyć, że żyrafa pełna klocków Fisher Price odwaliła u mojego synka kawał dobrej roboty! Wrzuca klocki aż miło, sam sobie żyrafę trzyma, no dumna jestem z Niego, no! :D Aha i dzięki w imieniu Tymka za życzenia :)

Świeżynko, a no nie lepiej. Rano była powtórka z rozrywki, cały dzień mam wrażenie, że za chwilkę rzygnę :(

AnkaW, trzymaj się!!!

Asioczku, witaj w gronie mam i dbaj o Was :D Foty oczywiście boskie! Piękne jesteście :D

Naya, dzięki :) A buciki muszę najpierw Tymkowi przymierzyć, pojęcia nie mam jaki rozmiar, pewnie większy niż 17 ;) Podobają mi się. Chcę Tymkowi takie kupić na dwór, a do domku takie Tombuta. I jedne i drugie są czaderskie jak dla mnie :D I gratuluję pierwszych kroczków Nadii :D

Asiu24, Eurespal za 38 zł ??? Nie chce mi się wierzyć. Sama dałam 23 zł :|

PaulaC, gratuluję zdolnego synka!!! :D

Jeśli komuś nie odpisałam to najmocniej przepraszam. Wybaczcie rzygającej ciężarówce  8)

PaulaC No wieeelkie gratki dla Szymcia!!! Zdolniacha z niego!!! Super!!! Buziak dla niego od Wikusi ;)

Asiu Może jak pujdziesz do innej apteki to będzie tańszy lek niż w tej aptece co pytałaś :)

Szkarabiku Wspólczuje ci tego rżyganka,bo wiem co przechodzisz bidulko! Sama jeszcze kilka dni temu to przechodziłam :( Ale pocieszę ci że już niedługo będzie ci napewno oki! rzymam kciuki za ciebie ;)

Naya serdecznie gratuluję!!!  :D
Czy to przypadkiem nie pierwsze samodzielne kroczki w naszym wątku Czerwcowym?
Brawo!

Dziękuję Wam bardzo za gratulacje!

No proszę Nadia i Szymek zaskoczyli dziś swoje mamusie. Wielkie gratulacje.

Asioczku Maja słodka i jak ładnie razem wyglądacie.

A mi się wciąż ryczeć chce, chyba złapałam deprechę :( na szczęście jutro nie będę miała zbyt dużo czasu na rozmyślanie bo Hanka pochłonie go całkowicie. Znowu będziemy tylko we dwie więc pewnie mnie wymęczy na maksa.

Paula gratulacje dla Szymka!!! :)
Naya wow gratuluje Nadii pierwszych kroczków!!!
Asioczku śliczna Maja!!! i no po prostu cudnie wyglądacie!
Szkrabiku powód był rzecz jasna - wszystkowiedząca moja mama ;) Ale tak w ogóle to jest najcudowniejsza na świecie! :) No i myślałam ,że sie będzie na mnie boczyć ale jest ok na szczeście :)

reklama
Asioczjku Majka poprostu bombowa!!! :)

A więc kupiłam ten syropek znalazłam go w aptece za 29zł to prawie 10zł w kieszeni takie zdzierstwo :o
Mondzi lekarka przepisała nam nasivin,eurespal,cebion(to daje cały czas) mam nadzieje że przejdzie nie chciałabym faszerowac w niego antybiotyku kupiłam mu również vibovit dopiero teraz bo nie wiiedziałam czy bedzie lubił,ale mu smakuje ;D.Podaje mu również herbatke z Hippa na przeziębienie mam nadzieje ze pomoże

Paulo no nic inengo jak GRATULACJE!!!

a teraz uciekam bo tak mnie wzięło ze siedze i smarkam az łzy mi lecą nie moge oddychac i wogóle gardło to mnie tak boli jakbym szpilki jadła papatki

Evik kochana trzymaj się przytulam :-*

Do góry