reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

CZERWCÓWKOLAND ;)

I ja się witam!!!

Dla Emilki: STO LAT!!!

Minko, zdjęcia SUPER!!!

Wszystkim chorującym - małym i dużym - ZDRÓWKA życze!!!

Mary nas wczoraj wykończyła. Dodatkowo zafundowała nam taką nockę, że na rzęsach chodze ::)
Normalnie pierwszy raz w życiu marzę o tym żeby iść do pracy i ... odpocząć ;) Oby tylko zbyt wielu ludzi nie przychodziło do mnie w sprawie swoich finansów... ;D

reklama
Wojtuś raz jeszcze dziekuje za życzenia miesięcznicowe!  :)

A ja za przytulaski.  ;

Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszego święta dla Tymka i z okazji dzisiejszego dla Emilki!

szkrabikowski, podobno takie zachowanie w nocy jest normalne u dzieci. Wojtus też czasem budzi się z płaczem, ale na szczęście z reguły szybciutko zasypia. Wydaje mi się, że częściej są takie akcje, jak np. przeciągniemy go po znajomych albo w inny sposób dostarczymy więcej wrażeń.

Lileczko, Ty łobuziaro!  ;D Teraz wszystkie będziemy usychać z ciekawości, czy coś zdziałaliście!  ;D

Agast, serduchem jestem z Twoją koleżanką! Mam nadzieję, że tym razem sie uda!

Minko, Wiki jak zawsze śliczna! Ale przecież o tym doskonale wiesz!  ;)
Mój mąż mówi, że obiektywnie Wojtuś jest najładniejszym dzieckiem na świecie.  ;D I ja się z nim zgadzam.  ;)

Easy - napisze tutaj,bo tam znowu sie gubie, nie daje rady nadazyc, masz sliczny ava!!!!
Aletko - dziekuje ;D
Swiezynko - hehe, tylko zebym ja chociaz wiedziala, ktory to dzien cyklu,a tak to gra w ciemno jest, bo ja co miesiac okres kilka dni z pozniej dostaje ::)

1.Ja ubieracie swoje dzieci??Czy juz czas na lzejsza kurtke??U nas dzis pochmurno,ale na termometrze teraz jest 11 stopni. Brac jeszcze ten spiwor do wozka??Zakladac kombinezon?? Czy moge wiecej o jeden swetr i wiosenna kurtke???

2.A co z butami??Kupujecie na wiosne??Takie do chodzenia juz, z twarda podeszwa??

Świeżynko Obiektywnie rzecz biorąc, to dla każdej z nas jej pociecha najpiekniejsza ;)
Wiki dla nas najcudniejsza i kto smie twierdzic inaczej będzie miał z moim mężem do czynienie ;) ;D
Lila Ja sama nie wiem jak dzis ubrać Wiki na spacer, u nas w słońcu 14 stopni :D, chyba jednak jeszcze kombinezon ubiorę, ale nie będę przykrywać, albo kurtke taką grubszą, spodenki, rajstopki, butki po siostrzeńcu męża i przykryje nózki kocykiem.
A o buty jutro podpytam naszą rehabilitantke, bo sama sie nad tym zastanawiałam.
Easy Śliczny ava! :D

Minko - to jak pogadasz z rehabilitanka to daj znac ;)
Nenyah - Miki je kasze tylko w kaszy, znaczy sie np. kaszke owocowa daje na sniadanie czy wczesna kolacje, daje tak jak napisane na opakowaniu, tam jest 150ml wody + 4-5 duzych lyzek kaszy. W butli noncej sa dwie miarki kleiku ryzowego na 210 ml wody i 7 miarek mleka. I to wsio, raz na jakis czas dodam lyzeczke kleiku kukurydzianego do zupki,jak mi za rzadka wyjdzie.

Wszystkiego dobrego dla Emilki :)

Agast, dzięki za info. Szałwię kupię a teściowa wczoraj mnie przeraziła, bo kazała mi bandażować piersi :o ??? żeby ten pokarm zszedł. A taka wykształcona i mądra kobieta... Może i coś w tym jest, ale 24 godziny w bandażu???

Aletko, do jakiego teatru? Z Kornelką? Ja też chcę!!! ;)

Minko, Wiki śliczna.

Nenyah, ja daję Wojtkowi kaszkę tylko raz dziennie rano i wtedy do mleka wsypuję około 4-5 łyżek. Wieczorem dostaje Sinlaca. Nie zagęszczam mu deserków, bo on i tak je teraz minimum 5 razy dziennie (i to bardzo rzadko) a najczęściej z 7.

Lekarka mówiła, że jak Wojtuś przestanie cycać, to zacznie pić. A on pić w ogóle nie chce, czasem pociągnie sok z czystej marchwi Hippa i to wszystko. Macie jakieś metody na niepitków? Bo u nas to bez przerwy - albo nie je, albo nie pije, albo nie śpi...

A dzisiaj Wojtek rano przytulił się do mnie (mąż mi go przyniósł do łóżka, żebym go przewinęła, a sam poszedł się kąpać) i przespał aż do 8:15. W wyniku czego baraszkował do 12:30 a teraz padł. No i jak tu iść na spacer? A, dodam jeszcze, że spał rano na mnie, tzn wtulony w moją rękę, mocno się przyciskając do mojej twarzy. Pierwszy raz mu się to zdarzyło, dlatego, chociaz nie było mi zbyt wygodnie, wytrzymałam ponad półtorej godziny ;)

Aletko, super pomysł. Tylko tak sobie myślę, że Wojtek chyba nie umie tak się skupić, żeby aż godzinę wysiedzieć. Może lepiej z nim jeszcze poczekać.

reklama
Frotko- o tym bandazowaniu to mi tez internistka mowiła ::) ale u mnie obylo sie bez i tez mi sie to wydaje jakies sredniowieczne ::) Hania po odstawieniu pije znacznie wiecej ale tylko granulowana herbatke. Sokow ani nic innego nie chce ::) Pamietaj tez ze w mleku modyfikowanym jest duzo wody i moze na razie to Wojtusiowi wystarcza.

Lila- ja dzisiaj ubrałam Hanie w kurteczke pod spodem miala body z krotkim rekawem i bawełniany golfik do tego rajstopki i sztruksy. No i buciki- adidaski ;) Pierwszy raz nie zalozylam rekawiczek, ale rączki jej nie zmarzly wiec chyba ok. A no i wyjme chyba juz spiwor z wozka i bede ewentualnie przykrywac kocykiem.

Nocke mielismy dzisiaj suuuuper!!!! Całą przespana. Od 20.30 do 8.30!!!!! O 6 wypila mleczko i spala do 8.30. Noralnie tak sie wyspałam ze w szoku jestem ;D

Easy- avatar suuuper!!!

Do góry