reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

I ja się witam!!!

Dla Emilki: STO LAT!!!

Minko, zdjęcia SUPER!!!

Wszystkim chorującym - małym i dużym - ZDRÓWKA życze!!!

Mary nas wczoraj wykończyła. Dodatkowo zafundowała nam taką nockę, że na rzęsach chodze ::)
Normalnie pierwszy raz w życiu marzę o tym żeby iść do pracy i ... odpocząć ;) Oby tylko zbyt wielu ludzi nie przychodziło do mnie w sprawie swoich finansów... ;D

reklama
Wojtuś raz jeszcze dziekuje za życzenia miesięcznicowe!  :)

A ja za przytulaski.  ;

Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta dla Tymka i z okazji dzisiejszego dla Emilki!

szkrabikowski, podobno takie zachowanie w nocy jest normalne u dzieci. Wojtus też czasem budzi się z płaczem, ale na szczęście z reguły szybciutko zasypia. Wydaje mi się, że częściej są takie akcje, jak np. przeciągniemy go po znajomych albo w inny sposób dostarczymy więcej wrażeń.

Lileczko, Ty łobuziaro!  ;D Teraz wszystkie będziemy usychać z ciekawości, czy coś zdziałaliście!  ;D

Agast, serduchem jestem z Twoją koleżanką! Mam nadzieję, że tym razem sie uda!

Minko, Wiki jak zawsze śliczna! Ale przecież o tym doskonale wiesz!  ;)
Mój mąż mówi, że obiektywnie Wojtuś jest najładniejszym dzieckiem na świecie.  ;D I ja się z nim zgadzam.  ;)

Easy - napisze tutaj,bo tam znowu sie gubie, nie daje rady nadazyc, masz sliczny ava!!!!
Aletko - dziekuje ;D
Swiezynko - hehe, tylko zebym ja chociaz wiedziala, ktory to dzien cyklu,a tak to gra w ciemno jest, bo ja co miesiac okres kilka dni z pozniej dostaje ::)

1.Ja ubieracie swoje dzieci??Czy juz czas na lzejsza kurtke??U nas dzis pochmurno,ale na termometrze teraz jest 11 stopni. Brac jeszcze ten spiwor do wozka??Zakladac kombinezon?? Czy moge wiecej o jeden swetr i wiosenna kurtke???

2.A co z butami??Kupujecie na wiosne??Takie do chodzenia juz, z twarda podeszwa??

Świeżynko Obiektywnie rzecz biorąc, to dla każdej z nas jej pociecha najpiekniejsza ;)
Wiki dla nas najcudniejsza i kto smie twierdzic inaczej będzie miał z moim mężem do czynienie ;) ;D
Lila Ja sama nie wiem jak dzis ubrać Wiki na spacer, u nas w słońcu 14 stopni :D, chyba jednak jeszcze kombinezon ubiorę, ale nie będę przykrywać, albo kurtke taką grubszą, spodenki, rajstopki, butki po siostrzeńcu męża i przykryje nózki kocykiem.
A o buty jutro podpytam naszą rehabilitantke, bo sama sie nad tym zastanawiałam.
Easy Śliczny ava! :D

Minko - to jak pogadasz z rehabilitanka to daj znac ;)
Nenyah - Miki je kasze tylko w kaszy, znaczy sie np. kaszke owocowa daje na sniadanie czy wczesna kolacje, daje tak jak napisane na opakowaniu, tam jest 150ml wody + 4-5 duzych lyzek kaszy. W butli noncej sa dwie miarki kleiku ryzowego na 210 ml wody i 7 miarek mleka. I to wsio, raz na jakis czas dodam lyzeczke kleiku kukurydzianego do zupki,jak mi za rzadka wyjdzie.

Wszystkiego dobrego dla Emilki :)

Agast, dzięki za info. Szałwię kupię a teściowa wczoraj mnie przeraziła, bo kazała mi bandażować piersi :o ??? żeby ten pokarm zszedł. A taka wykształcona i mądra kobieta... Może i coś w tym jest, ale 24 godziny w bandażu???

Aletko, do jakiego teatru? Z Kornelką? Ja też chcę!!! ;)

Minko, Wiki śliczna.

Nenyah, ja daję Wojtkowi kaszkę tylko raz dziennie rano i wtedy do mleka wsypuję około 4-5 łyżek. Wieczorem dostaje Sinlaca. Nie zagęszczam mu deserków, bo on i tak je teraz minimum 5 razy dziennie (i to bardzo rzadko) a najczęściej z 7.

Lekarka mówiła, że jak Wojtuś przestanie cycać, to zacznie pić. A on pić w ogóle nie chce, czasem pociągnie sok z czystej marchwi Hippa i to wszystko. Macie jakieś metody na niepitków? Bo u nas to bez przerwy - albo nie je, albo nie pije, albo nie śpi...

A dzisiaj Wojtek rano przytulił się do mnie (mąż mi go przyniósł do łóżka, żebym go przewinęła, a sam poszedł się kąpać) i przespał aż do 8:15. W wyniku czego baraszkował do 12:30 a teraz padł. No i jak tu iść na spacer? A, dodam jeszcze, że spał rano na mnie, tzn wtulony w moją rękę, mocno się przyciskając do mojej twarzy. Pierwszy raz mu się to zdarzyło, dlatego, chociaz nie było mi zbyt wygodnie, wytrzymałam ponad półtorej godziny ;)

Aletko, super pomysł. Tylko tak sobie myślę, że Wojtek chyba nie umie tak się skupić, żeby aż godzinę wysiedzieć. Może lepiej z nim jeszcze poczekać.

reklama
Frotko- o tym bandazowaniu to mi tez internistka mowiła ::) ale u mnie obylo sie bez i tez mi sie to wydaje jakies sredniowieczne ::) Hania po odstawieniu pije znacznie wiecej ale tylko granulowana herbatke. Sokow ani nic innego nie chce ::) Pamietaj tez ze w mleku modyfikowanym jest duzo wody i moze na razie to Wojtusiowi wystarcza.

Lila- ja dzisiaj ubrałam Hanie w kurteczke pod spodem miala body z krotkim rekawem i bawełniany golfik do tego rajstopki i sztruksy. No i buciki- adidaski ;) Pierwszy raz nie zalozylam rekawiczek, ale rączki jej nie zmarzly wiec chyba ok. A no i wyjme chyba juz spiwor z wozka i bede ewentualnie przykrywac kocykiem.

Nocke mielismy dzisiaj suuuuper!!!! Całą przespana. Od 20.30 do 8.30!!!!! O 6 wypila mleczko i spala do 8.30. Noralnie tak sie wyspałam ze w szoku jestem ;D

Easy- avatar suuuper!!!

Do góry